Najave

Uz sadržajan program u Krku službeno predstavljeno 27 susjedstava

Povorka s gotovo dvjesto izvođača i sudionika, 24. ožujka 2017. godine, prodefilirala je ulicama grada Krka kako bi bogatim kulturnim programom obilježila službeno proglašenje odabranih 27 susjedstava istoimenog programskog pravca koji se razvija u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Krčke ulice tako su, pod redateljskom palicom Jorgea Correa Bethencourta, oživjeli mnogobrojni predstavnici izabranih lokalnih zajednica, točnije 97 izvođača - bilo svirača, plesača, pjevača, žonglera, glumaca, pantomimičara, pjesnika ili recitatora - čija je koordinacija (in situ) povjerena domaćinima, Udruzi Kreativni Krk kojoj je pošlo za rukom, kao i timovima iz Malinske i Vrbnika, Europsku prijestolnicu kulture dovesti na naš otok. 

Povorka predvođena Puhačkim orkestrom Lovran tako je s krčkog autobusnog kolodvora, duž šetnicu Sv. Bernardina, krenula prema starogradskoj jezgri. Na toj su promenadi naišli mališani iz Osnovne škole Fran Krsto Frankopan koji su povorku nastavili voditi sve do pozornice na gradskoj rivi gdje je održan protokolarni dio programa. Kratkim pozdravnim govorima okupljenima su se obratili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, županijski pročelnik Odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić, direktorica društva Rijeka 2020 Emina Višnić, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Povorka je svoj put nastavila uz ples i glazbu najmlađih članova KUD-a Poljica, a potom i zvonjavu svetog Kvirina koji je publiku dočekao na Malim vratima odvevši ih u slikovitu starogradsku jezgru. Pomalo mističnu atmosferu na Trgu Kamplin dodatno su začinili vatreni žongleri i plesači, nakon čega je na zidinama Kaštela uslijedilo prikazivanje kratkog video rada o svim odabranim susjedstvima, ali i ambijentalnog filma Sinfonia Chersodelica, creskih autora Igora Neuhauslera i Matije Jakića. 

Put se u sličnoj atmosferi nastavio Frankopanskom ulicom gdje su postavljene glumačke točke u izvedbi polaznika studija Glume riječkog Sveučilišta. Na sjecištu dviju kala nastupio je Zbor Vrelo, a povorka je potom skrenula u Strossmayerovu ulicu gdje su je dočekali pjesnici recitirajući poeziju na različitim dijalektima što ih susrećemo duž naše regije. Klapa Čavle zapjevala je u Vitezićevoj, a na samom vrhu ulice mogli su se čuti tradicionalni zvukovi meha, s time da je program, uz nekoliko dojmljivih folklornih i plesnih točaka, završio u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani. Predstavnici desetak susjedstava svojim su sudjelovanjem doprinijeli ovom neobičnom događanju kojem je na jednu večer uspjelo oživjeti krčke ulice te prirediti zaista nesvakidašnju atmosferu.

 

 

Ukratko, zadaća programskog pravca 27 susjedstava jest aktivirati društveni kapital lokalne zajednice kroz jačanje ljudskih potencijala, razvijanje međuljudskih odnosa, organiziranje kulturnih aktivnosti, što bi za posljedicu trebalo imati povećanje kulturnih sadržaja. Broj 27 naravno je znakovit, obzirom da je jedna od polazišnih ideja ove inicijative ta da svaka uključena (lokalna) zajednica ostvari suradnju s po jednom zajednicom iz svake od 27 zemalja članica Europske unije. Sama susjedstva tako predstavljaju timovi koji će biti educirani kako bi mogli što kvalitetnije osmišljavati i provoditi programe, mobilizirati zainteresirane predstavnike lokalne zajednice te surađivati sa sličnim zajednicama iz inozemstva. Finale ovog programskog pravca trebao bi se dogoditi 2020. godine, i to kroz Festival susjedstava na kojem će timovi lokalnih zajednica javno predstaviti svoje aktivnosti, kao i svoja međunarodna partnerstva.

I na kraju, potrebno je navesti kako tih 27 netom izabranih susjedstava čine: Gornji Kuti, Fužine, Brod na Kupi, Delnice, Gomirje, Mrkopalj, Matulji, Čavle i Jelenje (za područje Gorskog kotara i njegovog zaleđa), zatim grad Krk, grad Cres, Malinska, Vrbnik, otok Unije i otok Rab (za područje kvarnerskih otoka) te naposljetku Pehlin, Sveučilišni Kampus, Drenova, Turnić-Mlaka, Škurinje, Lovran, Opatija, Kastav, Kostrena, Praputnjak, Novi Vinodolski i Crikvenica (za područje Rijeke i njezine šire okolice).

161. Kolegij: Najavljeni mnogi projekti vezani uz uređenje komunalne infrastrukture

U uredu gradonačelnika, 27. ožujka 2017. godine, održan je 161. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Pavlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Pored njih nazočni su bili Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša te Mladena Matejčić, viša stručna referentica.

