Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   
 • 04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  30.11.2017
  04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u četvrtak, 30. studenog 2017. godine, u uredu gradonačelnika Grada Krka s početkom u 18.00 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   

Članice Bona forme sa Šri Lanke donijele zlatnu diplomu

Članice krčke Vokalne skupine Bona forma prošlog su se tjedna vratile s 4. Azijsko-pacifičkih zborskih igara (Asia Pacific Choir Games), između 21 i 28. listopada, održanih u Colombu, inače glavnom gradu Šri Lanke.

Pozivnicu za ovu prestižnu pjevačku smotru talentirane Krčanke primile su od međunarodne asocijacije Interkultur kojoj je misija da diljem svijeta priređuje zborska natjecanja i olimpijade. One su u Colombu, zajedno sa zborom iz Latvije, nastupile kao jedine predstavnice Europe, našavši se tako u zavidnoj konkurenciji od čak 72 zbora iz Šri Lanke, Kine, Indije, Rusije, Indonezije, Irana i Tajlanda. Naš pjevački kolektiv, vođen Karmelom Vajdoher Žilić, natjecao se u folklornoj a capella potkategoriji (Folklore a cappella), a izvevši nekolicinu narodnih hrvatskih pjesama, zaslužio je 21,57 bodova što je u konačnici bilo dovoljno za osvajanje najviše, zlatne diplome. Sve u svemu, okupljenim zborovima i vokalnim skupinama, u kategoriji Otvorenog natjecanja (The Open Competition), podijeljeno je ukupno 26 zlatnih, 37 srebrnih i dva brončana priznanja. 

 

 

Podsjetimo, Bona formi ovo nije jedino takvo priznanje, obzirom da su 2016. s Međunarodnog natjecanja zborova i vokalnih skupina Lanna održanog u gradu Chiang Mai, na Tajlandu, donijele srebrnu diplomu, a 2015. s Međunarodnog natjecanja Canta al Mar priređenog u Calelli, u Španjolskoj, čak dvije srebrne diplome. No, ne smijemo zaboraviti ni njihovo predstavljanje u Šangaju, u Kini, gdje su, 2010. godine, na Svjetskim zborskim igrama zaslužile zlatnu i srebrnu diplomu.

 

 

Ovaj raspjevani sekstet, kojeg trenutno čine Lucija Kosić, Ivona Siddiqui, Ema Buić, Gordana Borjanić, Dana Adžić Kapitanović i Karmela Vajdoher Žilić, na podršci zahvaljuje Gradu Krku i Turističkoj zajednici Grada Krka, koji su značajno pomogli realizaciju ovog gostovanja.