Najave

Prezentacija 50. broja Krčkog vala okupila njegove brojne poklonike

U zaista opuštenoj atmosferi, 08. veljače 2017., u interijeru krčkog Koktel-bara Volsonis održana je prezentacija jubilarnog, 50. broja Krkčkog vala - mjesečnika za kulturu življenja na otoku Krku, čije je premijerno izdanje svjetlo dana ugledalo još krajem 2012. godine.

To najrecentnije izdanje časopisa posvećenog zaista širokom spektru tema direktno ili indirektno vezanih uz naš otok i otočane, pred 70-ak posjetitelja među kojima su svoje mjesto pronašli i čelnici lokalnih samouprava, zajednički su predstavili glavni i izvršni urednik Denis Lešić i Petar Kopanica, kojima su društvo pravili članovi uredništva Marija Gračaković, Anđelo Žic Pokrivić i Stjepan Janeković, dok je moderiranje povjereno krčkom satiričaru Ivanu Dermičeku.

Svi okupljeni ovom su prigodom svjedočili brojnim anegdotama koje su izlaženje Krčkog vala pratile od njegovog prvog broja, uz često isticanu opasku kako bi se već sada moglo pronaći materijala za još najmanje 50 izdanja. Jedna o primarnih zadaća ovog lijepo opremljenog i fotografijama bogatog mjesečnika jest praćenje otočnih aktualnosti i događanja s posebnim naglaskom na priloge posvećene otočnoj povijesti, tradiciji, jeziku te kulturnoj i prirodnoj baštini. Kao njegovi stalni suradnici izdvojeni su Igor Gržetić, Marija Randić, Branko Randić, Rado Žic Mikulin, Diana Matešić, Zoran Uzelac, Saša Lončarić, Marica Stašić Milić, Radmila Borović, Milovan Kirinčić, Nedo Pinezić, Ivica Brusić Brujo, Tomislav Galović, Berislav Horvatić, Ranko Starac, Zvonimir Štimac, Damir Kremenić i Ivan Dermiček. A svi oni koji žele postati dijelom ovog kreativnog tima, to mogu slanjem svojih novinarskih, istraživačkih ili fotografskih radova, i to mailom na krcki.val@gmail.com

Vizualno upečatljiv 50. broj Krčkog vala, obzirom da mu prednju stranu tvori kompozicija svih dosad objavljenih naslovnica, iznova, na više od 60 stranica, donosi pregršt zanimljivih članaka među kojima pozornost plijeni opsežan prilog Anđelka Žica Pokrivića o ovogodišnjoj berbi i preradi maslina ili serijom atraktivnih fotografija oplemenjen putopis Zorana Uzelca.