Na početku ovotjednog sastanka, raspravljajući o predmetima Odsjeka za društvene djelatnosti, Dječjem vrtiću Katarina Frankopan dana je suglasnost kako na prijedlog Izmjena i dopuna Pravilnika o upisu u vrtić, tako i na prijedlog Odluke o upisu djece u vrtić za pedagošku godinu 2017./2018. kojom su obuhvaćene dvije značajnije novine. Najprije, novoosnovani Područni vrtić Malinska pridružio se otočnim vrtićima koji već imaju redovan desetosatni program u jasličkim i vrtićkim skupinama, a prijave za upis u program predškole od nadolazeće, 2017./2018., pedagoške godine zaprimat će se u siječnju, a ne kao što je to dosad bilo, tijekom svibnja. Obzirom na inicijative krčkog Doma za starije osobe Mali Kartec, prihvaćen je prijedlog da se uredi vrtni dio njegovog eksterijera za što će se zatražiti ponude, kao što je osigurana i potpora u iznosu od 1.500,00 kn za potrebe organizacije predavanja kojeg će ondje održati dr. Antona Mohra, dok će se s 10,00 kn po osobi, a najviše do ukupnog mjesečnog iznosa od 500,00 kn, participirati u toškovima proizašlim iz usluge (lokalnog) prijevoza namijenjeneg korisnicima. Uz to, za uređenje i sanaciju vanjske, ulazne, terase doma izdvojena je potpora u vrijednosti od 10.000,00 kn. Streličarskom klubu Maura kal iz Krka radi organiziranja Dana otvorenih vrata kojima će se uvesti u obilježavanje desete godišnjice udruženja, u subotu 08. travnja, odobreno je korištenje osnovnoškolske sportske dvorane. Na prijedlog Mjesnog odbora Kornić, a obzirom na dostavljen popis, uskršnji poklon paketi (vrijedni 120,00 kn) bit će uručeni osobama starijim od 80 godina koje nisu članovi udruga koje inače provode takve aktivnosti, s time da se trenutno pronalazi najbolji način na koji osobe te dobne skupine iz ostalih mjesta također uključiti u ustav darivanja.

Rješavajući predmete Imovinsko-pravne službe, temeljem aktualnog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, donesena je odluka o početku postupka javne nabave za ustupanje radova na asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području Grada Krka, što predstavlja investiciju ukupno vrijednu 1.800.000,00 kn, a čija se potpuna realizacija planira najkasnije do 30. studenog ove godine. Također, najavljen je i početak postupka jednostavne nabave za izgradnju drugog dijela betonske ograde (u dužini od 20 m) na vidikovcu iznad plaže Dražica u gradu Krku. Nakon provedenog postupka jednostavne nabave za ustupanje radova vezanih uz izgradnju nogostupa na dionici ceste U-5.1 smještene na predjelu Sv. Petar u gradu Krku te zaprimljene samo jedne ponude, one tvrtke GP Krk d.d. iz Krka, s uračunatim PDV-om vrijedne 197.631,00 kn, ista je prihvaćena. U nastavku rasprave, Mariu Badurini iz Krka omogućen je zakup jednog parkirnog mjesta na spoju Ulice Vlade Tomašića i Dubašljanske ulice u gradu Krku, dok je Marinu Bistričiću iz Krka dana suglasnost za uređenje odbojkaškog igrališta na (privatnoj) parceli što se nalazi na predjelu Plav u gradu Krku. Udruzi Rukotvorine Krk dana je suglasnost za korištenje javne površine (uz bočni zid Velikog parka) radi postavljanja štanda na kojem će se, 08. i 09. travnja ove godine, prezentirati radovi članova tog udruženja.

Razmatrajući predmete Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, prihvaćeno je idejno rješenje tvrtke Fluming d.o.o. iz Rijeke kojim se rješava problem oborinske odvodnje na županijskoj cesti (ŽC 5106) u naselju Salatići, i to na mjestu autobusnog ugibališta, s time da je odlučeno kako će se ova investicija, procijenjena na ukupno 557.240,00 kn, bez PDV-a, obzirom na njezinu vrijednost, umjesto u dvije planirane faze realizirati u tri. Na inicijativu Komunalnog društva Vecla d.o.o. prihvaćeno je idejno arhitektonsko rješenje arhitekta Nenada Kocijana za izgradnju sanitarnog kompleksa za potrebe turizma na javnoj površini nedaleko krčkog autobusnog kolodvora, kojeg čine muški, ženski i sanitarni blok za invalide, zajedno sa spremištem. S ciljem što skorije realizacije, ovaj će projekt, procijenjen na 197.375,00 kn, bez PDV-a, uskoro ući u proceduru nabave. Nakon što su raspravljeni prijedlozi građana da se na predjelu Turči i u dijelu Ulice Borik u gradu Krku sagrade dječja igrališta, odlučeno je da će se naručiti izrada njihovih idejnih rješenja. Nastavno na projekt uređenja javne površine u dijelu Ulice Slavka Nikolića u gradu Krku kojim se rješava problem oborinskih voda, prihvaćena je ponuda tvrtke I. M. Pečarić inženjering d.o.o. iz Baške, u iznosu od 15.000,00 kn, bez PDV-a, za uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem ondje potrebnih radova. Ista će tvrtka vršiti uslugu nadzora i tijekom gradnje javne rasvjete i nogostupa uz cestu U-5.1 na predjelu Sv. Petar u gradu Krku, za što je, temeljem ponude, izdvojeno, također, 15.000,00 kn, bez PDV-a. Nadalje, prihvaćen je troškovnik nadzornog inženjera Franje Magaša za dobavu, dopremu i ugradnju triju stupova javne rasvjete s pripadajućim LED svjetiljkama na lokaciji nadomak crkvice sv. Lucije u gradu Krku, kojim se ovaj zahvat procjenjuje na 20.880,00 kn, bez PDV-a. Prihvaćena je inicijativa Mjesnog odbora Milohnići da se asfaltiranjem proširi dio ceste na relaciji Brzac - Glavotok (u duljini od oko 750 m), i to na način da Kamp Glavotok (Glavotok d.o.o.) participira sa 40% ukupne vrijednosti radova, a Grad Krk s preostalih 60%, što je kao financijski model (obzirom na participaciju) potrebno prethodno ugovoriti. Procijenjena vrijednost ove investicije iznosi 161.650,00 kn, bez PDV-a. S namjerom dovršenja ugovorenih radova na uređenju prizemlja Društvenog centra Krk, koje će postati novim sjedištem Centra za kulturu Grada Krka, obzirom na očitovanje nadzorne inženjerke Brune Perožić, prihvaćeni su nužni vantroškovnički radovi, pa tako i ponuda izvoditelja, tvrtke Eding d.o.o. iz Zagreba, vrijedna 31.880,00 kn, bez PDV-a, za njihovu realizaciju. Nakon što je analizirana peticija grupe građana organizirana radi planirane izgradnje trafostanice u blizini stambenih objekata u Ulici Sv. Ivana u gradu Krku, zaključeno je kako će se s HEP-om d.d., što je prije moguće, razmotriti mogućnost pronalska adekvatne alternativne lokacije na koju bi se trafostanica mogla izmjestiti.

