Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   

61. Ljetne priredbe: Komedija Muškarci.hr, Teatroman i Satiričko kazalište Kerempuh

Nastavak dramskog programa 61. Ljetnih priredbi donosi hvaljenu komediju Muškarci.hr, nastalu u (ko)produkciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh, a koja će se, 17. srpnja 2017. godine, s početkom u 21.30 sati, odigrati na krčkoj Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša).

Ova predstava, čiji tekst potpisuje Roman Šušković-Stipanović, nastala je kao muški odgovor na ženska pitanja postavljena u Teatromanovoj uspješnici 5žena.com. Vođeni redateljem Marijom Kovačem, glumci Boris Svrtan, Goran Grgić, Filip Detelić (ili Andrej Dojkić) te Amar Bukvić (ili Živko Anočić), ne samo što će dati odgovor ženama, nego će kroz mnoge duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem. Igrajući Muškarce.hr temeljene na stereotipima, glumci će hrabro ukazati na licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena. Za muškarce u našoj predstavi one su poželjne i kada izazivaju osjećaje neugode, a još više, kada za posljedicu imaju osjećaj ugode. Kostimografiju za ovu komediju, u kojoj će četvorica muškaraca izreći pravu istinu o ženama, ali prije svega o sebi samima, jer im nije strano biti samokritičnima, i to realno, logično, objektivno i argumentirano, postavila je Doris Kristić, dok je glazba povjerena Tomislavu Babiću. Od Muškaraca.hr gledatelji će, naposljetku, dobiti upravo ono što očekuju: bijeg od svakodnevnih problema, opuštanje, salve smijeha i vrhunsku kazališnu zabavu.

Ulaznice za ovu predstavu po cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 61. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.