Najave

 • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

  08.04.2017
  Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
   
 • Radionica: Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

  27.04.2017
  Mjesec ženskog aktivizma predstavlja projekt riječke Udruge PaRiter, kojem je cilj povezivanje i osnaživanje žena svih generacija na području Primorsko-goranske županije, i to edukacijom o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i aktivističkom djelovanju, a ujedno i stvaranjem baze za njihovo umrežavanje i suradnju.
 • Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

  28.04.2017
  Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan održat će se 28. travnja 2017. godine u prostorijama škole, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

  29.04.2017
  Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
   

Proglašeni najbolji otočni sportaši, sportašice i sportski kolektivi za 2016.

U organizaciji Grada Krka, 30. ožujka 2017. godine, u prostoru krčke osnovne škole, održana je svečanost proglašenja najboljih otočnih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva za 2016., i to po jubilarni, 20. put, obzirom da je riječ o manifestaciji, koja se svake godine, započevši 1996., odigrava na području druge lokalne samouprave otoka.

U kategoriji do 14 godina titulu najbolje otočne sportašice, pored šest prijavljenih kandidatkinja, ponijela je Lara Nenadić (Veslački klub Glagoljaš, Omišalj), našavši se, obzirom na broj dodijeljenih bodova, ispred drugoplasirane Magdalene Čačić (Judo klub Krk, Krk) i trećeplasirane Laure Radmilo (Judo klub Krk, Krk). Među sportašima istog uzrasta, pored deset kandidata, naslov najboljeg, kao i prošle godine, ponio je Lovro Živković (Karate klub Krk Croatia, Krk), za sobom ostavivši drugoplasiranog Karla Labađuka (Judo klub Krk, Krk) i trećeplasiranog Jurja Dujmovića (Plivački klub Primorje, Rijeka). 

U kategoriji sportašica čiji je uzrast između 14 i 18 godina, pored osam kandidatkinja, naslov najbolje otišao je, kao i godinu ranije, u ruke Glorije Orlić (Karate klub Krk Croatia, Krk), nakon koje slijede drugoplasirana Stella Polonijo (Karate klub Krk Croatia, Krk) i trećeplasirana Ela Znaor (Kickboxing klub Malinska, Malinska). U muškoj konkurenciji iste dobne skupine, pored šest kandidata, titulu najboljeg iznova je ponio Fran Bonifačić (Atletski klub Krk, Krk), našavši se ispred drugoplasiranog Mihaela Girotta (Veslački klub Glagoljaš, Omišalj) i trećeplasiranog Lea Herića (Judo klub Krk, Krk).

U kategoriji seniorki, pored četiri prijavljene kandidatkinje, pobjedničku plaketu i ove je godine zaslužila Ana Znaor (Kickboxing klub Sušak, Rijeka), prešavši, obzirom na bodovni prag, drugoplasiranu Paulu Girotto (Veslački klub Glagoljaš, Omišalj) i trećeplasiranu Saru Siddiqui (Karate klub Krk Croatia, Krk). Među seniorima istog uzrasta ponovo je slavio Andrej Krstinić (Športski streljački klub Dub, Malinska), za kojim se našao drugoplasirani Joško Marković (Judo klub Krk, Krk). 

U ekipnoj konkurenciji, najuspješniju žensku ekipu čije članice imaju do 18 godina dobio je Športsko streljački klub Dub iz Malinske, dok su u kategoriji najuspješnijih muških ekipa iste dobne skupine, obzirom na jednak broj bodova, slavili Malonogometni klub Malinska-Dubašnica iz Malinske i Športski streljački klub Dub iz Malinske. Titula najuspješnije ženske seniorske ekipe pripala je sportašicama iz Rukometnog kluba Omišalj iz Omišlja, a ona najuspješnije muške seniorske ekipe sportašima iz Športsko streljačkog klub Dub iz Malinske.

Prigodnu plaketu u povodu prošle godine proslavljene 140. obljetnice dobio je Jedriličarski klub Plav iz Krka, kao najstarije jedriličarsko udruženje s obje jadranske strane, čiji se osnutak, 1876., ujedno odnosi i na početak jedriličarskog sporta u Hrvatskoj. Uz jedriličare prošle su godine slavili i sportski ribolovci iz Športsko-ribolovnog društva Lovrata iz Krka, tako da je i njima, u povodu 60. obljetnice, obzirom da djeluju u klubu osnovanom 1956., uručena prigodna plaketa. Zbog zapaženih rezultata ostvarenih tijekom prošle godine priznanje je zaslužio i Mario Jarnečić iz Body building kluba Krk iz Krka, dok je Vladu Kirinčiću kao dugogodišnjem predsjedniku Nogometnog kluba Krk iz Krka ono uručeno radi nedavno zabilježenih povijesnih uspjeha kluba. Mati Filipoviću kao sportskom direktoru Nogometnog kluba Vihor iz Baške priznanje je dodijeljeno radi niza hvalevrijednih akcija koje su pridonijele razvoju kluba, kako u smislu osnaživanja klupske scene, tako i infrastrukture.

Osim plaketa, najboljim otočnim sportašima, sportašicama i sportskim kolektivima, iz fonda kojeg osiguravaju sve otočne lokalne samouprave, dodijeljene su i novčane nagrade u iznosu od 1.000,00 kn za pojedince i 2.000,00 kn za timove. Zanimljivo je spomenuti i kako je upravo tijekom krčke svečanosti predstavljen i novi logotip ove dugovječne manifestacije kojoj je jedna od primarnih zadaća motivirati ponajprije djecu i mlade da se što aktivnije bave sportom, jer u tom slučaju uspjeh ne može izostati, o čemu svjedoče i sve ove godine dodijeljene nagrade.