Rješavajući predmete Odsjeka za komunalno gospodarstvo, temeljem aktualnog Plana održavanja javne rasvjete Grada Krka, prihvaćena je ponuda tvrtke V.R. 20 j.d.o.o. iz Matulja, u iznosu od 59.250,00 kn, s uračunatim PDV-om, za farbanje 73 stupa javne rasvjete što se nalaze na području grada Krka. Odobrena je i ponuda tvrtke Futura trade d.o.o. iz Lovrana, s obračunatim PDV-om vrijedna 15.287,50 kn, za dobavu, postavljanje i premještanje vertikalne prometne signalizacije. Na zahtjev Mjesnog odbora Milohnići, prihvaćena je ponuda tvrtke Dabiskom d.o.o. iz Nenadića, u iznosu od 42.968,75 kn, s uračunatim PDV-om,  radi nastavka uređenja makadamskog-poljskog puta ispod naselja Brzac (započetog 2014. godine). Kao i prethodnih godina, Niko Stojanović iz Zagreba, tijekom ljetnih mjeseci, oslobađa se plaćanja naknade za korištenje javne površine radi izrade i prodaje papirnatih silueta.

Otočni bestijarij Kristijana Linardića premijerno predstavljen javnosti

U krčkoj Galeriji Decumanus, 23. ožujka 2017. godine, pred brojnim auditorijem, otvorena je prva izložba samozatajnog Kristijana Linardića, točnije kiparsko-ambijentalni postav Otočni bestijarij tako nazvan obzirom na temat izloženih skulptura inspiriranih otočnom faunom i njezinim prirodnim ambijentom.

O izloženom su, pored autora, zajednički kazivali ravnateljica krčkog Centra za kulturu Maja Parentić, a potom i Igor Gržetić, s time da su njihovi kraći osvrti bili dopunjeni zanimljivim poetskim perspektivama na temu obrađenu postavom. 

Drago mi je vidjeti vas u ovolikom broju, uvodi Parentić, jer ovo je idealna prilika da se upozna rad Kristijana Linardića, mladog otočana koji je već godinama posvećen svojoj neobičnoj kiparskoj misiji - oblikovanju pravog otočnog bestijarija, kojem je, unatoč specifičnoj kiparskoj tehnici, uspio udahnuti život tako da ovdje izloženi (životinjski) likovi djeluju kao da su u svome prirodnom ambijentu, a ne tek izloženi u galerijskom interijeru. Zanimljivo je u ovome kontekstu, ističe Parentić, dotaknuti se i autorove biografije koja nam otkriva vrelo njegove inspiracije. Jer Kristijan je po zanimanju ribar koji već više od dvadeset godina živi od mora. U mnogim neprospavanim noćima, u satima iščekivanja, u njemu su se, kako nam priznaje, rađale slike žuljevitih ruku, ribarskih mreža, galebova, bjeloglavih supova, brancina i škarpina, a neke od njih tražile su i materijalizaciju, tražile da im se udahne iskra života. I tako su nastale ove jedinstvene drvene skulpture, žive poput autorove svakodnevice. Nadam se, zaključuje Parentić, da ćete se moći prepustiti uživanju u ovome životinjskom panteonu te da će nas Kristijan i nadalje oduševljavati svojom kreativnošću, što znači da je za koju godinu ova galerija iznova njegova! 

Ono što Kristijanove radove na čijem se oblikovanju ponekad radi i više od godine dana čini posebno atraktivnim, dodaje Gržetić, posve je specifičan pristup mediju kiparstva. Naime, Kristijan svoje životopisne životinjske likove, posve u maniri jedne od landartističkih frakcija (i to one koja prirodu unosi u galerijske prostore), gradi od prirodnih materijala, uglavnom pomno biranih, a prema tome i posebno oblikovanih, komadića drva, koje pronalazi u prirodi. Na taj nas način, osim na neraskidivu povezanost prirode i umjetnosti, kao jedne od najprimordijalnijih čovjekovih praksi, potiče i na aktivno promišljanje o nužnosti zaštite okoliša. Jer upravo kreativci imaju snagu problematiku ekologije pretvoriti u izvrsnu platformu za mnoge umjetničke inicijative, čije su poruke uvijek posebno snažne, a poziv na angažman takav da pokreće i inspirira, zaključuje Gržetić.

Na samome kraju Kristajan se na podršci zahvalio svojoj obitelji, ali i profesoru Mati Vrankiću što je djelatnicima Centara za kulturu skrenuo pozornost na njegove kreativne potencijale koji su danas pretočeni u, po svemu sudeći, uspješnu izložbu. 

 

 

Izložba Otočni bestijarij svim zainteresiranim posjetiteljima na raspolaganju će biti sve do 06. travnja, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.

Proglašenje najboljih otočnih sportaša i sportskih ekipa u 2016. godini

Svečanost proglašenja najboljih otočnih sportaša i sportskih ekipa u 2016. godini održat će se 30. ožujka 2017. godine u prostoru Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, s početkom u 19.00 sati, a nakon protokolarnog dijela sve ondje okupljene očekuje i zakuska.

