Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   
 • 04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  30.11.2017
  04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u četvrtak, 30. studenog 2017. godine, u uredu gradonačelnika Grada Krka s početkom u 18.00 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   

Ankete: Navadnjavanje polja Kimpi i Kaštel te ograđivanje polja električnim pastirom

Iz priloga ove obavijesti mogu se preuzeti anketni upitnici od kojih prvi ima zadaću ispitati zainteresiranost za uvođenjem sustava navodnjavanja na poljima Kimpi i Kaštel, a drugi zainteresiranost za ograđivanjem poljoprivrednih površina električnim pastirom.

Prikupljanje podataka traje do 14. studenog ove godine, a popunjene ankete potrebno je, u zadanom roku, dostaviti poštom na Progres Krk, Narodnog preporoda 27C, 51500 Krk ili mailom na udrugaprogreskrk@gmail.com.

 

1. Anketa: Navadnjavanje polja Kimpi i Kaštel

 

 

Ova anketa dio je gradskog projekta Navodnjavanje polja Kimpi i Kaštel koji se provodi u suradnji s krčkom Udrugom Progres. Naime, kako se na tamošnjim bušotinama upravo provodi ispitivanje njihovih kapaciteta, radi pristupanja daljnjim aktivnostima potrebno je prikupiti podatke o potencijalnim korisnicima sustava navodnjavanja. Također, ti su podaci potrebni, kako zbog kretanja u dimenzioniranje projekta, tako i ostvarivanja mogućnosti subvencioniranja projekta iz fondova Europske unije. Obzirom da će se podaci koristiti u službene svrhe važno je da anketni upitnici budu ispunjeni precizno i čitko. Traženi podaci obuhvaćaju informacije o čestici koja se koristi, vlasniku, posjedniku ili korisniku, trenutnoj ili planiranoj proizvodnji te ostala logistička pitanja. Ciljana skupina ove ankete su korisnici poljoprivrednih površina na poljima Kimpi i Kaštel.

 

2. Anketa: Ograđivanjem polja električnim pastirom

 

 

Ova anketa dio je projekta Ograđivanje polja kojeg krčka Udruga Progres provodi u sklopu svog godišnjeg programa razvoja povrćarstva. Njegov cilj je električnim pastirom ograditi čim više poljoprivrednih površina koje će se potom koristiti za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Namjera je, nakon što se sakupe i analiziraju podaci, pod istim pastirom ograditi što više pojedinačnih susjednih površina. Prednost pri dobivanju pastira i solarnih panela za punjenje njihovih baterija imat će postojeći proizvođači poljoprivrednih proizvoda, registrirani OPG-ovi, obrti ili tvrtke registrirane za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda te proizvođači povrća koji su upisani u Arkod sustav. Proizvođači će, međutim, morati o svom trošku nabaviti i postaviti kolce, izolatore i žicu te nabaviti bateriju, dok će ovim projektom biti osigurana nabava električnog pastira te solarno punjenje baterije. Nakon nabave opreme održat će se radionica o instaliranju opisanog sustava. Obzirom da će se podaci koristiti u službene svrhe važno je da anketni upitnici budu ispunjeni precizno i čitko. Traženi podaci obuhvaćaju informacije o čestici koja se koristi, vlasniku, posjedniku ili korisniku, trenutnoj proizvodnji ili planiranoj proizvodnji te ostala logistička pitanja. Ciljana skupina ove ankete su svi proizvođači poljoprivrednih proizvoda: povrćari, vinogradi, stočari itd. Ovim projektom, međutim, nije uključeno ograđivanje maslinika.