Najave

 • 11. Dan turizma Grada Krka: Okupljanje svih dionika turističke ponude

  13.12.2017
  Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 11. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 13. prosinca 2017. godine, u Hotelu Marina, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Proslava 97. obljetnice smrti biskupa Antuna Mahnića

  14.12.2017
  Svečano misno slavlje u povodu proslave 97. obljetnice smrti sluge Božjeg biskupa Antuna Mahnića koje predvodi mons. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolita đakovačko-osječki, održat će se 14. prosinca 2017. godine, u 18.00 sati, u Krčkoj katedrali.
 • Četvrto izdanje blagdanske priredbe Advent na Placi

  15.12.2017
  Na glavnom gradskom trgu, između 15. i 17., te 22. i 24. prosinca 2017. godine, bit će priređeno četvrto izdanje blagdanske sajmeno-glazbene priredbe Advent na Placi, i to u režiji Udruge Kreativni Krk kojoj i ove godine organizacijsku podršku pruža Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci, a financijsku Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.
   
 • Humanitarno-prodajna izložba krčkih srednjoškolaca

  18.12.2017
  Humanitarno-prodajna izložba fotografija i narukvica učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, između 18. i 20. prosinca 2017. godine, odvijat će se u Galeriji Decumanus, i to od 10.00 do 12.00 te od 17.00 do 19.00 sati.
   
 • Humanitarni božićno-novogodišnji koncert krčkih osnovnoškolaca

  21.12.2017
  Tradicionalni, 16. po redu, Božićno-novogodišnji koncert u izvedbi učenika s područja čitavog otoka, u organizaciji Osnovne škole Fran Krsto Frankopan i podršku osnovnih škola Malinska-Dubašnica i Omišalj, održat će se 21. prosinca 2017. godine, u velikoj sportskoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, s početkom u 17.00 sati.
   
 • Izložbeni i glazbeni sadržaji za Badnje jutro u Krku

  22.12.2017
  I ove godine, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus i na obližnjoj Veloj placi, tijekom petka 22. prosinca, odvijat će se četvrto po redu izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i koncertnih sadržaja - prigodno nazvanog Badnje jutro u Krku.
 • Slatki otok - prepoznatljiv blagdanski simbol čitavog otoka

  23.12.2017
  I ove godine, uoči Božića Humanitarna udruga Andrijana Gržetić organizira jubilarnu, 10. po redu humanitarnu izložbu kolača Slatki otok. Krčka Vela placa iznova će mirisat po domaćim kolačima, 23. prosinca od 08.30 sati, a bude li kiše prodaja prelazi u obližnju Galeriju Decumanus.
 • Božićna polnoćka

  24.12.2017
  Božićna polnoćka, koju predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, održat će se 24. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 23.00 sata.
 • Svečano božićno misno slavlje

  25.12.2017
  Svečano božićno misno slavlje, koje predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, održat će se 25. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 10.30 sati.
 • Božićni koncert župnih zborova

  26.12.2017
  Božićni koncert župnih zborova održat će se 26. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 19.00 sati.
 • Zdravica krčkog gradonačelnika i doček Nove, 2018., godine

  31.12.2017
  Kao i dosad, Krčani, zajedno s ostalim posjetiteljima grada, 31. prosinca, Staru će godinu na Veloj placi, točno u podne, ispratiti novogodišnjom zdravicom krčkog gradonačelnika, i to uz cjelojutarnji zabavno-glazbeni program, nakon čega između 23.00 i 03.00 sata, na istome mjestu, slijedi doček Nove godine uz zajednički koncert Beatles Revival Banda i Belfastfooda. Organizacija ovog cjelodnevnog novogodišnjeg programa povjerena je Turističkoj zajednici Grada Krka i Udruzi Kreativni Krk.

Nagrađeno troje perspektivnih krčkih sportaša

Iznimni uspjesi troje mladih krčkih sportaša - Lare Nenadić, Nike Depikolozvanea i Mattea Mrakovčića Wernotha - bili su i više nego dobrim razlogom da im na njima čestitaju voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Marinka Margan i gradonačelnik Darijo Vasilić, i to tijekom druženja, 08. prosinca 2017. godine, priređenog u njegovom uredu.