Na ovogodišnjoj priredbi, čija je organizacija povjerena Gradu Krku, zaslužena priznanja, temeljem prethodno realiziranog javnog poziva i odluke Odbora za proglašenje sportaša godine otoka Krka, bit će dodijeljena najboljim otočnim sportašima i sportašicama u kategorijama do 14 godina, između 14 i 18 godina te seniorima i seniorkama, zatim ženskim i muškim ekipama do 18 godina te ženskim i muškim seniorskim ekipama. Ovom prigodom, posebna će se priznanja uručiti i onima koji su prošle godine zabilježili izuzetno uspješnu sportsku aktivnost ili pak pridonijeli prosperitetu otočnog sporta uopće, a neće se izostaviti ni značajni jubileji, i to za 15, 20 ili više godina kontinuiranog i predanog rada u otočnom sportu, bilo da je riječ o pojedincima, ekipama ili klubovima koji su nedavno proslavili tako visoku obljetnicu. Svi laureati bit će novčano nagrađeni, s time da će se pojedincima dodijeliti 2.000,00 kn, a ekipama po 3.000,00 kn. 

 

Vama glumimo u ožujku uz kazališne predstave donio i kino projekcije

Dvije kazališne poslastice, najprije monokomedija Političar, a potom i dječja predstava Grga Čvarak, zajedno s dvije kino projekcije aktualnog domaćeg filmskog hita za mlade Uzbuna na Zelenom vrhu, 17. i 18. ožujka 2017. godine priređene u organizaciji krčkog Centra za kulturu, brojnim su posjetiteljima osigurale sadržajan početak vikenda.

Prošle godine započet projekt poznat po geslu Vama glumimo koji će sve do travnja, trećeg petka i subote u mjesecu, donositi popularne kazališne programe, tako je, nakon uspješno odrađene veljače, nastavljen satirom B-GLAD produkcije, a dan kasnije, u jutarnjem terminu, kazališnim uprizorenjem proslavljene pjesme Ratka Zvrka o vrckavom stanovniku Zelengaja čija je produkcija povjerena Sceni Gorica, dok je večer bila rezervirana za krčku premijeru novog (pred)nastavka filmskog serijala o Ratku Miliću alias Koku, poznatom junaku iz serije (detektivskih) romana Ivana Kušana, redateljice Čejen Černić.

Slavko Sobin u novoj komediji Političar, nastaloj pod autorskom palicom Ladislava Prežigala, demonstrirao je što se sve događa iza kulisa naše svakodnevne politike. U situaciji u kojoj lijeve, desne i stranke centra započinju svoje političko nadmetanje i gdje je mnogima umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastita korist, poznati je glumac na scenu donio pet živopisnih likova koji putem svoje koalicije žele postići samo jedan cilj, a to je domoći se fotelje. Mračni kutak zabačenog restorana, jedna politička misija i pet zaista urnebesnih (ali našoj političkoj realnosti svojstvenih) protagonista - totalni primitivac, nadobudni revolucionar, ginekolog kojem je u interesu zaštititi svoje mutne poslove, politički lisac koji stranke mijenja kao kapute i ambiciozna bankarica - publici su priskrbili salve smijeha. 

Ciklus dječjih kazališnih programa nastavljen je Grga Čvarakom, predstavom koja je, u režiji Ivane Čoh Šverko i izvedbi Ane Vilenice, Matea Videka i Tomislava Krstanovića, najmlađim zaljubljenicima u kazalište donijela dinamičnu interpretaciju priče Ratka Zvrka o crvenokosom dječaku iz Zelengaja koja od vremena svog nastanka, 1967., pa sve do danas ne prestaje uveseljavati sve one koji se prepuste njenom sadržaju. Ratko Zvrko nizom je slika na šaljiv i pozitivan način, u svojem spjevu opisao, a ekipa Scene Gorica na kazališnim daskama uprizorila, mnoge obične i neobične zgode iz Grginog života, kako bi naposljetku zaraznim optimizmom uspio probuditi ono najbolje u nama te tako svijet učiniti ljepšim mjestom.

U odnosu na prethodna, ovo najrecentnije izdanje programa Vama glumimo donijelo je i dvije dvije izvrsno posjećene projekcije filma Uzbuna na Zelenom vrhu, realizirane u suradnji s riječkim Art kinom, od kojih je prva bila namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole, a druga njihovim starijim kolegama, s time da im je nakon svake od projekcija pružena jedinstvena prilika da najprije porazgovaraju, a potom se i slikaju s glavnim glumcem Markom Tociljem kojem je u filmu povjerena uloga znatiželjnog Koka.

 

 

Program se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku nastavlja i tijekom travnja, i to komedijom Sarmica (21. travnja) te dječjom predstavom Ribar palunko i njegova žena (22. travnja), s time da se ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale programe, mogu kupiti u Galeriji Decumanus svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati. Osim toga, karte je moguće rezervirati telefonom na 051 220 041, mailom na kultura@gradkrk.net ili kupiti na blagajni neposredno pred početak predstave.

160. Kolegij: Za rad Turističke ambulante izdvojen budžet od 198.000,00 kn

U uredu gradonačelnika, 20. ožujka 2017. godine, održan je 160. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Pavlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Pored njih nazočni su bili Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Ana Bajčić Hrgovčić, stručna suradnica za gospodarstvo i europske fondove te Mladena Matejčić, viša stručna referentica.

