Najave

 • Kornić: Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

  21.10.2017
  Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Katedra Čakavskog sabora Kornić, u subotu 21. listopada 2017. godine, u prostoru Zavičajne etnografske zbirke Kornić, s početkom u 18.00 sati, u okviru kulturnog programa, imat će podsjetnik na četiri u nakladi Katedre dosad objavljene knjige, s time da će potporu manifestaciji pružiti vrbničko Kulturno društvo Frankopan i krčka Udruga Knezovi Krčki Frankopani.
 • Mala staroslavenska akademija: Dr. Antun Mahnić (1897. - 1920.), krčki biskup

  24.10.2017
  Ovogodišnja, 20. po redu Mala staroslavenska akademija, za čiju je organizaciju već tradicionalno zadužena Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, odvijat će se u gradu Krku između 24. i 27. listopada, istražujući u povodu svog jubileja život i djelo dr. Antuna Mahnića, istaknutog krčkog biskupa, glagoljaša, preporoditelja, humanista i izdavača.
   
 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   

Industrija nafte INA i Novi list iznova nagrađuju najbolje školske eko-projekte

Povodom početka nove školske, 2017./2018., godine, Industrija nafte INA u suradnji s Novim listom, 27. rujna 2017. godine, raspisala je natječaj kojim se nagrađuju tri najbolja eko-projekta osnovnih ili srednjih škola.

Stoga, ovim se natječajem pozivaju sve škole, razredi, učenici i voditelji osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj da prijave svoje eko-projekte planirane za novu školsku godinu. Pod terminom eko-projekt podrazumijevaju se svi projekti čiji su ciljevi edukacija i aktivnosti povezane s očuvanjem i poboljšanjem kakvoće zraka, tla, voda i mora, zatim upotreba i iskorištavanje otpada, zaštita i očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti, očuvanje životnog (radnog) prostora, i slično.

Prijave na natječaj moraju sadržavati: naziv, adresu, žiro-račun  škole, zatim imena učenika i voditelja eko projekta, te naziv i opis planiranog eko projekta na najviše tri kartice teksta (90 redaka). Same prijave dostavljaju se najkasnije do 23. listopada ove godine, na adresu: Novi list - marketing, Zvonimirova 20a, 51000 Rijeka, s naznakom - Natječaj za eko projekte. 

Stručno povjerenstvo potom će pregledati i ocijeniti sve pristigle prijave te po svojoj prosudbi novčanim iznosom nagraditi tri najbolja projekta, i to na način da je prvonagrađenom osigurana nagrada u vrijednosti od 7.000,00 kn neto, drugonagrađenom 5.000,00 kn neto, a trećenagrađenom 3.000,00 kn neto.