Najave

  • Malinska: Radionica Sedam koraka do kredita

    17.10.2017
    Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Područni ured za Primorje i Gorski kotar, u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci, organizira radionicu na temu Sedam koraka do kredita koja će se održati u utorak, 17. listopada 2017. godine, u upravnoj zgradi Općine Malinska-Dubašnica (Lina Bolmarčića 22, Malinska), s početkom u 13.00 sati.
  • Besplatan preventivni pregled madeža

    17.10.2017
    Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, 10. i 17. listopada 2017. godine, između 17.00 i 20.00 sati, nastavlja s programom besplatnog preventivnog pregleda madeža.

Ovogodišnje izdanje Feste okupilo više od 400 umirovljenika

U Domu za starije osobe Mali Kartec, 12. listopada 2017. godine, održano je još jedno izdanje Festivala starijih osoba Primorsko-goranske županije, zvanog Festa, koji je okupio više od 400 dobro raspoloženih umirovljenika s područja čitave županije, što su ih srdačno ugostili djelatnici spomenute krčke ustanove.

Sam festival, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, zajednički su organizirali Primorsko-goranska županija, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-gorane županije, Dom za starije osobe Mali Kartec, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Grad Krk.

Uz sportsko-rekreativna natjecanja, redom bacanje kolutova, boćanje, stolni tenis, pikado, gađanje lukom i strijelom te sportski poligon, a koja su zaključena podjelom nagrada najboljim pojedincima i timovima, svim zainteresiranim umirovljenicima na raspolaganju su bili zdravstveni djelatnici koji su na prigodno označenim pultovima obavljali preventivne preglede te dijelili zdravstvene savjete i edukativne brošure. Mjerilo se tako krvni tlak, šećer u krvi, tjelesnu težinu, indeks tjelesne mase i mišićnu snagu, ali i davalo savjete o zdravom načinu života.

Ovogodišnji festival bio je tek završnica čitavog niza programskih aktivnosti koje su na području županije, između 29. rujna i 12. listopada, priređene u povodu Međunarodnog dana starijih osoba, a sve s ciljem unaprjeđenja zdravlja i kvalitete života osoba starije životne dobi, s naglaskom na važnost osiguranja životne sredine koja se može prilagoditi njihovim zdravstvenim, socijalnim i funkcionalnim potrebama i sposobnostima.

Sve sudionike Feste tijekom ceremonije otvorenja redom su pozdravili zamjenica primorsko-goranskog-župana Marina Medarić, zatim ravnatelj Malog Karteca Mladen Pokrajčić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije Đulija Malatestinić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb i mlade Primorsko-goranske županije Dragica Marač, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović te dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Tomislav Rukavina.

Zdrav život i dostojanstveno starenje svakako su jedan od naših najvećih prioriteta, poručila je Medarić, što Županija prepoznaje, i što se ogleda u brojnim programima namijenjenim starijim osobama, u namjeri da im se odužimo za sve ono što su učini za nas. Jedino kad zajednički radimo na dobrobiti svakog građana, radimo pravu stvar, nadovezala se Marač, ističući, kako se poštovanje prema starijim osoboma iskazuje udruživanjem radi podizanja kvalitete života svih onih koji su dali prilog izgradnji ovog društva.