Na početku ovotjednog sastanka, tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za društvene djelatnosti, na inicijativu Udruge Ljudi i običaji iz Kastva, usvojen je prijedlog Sporaza o sufinanciranju i (su)organizaciji festivala Melodije Istre i Kvarnera kojeg će s ciljem da mu osiguraju što stabilniju potporu (su)potpisati Grad Krk te općine Punat i Malinska-Dubašnica. No, dok je prihvaćena sugestija da se predmetni Sporazum potpiše za naredno trogodišnje razdoblje, obzirom da mu je ove godine (iznova) domaćin Općina Malinska-Dubašnica, nakon čega 2018. slijedi Grad Krk, a potom 2019. i Općina Punat, Ugovor o sufinanciranju i (su)organizaciji MIK-a bit će potpisan na jednogodišnji period, i to s jasno definiranom financijskom strukturom. Na prijedlog Centra za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja Moj prijatelj iz Njivica, radi prijave na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, odnosno osiguravanja dodatnih bodova, Grad je prihvatio partnerstvo u provedbi projekta Doživi ljepotu otoka Krka na konjskim leđima. Atletskom klubu Krk dozvoljeno je da još prošle godine, temeljem Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora malih vrijednosti, odobrena sredstva u iznosu od 3.000,00 kn, uloži u organizaciju humanitarne sprinterske utrke (na 100 metara) koja se pod nazivom Krk-sprint-trk planira prirediti 21. svibnja ove godine. Donošenje konačne odluke po zahtjevu Centra za rehabilitaciju Fortiza iz Kraljevice vezanog uz potpisivanje Ugovor o međusobnoj suradnji na projektu širenja mreže podrške u lokalnoj zajednici za 2017. godinu, temeljem prijedloga Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, odgađa se do analize rezultata ankete koja se namjerava provesti među roditeljima čija su djeca korisnici tog programa. Udruzi Kreativni Krk, za potrebe realizacije programa službenog proglašenja sudionika programskog pravca 27 susjedstava (koji se razvija u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture), 24. ožujka ove godine, odobreno je korištenje javnih površina na području grada Krka.

Tijekom rješavanja predmeta Imovinsko-pravne službe, i 66 razmotrenih ponuda, donesena je odluka o utvrđivanju najpovoljnijih natjecatelja radi davanja u zakup javnih površina za postav privremenih objekata na području grada Krka, o čemu je oglas natječaja, 16. veljače ove godine, objavljen na Internet stranicama Grada Krka. Po provedenom postupku jednostavne nabave radi kupnje prehrambenih i higijenskih potrepština za potrebe korisnika Socijalnog programa Grada Krka te zaprimljene samo jedne ponude, one Trgovine Krk d.d. iz Malinske, s uračunatim PDV-om vrijedne 43.567,00 kn, ista je prihvaćena. Također, po dovršenom postupku jednostavne nabave radi kupnje i ugradnje opreme za bušotine na poljima Kimpi i Kaštel u gradu Krku, kao jedina pristigla, prihvaćena je ponuda tvrtke Geos d.o.o. iz Rovinja, s uračunatim PDV-om vrijedna 98.986,00 kn. Uz to, po realiziranom postupku jednostavne nabave za izradu metalnih konstrukcija (nekoliko vrsta) vaza predviđenih projektom uređenja starogradske jezgre grada Krka, te zaprimljene jedne ponude, one Obrta za usluge Meštrija iz Krk, s uračunatim PDV-om vrijedne 210.577,00 kn, ista je prihvaćena. Nadalje, donesena je odluka o početku postupka javne nabave za ustupanje radova na uređenju javne površine u dijelu Ul. Slavka Nikolića u gradu Krku, što predstavlja investiciju procijenjenu na 666.103,00 kn, a najavljen je i početakpostupka jednostavne nabave za kupnju interaktivnog info-pulta procijenjenog na 145.000,00 kn. Temeljem prijedloga Klaudije Žic i Luke Dekanića, oboje iz Krka, donesena je odluka o (jednogodišnjem) produženju Ugovora o zakupu, i to za poslovni prostor u prizemlju zgrade smještene na adresi Josipa J. Strossmayera 23, površine od 24,30 m2.

U raspravi o predmetima Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, nakon kratke analize svih (11) zaprimljenih primjedbi, prihvaćeno je Izvješće o javnoj raspravi za II. Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja UPU 1-Krk (NA1, R11, R38, R310, R311), kao i njihov Konačan prijedlog koji se radi ishodovanja suglasnosti sada dostavlja Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske te Javnoj ustanovi Zavodu za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije. Temeljem ovogodišnjeg Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, prihvaćen je troškovnik kojim se radovi vezani uz asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Grada Krka procjenjuju na oko 2.000.000,00 kn, za što će uskoro biti proveden postupak javne nabave. 

Razmatrajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, na zahtjev Doma zdravlja Primorsko-goranske županije prihvaćen je Ugovor o radu i sufinanciranju Turističke ambulante Krk za 2017. godinu, i to u razdoblju od 15. lipnja do 14. rujna. Izdvajanje Grada temeljem navedenog Ugovora, kao i prethodne godine, iznosi 198.000,00 kn. Djelatnost turističke ambulante organizira se u novouređenom dijelu krčkog Doma zdravlja, i to s dva raspoloživa tima tijekom lipnja i rujna, te s tri tijekom srpnja i kolovoza, koji će turistima na raspolaganju biti tijekom čitavog tjedna (bez obzira na vikende i blagdane). Obzirom na zamolbu Područne vatrogasne zajednice otoka Krka, organizacija humanitarne biciklijade koja se planira održati u mjesecu svibnju, kao mjesecu zaštite od požara, pomognuta je potporom od 2.500,00 kn kojom će se podmiriti dio troška ručka za stotinjak najavljenih sudionika ovog događanja.