Naime, Lara Nenadić iz Bajčića, kao članica Veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišlja, na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniorke i juniore te kadetkinje i kadete, sredinom godine održanom na zagrebačkom Jarunu, nakon izvrsno odrađenih prekvalifikacija, u samcu za kadetkinje, osvojila je titulu državne prvakinje. Temeljem tog, ali i ostalih ovogodišnjih rezultata Hrvatski olimpijski odbor dodijelio joj je Rješenje kategoriziravši je u VI. kategoriju Darovitih sportaša Hrvatske, čime je sukladno nedavno donesenoj Odluci o nagrađivanju sportaša s područja Grada Krka (o kojoj će više riječi biti u nastavku) zaslužila jednokratnu novčanu nagradu u iznosu od 3.000,00 kn.

Niko Depikolozvane iz Krka i Matteo Mrakovčić Wernoth iz Kornića, kao članovi Karate kluba Krk Croatia, na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste, u prvoj polovici godine, održanom u Ivankovu nedaleko Vinkovaca, u zaista jakoj konkureciji, također su polučili izvrsne rezultate. I dok je Niko u kategoriji mlađih učenika do 34 kg priskrbio zlato, njegovom klupskom kolegi Matteu, u kategoriji učenika do 30 kg, pripala je bronca. Ti su rezultati zaslužili jednokratnu novčanu nagradu vrijednu 1.000,00 kn za osvojeno prvo, odnosno nagradu u iznosu od 500,00 kn za osvojeno treće mjesto.

Troje perspektivnih krčkih sportaša na ovo je druženje pristiglo u pratnji trenera i roditelja, što se pokazalo idealnim za krataku, ali sadržajnu raspravu o veslačkom i karate sportu, tijekom koje su se okupljeni dotakli tema poput zahtjevnosti priprema vezanih uz državna i međunarodna natjecanja, ali i lijepoj budućnosti otočnog sporta, koja je, uz osjetni entuzijazam i ovako dobre rezultate, i više nego izgledna.  

Iako danas nisu nazočili prijemu, u ovom kontekstu moraju se spomenuti još dvojica krčkih karatista, i to Luka Rafaj koji je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste, u kategoriji mlađih učenika do 38 kg osbojio srebrno odličje, te Lovro Živković, koji je na istome natjecanju, u kategoriji učenika iznad 46 kg osvojio broncu. Oni će svoje novčane nagrade u iznosu od 700,00 kn (za srebro), odnosno 500,00 kn (za broncu) primiti sljedeći tjedan.

Okupljanja krčkih sportaša koji su u tijekom godine ostvarili značajne rezultate trebala bi postati tradicijom i odvijati se krajem svake godine, s time da je uporište za njihovo nagrađivanje pronađeno u prethodno spomenutoj Odluci, kojom se uređuje visina, uvjeti, način i postupak dodjele godišnje nagrade za postignute rezultate u pojedinačnim ili ekipnim kategorijama na svjetskim, europskim ili državnim natjecanjima, odnosno visina i dodjela nagrada sportašima koji su temeljem rješenja Hrvatskog olimpijskog odbora ostvarili kategorizaciju. Visina novčane nagrade za plasman na Olimpijskim igrama ili svjetskom prvenstvu tako iznosi 5.000,00 kn za osvojeno prvo, 4.000,00 kn za osvojeno drugo i 3.000,00 kn za osvojeno treće mjesto, dok za plasman na europskom prvenstvu ona iznosi 3.000,00 kn za zasluženo prvo, 2.000,00 kn za zasluženo drugo i 1.000,00 kn za zasluženo treće mjesto, s time da se za plasman na državnom prvenstvu dodjeljuje 1.000,00 kn za osvojeno prvo, 700,00 kn za osvojeno drugo i 500,00 kn za osvojeno treće mjesto. Temeljem kategorizacije Hrvatskog olimpijskog odbora, nagradu vrijednu 7.000,00 kn primat će Vrhunski sportaši (I., II. i III. kategorije), dok je 5.000,00 kn namijenjeno Vrsnim sportašima (IV. kategorije), a 3.000,00 kn Darovitim sportašima (V. i VI. kategorije).

