Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

167. Kolegij: Modernizacija javne rasvjete u ulicama S. Nikolića, S. Radića i Vinogradskoj

U uredu gradonačelnika, 15. svibnja 2017. godine, održan je 167. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Pavlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Pored njih nazočni su bili Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos te Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Na početku ovotjednog sastanka, tijekom rasprave o predmetima Imovinsko-pravne službe, po odrađenom postupku jednostavne nabave za ustupanje radova na II. fazi modernizacije sustava javne rasvjete Grada Krka, kojom su predviđena ulaganju u ulicama Slavka Nikolića, Stjepana Radića i Vinogradskoj, pored dvije zaprimljene ponude (Gaj d.o.o. Rijeka i Elan d.o.o. Viškovo), povoljnijom je prihvaćena ona tvrtke Gaj d.o.o. iz Rijeke, vrijedna 198.340,00 kn. Nadalje, po izvršenom postupku jednostavne nabave za ustupanje radova na modernizaciji sustava javne rasvjete u dijelu park-šume Dražica u gradu Krku, pored dvije zaprimljene ponude (Gaj d.o.o. Rijeka; Elan d.o.o. Viškovo), povoljnijom je prihvaćena ona tvrtke Elan d.o.o. iz Viškova, vrijedna 61.833,00 kn. U postupku jednostavne nabave za dobavu raslinja i supstrata za potrebe realizacije projekta hortikulturnog uređenja starogradske jezgre grada Krka, kao jedina zaprimljena, prihvaćena je ponuda tvrtke MBM d.o.o. iz Zagreba, vrijedna 30.869,00 kn.

Rješavajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, Dječjem vrtiću Katarina Frankopan dana je suglasnost na prijedlog izmjena i dopuna, kako Statuta ustanove, tako i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada, u čijem je fokusu otvorenje novog područnog vrtića u Općini Malinska-Dubašnica koji će s radom krenuti 01. rujna ove godine. Osim što se mijenja adresa vrtića, povećava se i broj djelatnika, posebice odgojitelja, a sve kako bi vrtić u novoj pedagoškoj godini imao čak četiri vrtićke i dvije jasličke skupine. Obzirom da je prihvaćena inicijativa Policijske uprave Primorsko-goranske, Policijske postaje Krk, da se tijekom ljetnih mjeseci na javnim površinama, s ciljem podizanja razine sigurnosti osoba i imovine, ali i propagiranja Krka kao sigurne destinacije, angažiraju ovlašteni zaštitari, najavljeno je kretanje u postupak prikupljanja ponuda radi angažiranja dvojice zaštitara koji će u sezoni, između 22.00 i 05.00 sati, patrolirati gradom. Na prijedlog Mjesnog odbora Vrh, za uređenje maslinarskih puteva ispod naselja Salatići, točnije nabavu i dovoz jalovine, odobrena je potpora od 3.200,00 kn.

Razmatrajući predmete Odsjeka za komunalno gospodarstvo, na zahtjev Mjesnog odbora Milohnići, prihvaćena je ponuda Obrta Lavanda iz Krka, vrijedna 7.320,00 kn po košnji, i to za dvije košnje trave i krčenje ostalog raslinja tijekom ljetnih mjeseci na nekoliko lokacija duž područja mjesnog odbora. Uz to, prihvaćena je i ponuda Obrta za građevinarstvo Gratel iz Krasa, u iznosu od 48.137,50 kn, za izgradnju betonske ograde u park-šumi Dražica u gradu Krku, i to na dijelu šetališta, gledano od vidikovca prema Hotelu Bor. Također, usvojena je ponuda tvrtke Vekasa-commerce d.o.o. iz Brusića, vrijedna 11.125,00 kn, za sanaciju drvenog stupa - jarbola - smještenog na krčkoj Veloj placi. U nastavku, raspravljen je prijedlog hortikulturnog uređenja okoliša poslovnice FINA-e u gradu Krku, što ga potpisuje Studio Perivoj d.o.o. iz Malinske, a radi čije će se realizacije krenuti u prikupljanje novih ponuda. 

Raspravljajući o predmetima Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, prihvaćena je ponuda tvrtke Dinocop d.o.o. iz Omišlja, u vrijednosti od 9.750,00 kn, za izradu idejnog rješenja izgradnje reciklažnog dvorišta građevinskog otpada na lokaciji nedaleko naselja Žgaljići.