Rješavajući predmete Odsjeka za gospodarstvo, prihvaćen je prijedlog da se na trenutno otvoren natječaj Primorsko-goranske županije za sufinanciranje programa i projekata ravnomjernog razvitka prijavi rekonstrukcija Vatrogasnog doma u gradu Krku, kao i treća faza modernizacije javne rasvjete na području Grada Krka. Uz to je istaknuto kako je za projekt rekonstrukcije istočnog poteza gradskih bedema, koji se trenutno nalazi u fazi provedbe, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odobrilo potporu vrijednu 150.000,00 kn.

24. sjednica Gradskog vijeća: Ulaganje od 10,2 milijuna kuna za projekt pročišćavanja otpadnih voda

U Maloj gradskoj vijećnici, 16. ožujka 2017. godine, na poziv predsjednika Marinka Pavlića, održana je 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, inače posljednja u ovom sazivu, tijekom koje su raspravljene mnoge za naredno razdoblje relevantne teme.

 

- jednoglasno usvojen Zapisnik s 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Krka, održane 20. prosinca 2016. godine

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća godišnjeg Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2016. godinu

 

Izvješćem o ostvarenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2016. godinu (koje se donosi do kraja ožujka tekuće godine za prethodnu) utvrđeni su prošlogodišnji izvori, namjena i visina sredstava namijenjenih održavanju komunalne infrastrukture na području Grada Krka. 

Sredstva potrebna za ostvarivanje ovog Izvješća čine prihod od komunalne naknade u iznosu od 6.861.926,07 kn, prihod od koncesijskih odobrenja u iznosu od 1.158.967,07 kn, prihod od naknade za održavanje groblja u iznosu od 148.650,79 kn te ostali prihodi u iznosu od 543.850,06 kn, što je osiguralo konačan budžet od 8.713.393,99 kn

Tijekom prošle godine na čišćenje javnih površina tako je utrošeno 1.400.536,59 kn, na održavanje javnih površina 2.552.072,26 kn, na održavanje nerazvrstanih cesta 1.751.815,87 kn, na održavanje objekata javne rasvjete 860.286,85 kn, na održavanje groblja 108.201,43 kn, na intelektualne usluge u Odsjeku za komunalno gospodarstvo 73.020,82 kn, na održavanje Sportsko-rekreativnog centra Josip Uravić Pepi 150.000,00 kn, na održavanje osnovnoškolske sportske dvorane 218.457,65 kn, te na gradnju objekata školskog i predškolskog sadržaja 1.599.002,52 kn.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2016. godini

 

Izvješćem o ostvarenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2016. godinu (koje se donosi do kraja ožujka tekuće godine za prethodnu) utvrđeni su prošlogodišnji izvori, namjena i visina sredstava predviđenih za gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Krka. 

Sredstva potrebna za ostvarivanje ovog Izvješća čine prihod od komunalnog doprinosa u iznosu od 7.610.945,92 kn, prihod od koncesija za parkirališta u iznosu od 283.901,18 kn, prihod od naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u iznosu od 229.426,88 kn, prihod od donacija u iznosu od 41.256,50 kn, prihod od pomoći Hrvatskih voda u iznosu od 412.222,94 kn, prihod od pomoći Primorsko-goranske županije za uređenje vježbališta na otvorenom u iznosu od 80.000,00 kn, sredstva od poreza na dohodak za zajedničke projekte na otocima u iznosu od 2.223.936,11 kn te ostali prihodi u iznosu od 107,69 kn, što je osiguralo konačni budžet od 10.881.797,22 kn.

Tijekom prošle godine na izgradnju, uređenje i projektiranje javnih površina tako je utrošeno 1.374.805,31 kn, na izgradnju, uređenje i projektiranje nerazvrstanih cesta 5.105.047,61 kn, na izgradnju, uređenje i projektiranje groblja 1.286.754,93 kn, na izgradnju i projektiranje objekata javne rasvjete 1.197.684,40 kn, te na pripremu gradnje, odnosno prostorno-plansku dokumentaciju 1.583.463,95 kn.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojeno Izvješće o provedenoj stručnoj analizi zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje, odnosno izmjenu i dopunu prostorno planske dokumentacije za 2016. godinu

 

Temeljem Zakona o prostornom uređenju, jednom godišnje podnosi se izvješće o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje, odnosno izmjene i dopune prostorno-planske dokumentacije. Izvješćem za 2016. godinu tako je obuhvaćeno 17 zahtjeva fizičkih i pravnih osoba (s time da se nekolicina istovremeno odnosi na dva ili više planova), i to za izmjene ili stavljanje van snage sljedećih planova: Prostornog plana uređenja Grada Krka, Urbanističkog plana uređenja UPU 1-Krk (NA1, R11, R38, R310, R311), Urbanističkog plana uređenja UPU 2- Kornić, Detaljnog plana uređenja dijela poslovne Zone 29 na predjelu Sv. Petar u gradu Krku, te Detaljnog plana uređenja predjela Galija u gradu Krku. Najveći broj tih zahtjeva, njih 13, odnosio se upravo na izmjene Prostornog plana uređenja Grada Krka, točnije na širenje granica građevinskih područja naselja Grada Krka. Međutim, takve se izmjene mogu pokrenuti tek nakon donošenja IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Krka koje su pokrenute 2015. godine i koje su još uvijek otvorene radi rješavanja problematike vezane uz pitanje zaštite okoliša. Nadalje, prethodnom izradom stručnih analiza bit će definirana izgrađenost i iskorištenost dosadašnjih građevinskih područja, a temeljem iste utvrdit će se opravdanost, potreba i mogućnost njihovog povećanja. Nakon provedenih analiza uslijedile bi izmjene Prostornog plana uređenja Grada Krka kojima će biti obuhvaćeno i usklađenje s Prostornim planom Primorsko-goranske županije, što podrazumijeva i potrebne regulacije u turističkim zonama izvan naselja te ostala usklađenja. 