Sv. Nikola Krčane uveo u adventsku priču

Ni ove godine omiljeni svetac kojem se najviše vesele najmlađi nije zaobišao naš grad. Bogat program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započeo je već 30. studenog, postavljanjem pošte sv. Nikole na vrata krčkog Decumanusa tako da su mnoga djeca iskoristila priliku te mu u veliki sandučić ostavila poruku s ispisanom ili iscrtanom željom.

Milosrdni svetac i njegovi raspoloženi pomagači u Krk su pristigli 05. prosinca, i to kao što priliči zaštitniku pomoraca - brodom, a nakon dočeka prepunog oduševljenja priređenog na Gradskoj rivi, nikad duža povorka roditelja i sretnih mališana, praćena svirkom limenjaka, svoj je put završila na prigodno uređenoj i netom osvijetljenoj Veloj placi, gdje su najznatiželjniji dobili priliku čak i popričati s omiljenim svecem. Međutim, kako bi dobrodošlica protekla što je moguće srdačnije svojim su se simpatičnim nastupom pobrinuli i zboraši iz Mićih Bodula. 

Priča je potom, 06. prosinca, nastavljena pohođenjem krčkih vrtića i škola, kako bi sv. Nikola i ondje ostavio pokoje iznenađenje kao zahvalu za trud uložen u pripremu uvijek kreativnog programa s kojim ga mališani, bez obzira na uzrast, tradicionalno dočekuju. Podjela darova potom je nastavljena u Galeriji Decumanus, kada je red da sveca pozdrave i podsjete kakvi su tijekom godine bili te prime zasluženo poklon iznenađenje došao na najmlađe krčke klince.

Kao i dosad program sv. Nikoli u čast, uz veliku podršku limene glazbe, zboraša i školaraca - krampusa, realizirao je Centar za kulturu Grada Krka, uvevši u krčku adventsku priču koja se tijekom prosinca nastavlja brojnim blagdanskim sadržajima, od Adventa na Placi, preko humanitarnog božićno-novogodišnjeg koncerta krčkih osnovaca i humanitarne prodaje domaćih slastica, pa sve do Badnjeg jutra u Krku i božićnog koncerta župnih zborova, da bi se naposljetku u Novu godinu uvelo najprije tradicionalnom zdravicom krčkog gradonačelnika, a potom i večernjim zabavno-glazbenim programom.

Krčki prvašići sudjelovali u programu Čitaj (o) psu

Udruga za terapije sa životinjama Indeficienter iz istarskog Vinkurana, zajedno s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka, od 2014. godine u Hrvatskoj provodi međunarodni program Čitaj (o) psu kojem je podršku, pored ostalih, dalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Čitaj (o) psu, drugim riječima R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs), licencirana je inicijativa američke neprofitne organizacije Intermountain Therapy Animals, a provode je posebno dresirani terapijski psi koji moraju dobiti certifikat krovne asocijacije zajedno sa voditeljima koji su za to dodatno educirani.

Uz podršku vodstva ustanove (i suglasnost roditelja), prvi razred Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, vođen učiteljicom Karmelom Vajdoher Žilić i asistenticom u nastavi Andreom Staničić, 05. prosinca 2017. godine, u prostoru Gradske knjižnice Krk, susreo se s dobročudnom kujicom Nerom i njezinom voditeljicom Ivom Dorčić Ljutić, koje zajedno čine jedan od raspoloživih riječkih timova okupljenih u Centru za odgoj i obrazovanje.

Nakon što je pas upoznao učenike, udobno se smjestio i naposljetku strpljivo (od)slušao sve ono što su mu učenici željeli pročitati. Dvadesetak prvašića, mora se reći, bilo je dobro raspoloženo i vidno opušteno, a on ih je pratio bez procjenjivanja brzine ili načina čitanja. Upravo to predstavlja primarnu zadaću provođenja ovog programa, jer pas dopušta djetetu da čita vlastitim ritmom, a dijete pred psom ne pokazuje strah kao na primjer pred vršnjacima ili odraslom osobom. Uz to, čitanje Neri, zbog neposrednog kontakta s psom, bilo je i zabavno, a što je čitanje zabavnije te atmosfera ugodnija i opuštenija, dijete za takvu aktivnost razvija i veći interes. 