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen Izvještaj o radu Gradonačelnika Grada Krka za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2016. godine

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- (s jednim suzdržanim i dva glasa protiv) usvojen prijedlog Odluke o prihvaćanju Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka

 

Ovom se Odlukom, na inicijativu Trgovačko-komunalnog društva Ponikve voda d.o.o., prihvaća Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka, ukupno vrijedan 510.913.257,00 kn (odnosno 67.225.429,00 EUR), čije se sufinanciranje planira sredstvima europskih fondova, i to posredstvom Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Osim što je prihvaćen projekt, usvojen je i njegov financijski model na način da će najznačajniji dio ove zahtjevne investicije, u iznosu od 369.138.660,00 kn (72,25%), sufinancirati Europska unija, dok će se ostatak, od 141.774.597,00 kn (27,75%), namiriti domaćim sredstvima, točnije po 47.258.199,00 kn (9,25%) iz državnog proračuna, budžeta Hrvatskih voda te (u otočnom dijelu) iz proračuna svih jedinica lokalne samouprave i TKD Ponikve voda. Jedinice lokalne samouprave tako će ovaj projekt sufinancirati sa 42.404.882,00 kn, a TKD Ponikve voda sa 4.853.417,00 kn, s time da udio Grada Krka iznosi 9.634.367,00 kn (ili 10.224.000,00 kn, računajući omjer povrata kreditnih sredstava sa 42.404.882,00 kn zaokruženih na 45.000.000,00 kn), udio Općine Baška 5.457.495,00 kn (5.791.500,00 kn), udio Općine Dobrinj 7.450.520,00 kn (7.906.500,00 kn), udio Općine Malinska-Dubašnica 8.103.554,00 kn (8.599.500,00 kn), udio Općine Omišalj 7.552.292,00 kn (8.014.500,00 kn) te udio Općine Punat 4.206.554,00 kn (4.464.000,00 kn). Natstavno na takav financijski model, važno je istaknuti kako su udjeli izvedeni iz stvarnog obima investicije koja će se odvijati na području svake od lokalnih samouprava. Navedena financijska sredstva potrebna za realizaciju projekta osigurat će iz kreditnih sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvoj u ukupnom iznosu od 45.000.000,00 kn, a koristit će se dinamikom koja će pratiti stvaran udio lokalnih samouprava u njegovom sufinanciranju.

Podsjetimo, Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka uključuje ulaganja u sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda s ciljem postizanja usklađenosti s Direktivom o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda za šest otočnih aglomeracija te usporednu rekonstrukciju vodovodne mreže radi poboljšanja ili optimizacije sustava javne vodoopskrbe. O samom projektu već se prethodno raspravljalo na 15. sjednici Gradskog vijeća, međutim, kako je u međuvremenu, zbog povećanja dijelova mjesnih mreža (na razini svih lokalnih samouprava), projekt dopunjen novim investicijama, došlo je do povećanja njegove ukupne vrijednosti, što je zahtjevalo novi financijski model, pa tako i novo razmatranje na razini Gradskog vijeća.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- (s jednim suzdržanim glasom) usvojen prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Krka za 2017. godinu

 

Ovom se Odlukom Trgovačko-komunalnom društvu Ponikve voda d.o.o. omogućava davanje suglasnost i jamstva za zaduživanje radi realizacije Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka u iznosu od 45.000.000,00 kn uvećanom za pripadajuću kamatu, naknadu i troškove, od čega jamstvo Grada Krka iznosi 10.224.000,00 kn (22,72%) uvećano za pripadajuću kamatu, naknadu i troškove.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- (sa četiri suzdržana i jednim glasom protiv) usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti i jamstva za zaduživanje Ponikve voda d.o.o. Krk za financiranje Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka

 

Ovom se Odlukom Trgovačko-komunalnom društvu Ponikve voda d.o.o. daje suglasnost i jamstvo za zaduživanje radi realizacije Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka u iznosu od 45.000.000,00 kn uvećanom za pripadajuću kamatu, naknadu i troškove, od čega jamstvo Grada Krka iznosi 10.224.000,00 kn (22,72%) uvećano za pripadajuću kamatu, naknadu i troškove.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o komunalnim djelatnostima Grada Krka

 

Gradsko vijeće Grada Krka prethodnog saziva, 2010. godine, donijelo je Odluku o komunalnim djelatnostima na području Grada Krka kojom su, pored ostalog, utvrđene komunalne djelatnosti što se obavljaju na području Grada Krka te način i uvjeti njihovog obavljanja. U prethodnom šestogodišnjem razdoblju, zbog zakonskih usklađenja i proširivanja kruga komunalnih djelatnosti od gradskog značaja, predmetna je Odluka mijenjana i dopunjavana 2010., 2011., 2013., 2014. i 2015. godine. Novim prijedlogom, u ovu Odluku uključene su sve prethodne izmjene i dopune, ali i to da će održavanje i naplatu parkirališnih mjesta te uklanjanje, blokiranje i čuvanje krivo parkirnih i ostavljenih vozila, kao komunalnu djelatnost od lokalnog značaja, od 01. srpnja ove godine, budući da dosadašnjem koncesionaru - tvrtki Crtorad d.o.o. ističe (još uvijek važeći) sedmogodišnji koncesijski ugovor, preuzeti gradsko Komunalno društvo Vecla d.o.o.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu

 