Na kraju, treba istaknuti kako ovom prigodom demonstrirana aktivnot R.E.A.D. programa kod djece dokazano potiče mororički razvoj, razvoj senzorike, govorno-jezični razvoj i komunikaciju, socijalno-emocionalni razvoj, ali biva i katalizator učenja, što znači da povećava motivaciju, pridonosi razvoju kratkoročnog i dugoročnog pamćenja te poboljšava koncentraciju i pažnju.

24. Kolegij: Kreće uređenje interpretacijskog centra pomorske baštine

U uredu gradonačelnika, 04. prosinca 2017. godine, održan je 24. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Pavlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Pored njih nazočni su bili Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Igor Hrast, stručni suradnik za održivi razvoj te Mladena Matejčić, viša stručna referentica.

Na početku ovotjednog sastanka, tijekom razmatranja predmeta Odsjeka za društvene djelatnosti, prihvaćen je prijedlog Nikole Kovačića da se sufinancira izdavanje njegove druge knjige, pod nazivom Kosari, koja će rukopisom, ali i zvučnim zapisom, dokumentirati tradiciju sopnje i kanta (ili sviranja sopila i pučkog pjevanja) s područja Šotoventa na otoku Krku. Na nosaču zvuka (koji će sljedeće godine biti objavljen uz rukopis) trebalo bi biti zabilježeno 40-ak skladbi u izvedbi Iva i Slavka Kosića, rodom iz Vrha, a koji su od malih nogu posvećeni učenju upravo tradicijskog glazbenog nasljeđa. Nadalje, prihvaćena je ponuda Agencije Insula, vrijedna 9.500,00 kn, za nastup grupe Insula u programu Novogodišnje zdravice krčkog gradonačelnika koja se svake godine, na Veloj placi, odvija 31. prosinca, točno u podne, a kojoj prethodi, odnosno nakon koje slijedi prigodan zabavno-glazbeni program. Također, na prijedlog tvrtke Hedonist j.d.o.o. i Maše Varde, prihvaćena je ponuda tvrtke Svida d.o.o. radi otkupa 80 primjeraka društvene igre Kuryktica (kojoj je kao originalnom krčkom suveniru dodijeljena markica Dar iz Krka) kako bi se ista početkom sljedeće školske godine poklonila krčkim prvašićima. 

Rješavajući predmete Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, nakon detaljne analize prihvaćen je prijedlog I. izmjena Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2017. godinu, a koji će, 20. prosinca, tijekom posljednjeg ovogodišnjeg saziva biti predstavljen i Gradskom vijeću.

Tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) oslobođena je plaćanja komunalnog doprinosa, u iznosu od 1.057.328,40 kn, za izgradnju višestambene zgrade s 30 stanova (podrum, prizemlje i dva kata) koja se gradi temeljem Programa društveno poticane stanogradnje (POS). Pored toga, usvojeno je Izvješće komunalnog i prometnog redara o rješavanju komunalnih problema u djelatnostima što ih ne obavlja gradsko Komunalno društvo Vecla d.o.o., i to za razdoblje od 30. rujna 2016. do 01. studenog 2017. godine. Podaci temeljem kojih je sastavljen predmetni izvještaj prikupljeni su putem gradskog sustava za prijavu komunalnih problema ZAKRPAJ.to, zatim zaprimljenih usmenih i pismenih prijava građana te terenskim izvidima. U promatranom razdoblju tako je prijavljen 121 problem, od čega je riješen 81, dok ih je 38 proslijeđeno drugim instancama, s time da su dva u postupku rješavanja. Temeljem obavijesti zagrebačke Udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja, prihvaćen je prijedlog komunalnog redara da se prilikom slanja računa i uplatnice za komunalnu naknadu u prvom kvartalu sljedeće godine proslijedi i letak kojim će se, sukladno  Zakonu o zaštiti životinja, javnosti ukazati na obvezu kontroliranja obveznog mikročipiranja pasa, obzirom da sve lokalne zajednice do 30. lipnja 2018. godine moraju provjeriti jesu li svi psi na njihovom području označeni mikročipom.

Rješavajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, usvojen je prijedlog Programa raspodjele sredstava boravišne pristojbe za 2018., kojim se taj prihod, u ukupnom iznosu od 1.080.000,00 kn, raspoređuju za inicijative unapređenja turističke ponude i podizanja standarda boravka gostiju na području Grada Krka. Također, prihvaćen je i prijedlog Programa korištenja sredstava ekološke pristojbe za 2018., kojim se spomenuti prihod, u ukupnom iznosu od 750.000,00 kn, pored ostalog raspoređuje za održavanje spomenika, sustavno gospodarenje energijom, održavanje i širenje poljoprivrednih puteva, uspostavu punionice električnih bicikala te istražne radove na poljima Kimpi i Kaštel. Usvojen je i prijedlog Plana raspodjele sredstava spomeničke rente za 2018. godinu, kojim se navedeni prihod, u ukupnom iznosu od 180.000,00 kn, raspoređuje za održavanje gradskih zidina i trgova. O sva tri predložena akta uskoro će raspravljati i gradski vijećnici. Na prijedlog Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata otoka Krka, svim njezinim čanovima osigurano je pravo na besplatno parkiranje tijekom čitave godine, i to na gradskim parkiralištima kojima upravlja krčko Komunalno društvo Vecla. Naposljetku, raspravljen je prijedlog o pristupanju Grada Krka Europskoj povelji o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini.

Razmatrajući predmete Odsjeka za gospodarstvo, po održanom sastanku kojem su nazočili predstavnici Grada Krka, Primorsko-goranske županije te tvrtki Slavning d.o.o. Viškovo i ZDL arhitekti d.o.o. Rijeka, na znanje je primljena informacija o skorašnjem započinjanju radova na uređenju krčkog interpretacijskog centra pomorske baštine smještenog u dijelu palače Cetinić (korpus negdašnje knjižare Pontes), a koji se provode u sklopu projekta Mala Barka 2. Nastavno na to, prihvaćena je ponuda licencirane restauratorice i slikarice Marine Fernežir iz Zagreba, s uračunatim PDV-om vrijedne 15.758,23 kn, za konzervatorsko-restauratorske radove sondiranja prizemlja spomenutog renesansnog zdanja. Također, u sklopu istog projekta (Mala barka 2), pokrenuta je obnova još jedne tradicijske barke, i to bragoca, a što je sa 70.000,00 kn potpore podržala Primorsko-goranska županije. Kako bi Grad Krk opravdao svoje učešće u ovoj hvalevrijednoj inicijativi, prihvaćena je ponuda Brodograđevnog obrta Malinska iz Malinske, s uračunatim PDV-om vrijedna 37.000,00 kn, za obnovu plovila koje je obilježilo povijest otočnog ribarstva. Na samom kraju, usvojena je ponuda Obrta za elektroinstalacije El-An iz Malinske, s uračunatim PDV-om vrijedna 24.315,00 kn, za izvođenje dekorativne rasvjete na Malim vratima u gradu Krku, a što bi zajedno s restauratorskim radovima na tom lokalitetu trebalo biti dovršeno do 20. prosinca.

Slatki otok - prepoznatljiv blagdanski simbol čitavog otoka

I ove godine, uoči Božića Humanitarna udruga Andrijana Gržetić organizira jubilarnu, 10. po redu humanitarnu izložbu kolača Slatki otok. Krčka Vela placa iznova će mirisat po domaćim kolačima, 23. prosinca od 08.30 sati, a bude li kiše prodaja prelazi u obližnju Galeriju Decumanus.

Podsjećamo, riječ je o akciji koja se provodi pod motom: Odaberi što želiš, plati koliko možeš, pomogni ako hoćeš! To znači da izložene slastice nemaju cijenu već posjetitelji izložbe za odabrano u kutiju postavljenu na štandu ubace onoliko novca koliko žele ili mogu darovati. Bit će tu kao i dosad brojnih autohtonih slastica poput presnaca, kroštula, imbriagona, orehnjača, pogača i fritula, a sigurno i takozvani starinski kolač koji se tradicionalno peče na području Dobrinjštine, a za čiju je izradu i ukrašavanje potrebno nekoliko sati neprekidnog rada. Također, bitno je spomenuti da će svi izloženi kolači biti svježi, ispečeni dan, čak i noć uoči izložbe.

Sav prihod od ove jedinstvene akcije namijenjen je jedinom projektu Udruge, odnosno školovanju osnovnoškolaca bez očeva, tj. za školarine u školskoj godini 2018./19. Informacije radi, za tekuću školsku godinu dodijeljene su dvije školarine otočnim osnovcima koji su ostali bez očeva, i to svaka u jednokratnom iznosu od 4.000,00 kn. 