Gradsko vijeće Grada Krka prethodnog saziva, 2012. godine, donijelo je novu Odluku o komunalnom redu kojom se, pored ostalog, propisuje: uređenje naselja, održavanje i korištenje javnih površina, uređaja i objekata, gospodarenje otpadom, uklanjanje snijega i leda, uklanjanje protupravno postavljenih predmeta, kao i mjere za provedbu komunalnog reda. Budući da je prošle godine donesen Pravilnik za oblikovanje stare jezgre Grada Krka, a kojim se propisuje uređenje reklama, oglasnih predmeta i urbane oprema, tada usvojenom Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, izvrše su korekcije pojedinih članaka upravo u tom smjeru. Na inicijativu Trgovačko-komunalnog društva Ponikve eko otok Krk d.o.o., ovom se Odlukom, u dijelu koji se tiče gospodarenja komunalnim otpadom, postiže usklađenje, kako s odredbama novog Zakona o održivom gospodarenju otpadom, tako i s novim načinom prikupljanja komunalnog otpada po sistemu Od vrata do vrata.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o određivanju prijevoza pokojnika i pogrebničkih usluga koji se financiraju iz Proračuna Grada Krka

 

Obzirom da je Zakonom o pogrebničkoj djelatnosti iz dosadašnje komunalne djelatnosti održavanja groblja i prijevoza pokojnika isključena djelatnost prijevoza pokojnika, ovom se Odlukom, pored ostalog, uređuje financiranje troškova preuzimanja i prijevoza posmrtnih ostataka ili umrlih osoba za koje nije moguće utvrditi uzrok smrti bez obdukcije, i to od mjesta smrti do nadležne patologije ili sudske medicine

Naime, spomenutim je Zakonom prijevoz pokojnika postao dijelom ukupne pogrebničke djelatnosti koju obavljaju za to registrirane fizičke i pravne osobe, pa tako one vrše i poslove preuzimanja, odnosno prijevoza umrle osobe ili posmrtnih ostataka od mjesta smrti do nadležne patologije ili sudske medicine ako, bez obdukcije, nije moguće utvrditi uzrok smrti. Ti se poslovi obavljaju temeljem ugovora o povjeravanju poslova prijevoza pokojnika sklopljenog s jedinicom lokalne samouprave, a sukladno prethodno provedenom natječaju. Trošak takvog prijevoza bit će, stoga, financiran iz Proračuna Grada Krka, kao i pogrebničke usluge za osobe umrle bez nasljednika, odnosno osobe umrle bez imovine iz koje se mogu namiriti troškovi pogrebničkih usluga.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Krka za projekt Rekonstrukcija građevine u Krku i prenamjena u Multimedijalni kulturni centar

 

S namjerom kompletiranja natječajne dokumentacije, ovom Odlukom Gradsko vijeće Grada Krka daje suglasnost za provedbu projekta Rekonstrukcija građevine u Krku i prenamjena u Multimedijalni kulturni centar, radi njegove prijave na Natječaj za provedbu podmjere 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, kojeg je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila u sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. od 2020. godine. Više o samom projektu, kao i uvjetima natječaja na koji će aplicirati Grad Krk, doznajte iz materijala u prilogu.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Krka za projekt Izgradnja zgrade Jedriličarskog kluba Plav

 

S namjerom kompletiranja natječajne dokumentacije, ovom Odlukom Gradsko vijeće Grada Krka daje suglasnost za provedbu projekta Izgradnja zgrade Jedriličarskog kluba Plav, radi njegove prijave na Natječaj za provedbu podmjere 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, kojeg je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila u sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. od 2020. godine. Više o samom projektu, kao i uvjetima natječaja na koji će aplicirati Jedriličarski klub Plav, doznajte iz materijala u prilogu.

 

Materijale preuzmite ovdje: 1, 2, 3.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na z.č. 1394/43, k.o. Krk (k.č. 3280/2, k.o. Krk - grad), površine 71 m2, upisane u zemljišnoj knjizi Općinskog suda u Rijeci, Stalnoj službi u Krku, u z.k.ul. 7528, kao javno dobro u općoj uporabi i neotuđivo vlasništvo Grada Krka

 

Sukladno Zakonu o cestama, ovom se Odlukom ukida status javnog dobra na z.č. 1394/43, k.o. Krk (k.č. 3280/2, k.o. grad Krk), površine 71 m2, upisane u zemljišnoj knjizi Općinskog suda u Rijeci, u z.k.ul. 7528, kao javno dobro u općoj uporabi i neotuđivo vlasništvo Grada Krka.

Naime, temeljem prijedloga Mata i Cecilije Magašić iz Krka za kupnju predmetne nekretnine radi formiranja okućnice, utvrđeno je kako se ista ne koristi kao javno dobro - put, već se nalazi unutar ograđene okućnice stambene zgrade izgrađene na k.č. 3281, k.o. grad Krk (z.č. 1394/72, k.o. Krk), upisane u z.k.ul. 204, k.o. Krk, u vlasništvu predlagatelja. Nakon upisa prava vlasništva u korist Grada Krka, za predmetnu će se nekretninu, s Matom i Cecilijom Magašić, zaključiti kupoprodajni ugovor, i to po cijeni koja će biti utvrđena temeljem procjene tržišne vrijednosti.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o usvajanju (donošenju) Revizije procjene ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija Grada Krka i Plana zaštite od požara Grada Krka

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 

- pitanja i odgovori

 

Dopuna:

 

- jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu

 

Ovom Odlukom roditeljima poginulih branitelja iz Domovinskog rata s područja Grada Krka odobrava se dodatno smanjenje pri plaćanju komunalnog doprinosa, i to u visini od 25% (kao i u slučaju branitelja koji su na ratištu proveli 400 i više dana). Naime, temeljem pokrenute inicijative Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata s područja Grada Krka podržan je prijedlog da se i roditeljima poginulih branitelja odobri dodatni popust, i to za gradnju stambenog objekta do 500,00 m3 obujma nove građevine, odnosno dogradnju ili nadogradnju postojećeg objekta do 500,00 m3 ukupnog obujma koji uključuje i stari i novi dograđeni (nadograđeni) dio.

 

Materijal preuzmite: ovdje.

 |<  < 1 - 2  >  >|