Kolače će iznova donirati brojne otočanke i otočani, ali i udruge, društva i organizacije. Ako je još netko zainteresiran za doniranje kolača može se radi lakšeg provođenja akcije javiti organizatoru, i to mailom na agudrugainfo@gmail.com, odnosno telefonom na 091 48 49 240.

Izložbeni i glazbeni sadržaji za Badnje jutro u Krku

I ove godine, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus i na obližnjoj Veloj placi, tijekom petka 22. prosinca, odvijat će se četvrto po redu izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i koncertnih sadržaja - prigodno nazvanog Badnje jutro u Krku.

Tako se najprije, kao svojevrstan uvod u proslavu Badnjaka, u Galeriji Decumanus, s početkom u 10.00 sati, otvara prigodna božićna izložba članica Umjetničke sekcije Milo Seršić, koja djeluje kao frakcija Zajednice Talijana Krk. Potonja je, naime, osnovana 2003. godine, a danas je s puno entuzijazma vodi predsjednica Silvana Pavačić. Jedan od primarnih zadataka ovog sveprisutnog udruženja predstavlja očuvanje talijanskog kulturnog i kulturalnog identiteta, kao i organizacija uz to vezanih događanja, što njegove članice i članove čini važnim faktorom u ukupnom društvenom i kulturnom životu grada Krka. Osim provođenja tečaja talijanskog jezika za različite dobne skupine u sklopu Zajednice dijeluje i prethodno spomenuta sekcija s tri stalno organizirane radionice, i to batika, keramike i dekupaža, što ih redom vode Luciana Hlupar Trinajstić, Blanka Petric i Božica Žic. Upravo predstavljanje rukotvorina nastalih na tim radionica, ujedno inspiriranih temama vezanim uz najradosniji period u godini, značajan su i svakako zanimljiv prilog ovogodišnjem bogatom adventskom programu.

Nakon otvorenja izložbe, sve željne dobre svirke i pravog blagdanskog raspoloženja na Veloj placi, s početkom u 10.30 sati, očekuje božićni koncert Melanije Purić u pratnji Xfinity Banda uz neizostavnu zakusku s bakalarom i vinom, ali i sajmom  domaćih proizvoda i rukotvorina koji je dijelom još jedne blagdanske manifestacije, i to Adventa na placi za koji se iznova brine Kreativni Krk.

 

Program:

 

Galerija Decumanus, 10.00 - 10.30

→ Otvorenje božićne izložbe članica Zajednice Talijana Krk 

 

Vela placa, 10.30 - 12.30

→ Badnja marenda

→ Božićni koncert Melanije Purić & Xfinity Banda

11. Dan turizma Grada Krka: Okupljanje svih dionika turističke ponude

Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 11. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 13. prosinca 2017. godine, u Hotelu Marina, s početkom u 10.00 sati.

Zadaća ovog sada već tradicionalnog susreta, uz osvrt na netom završenu turistički sezonu tijekom koje je još u kolovozu na području Grada Krka ostvareno milijun noćenja, jest zajedničko kreiranje planova za buduće razdoblje, što bi trebalo pridonijeti ujednačenom razvoju svih segmenata destinacijskog proizvoda. Drugim riječima, cilj je, kao i dosad, okupiti sve predstavnike gospodarskog i građanskog sektora da iz vlastitog diskursa rasprave predložene teme kako bi se dobila što jasnija slika funkcioniranja destinacije, odnosno kako bi se sa što više konkretnih zaključaka krenulo u kreiranje nadolazećeg razdoblja.

Planirano je da se, tijekom višesatnog sastanka, rasprava moderira temeljem sljedećih tematskih cjelina: (1) komunalna problematika - uređenje i oblikovanje starogradske jezgre, čistoća i gospodarenje otpadom te promet, (2) funkcioniranje luke, (3) kvaliteta turističkog proizvoda - smještaj, trgovačka i gastro ponuda te uslužne djelatnosti, (4) manifestacije, programi i ostala događanja, (5) turistička ambulanta i zdravstveni servis u turizmu, (6) udruge građana i njihova uloga u turizmu, te naposljetku (7) autohtoni proizvodi kao gospodarski potencijal i dio turističkog identiteta.

 

 |<  < 1 - 2  >  >|