Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Prva krčka Koordinacija Društva Crvenog križa PGŽ

Uoči Svjetskog dana prve pomoći koji se na globalnom nivou obilježava druge rujanske subote, u ponedjeljak, 04. rujna 2017. godine, u Malenoj gradskoj vijećnici održana je 4. Koordinacija Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, u čiji ustroj danas ulazi deset gradskih društava, i to redom krčko, crikveničko, čabarsko, delničko, malološinjsko, novovinodolsko, opatijsko, rapsko, riječko i vrbovsko.

Spomenuti sastanak bio je prilika da se, s ciljem rasprave o aktualnim temama, na jednome mjestu okupe ravnatelji svih deset prethodno navedenih gradskih asocijacija, s time da je uloga moderatorica povjerena Karin Kuljanić i Vesni Čavar, predsjednici i ravnateljici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije. Na samom početku dvosatnog sastanka, članovima Koordinacije dobrodošlicu su poželjeli domaćini Antun Lončar i Marija Jakominić, predsjednik i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Krk, ali i gradonačelnik Darijo Vasilić.

Drago mi je danas biti u vašem društvu, ističe Vasilić, jer nije svakodnevna prilika susresti sve ravnatelje gradskih društava Crvenog križa koji djeluju na području Primorsko-goranske županije, iako znam da često surađujete, razmjenjujete iskustva i programe, pa tako zajednički unaprijeđujete sveukupno djelovanje, što ne iznenađuje jer upravo je Crveni križ taj koji prema javnosti intenzivno promovira zajedinštvo, suradnju, humanost i altruizam. Na našem otoku djeluje Gradsko društvo Crvenog Križa Krk, koje je u svojoj naravi otočno obzirom da pokriva svih sedam jedinica lokalne samouprave sa čitavim nizom kvalitetnih programskih aktivnosti za sve društvene skupine, što znači da je naša otočna asocijacija najbolja pomoć i potpora lokalnim samoupravama u obnašanju svojih zadaća, posebice u dijelu koji se oslanja na socijalne programe i zdravstvo. Prema tome, sa zadovoljstvom mogu potvrditi kako u čitavom nizu aktivnosti koje se na otoku Krku posredstvom Crvenog križa uspješno provode, stanovnici našeg grada i otoka u svakoj situaciji u kojoj se nađu imaju značajnu potporu, zaključuje Vasilić.

U nastavku Koordinacije čija je zadaća ujednačavanje standarda svih gradskih društava, raspravljene su teme iz sljedećih područja: najprije dobrovoljnog davalaštva krvi, a potom i rada s mladima, odnosno volonterima Crvenog križa, da bi se završnica posvetila pripremama za djelovanje u kriznim situacijama. 

Prvospomenuta tema tako je otvorena analizom ovogodišnjeg, 22. susreta dobrovoljnih darivatelja krvi koji se, 27. svibnja, odigrao u Fužinama, okupivši, pored ostalih, 412 darivatelja, a sve s namjerom promoviranja darivanja krvi kao jedne od najznačajnijih djelatnosti Crvenog križa. U organizaciju ovog, po svemu sudeći uspješnog, susreta bilo je uklučeno svih deset gradskih društava, a nije na odmet spomenuti i prikupljene 32 doze krvi. U nastavku razmotrena je još jedna velika akcija, ovog puta dobrovoljnog darivanja krvi, priređena 19. kolovoza, u riječkom Malom salonu, a čiju je zahtjevnu organizaciju svojim angažmanom podržalo šest gradskih društava među kojima i ono krčko. Tijekom ove akcije, koja je, obzirom na intenzivnu promociju, rezultirala velikim odazivom, na zadovoljstvo Zavoda za transfuziologiju KBC-a Rijeka, prikupljene su čak 63 doze krvi. Sljedeća tema bila je povjerena radu s mladima, pa je tako izdvojen nedavni osnutak Koordinacije mladih Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, kojoj je zadaća najprije omasoviti članstvo, a potom se, u namjeri promoviranja vrijednosti volonterizma, aktivno uključiti u organizaciju i realizaciju brojnih akcija i programa. Kao jedan od prvih zadataka Koordinacije mladih izdvojeno je upravo pružanje podrške u organizaciji velike riječke akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Tijekom posljednje obrađene teme, najavljena je vježba djelovanja u kriznoj situaciji MIGRANT RI 2017., koja će se na inicijativu Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, kao županijske operativne snage, održati ove subote, 09. rujna, na području Riječke luke, i u kojoj će pored predstavnika Crvenog križa sudjelovati i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Rijeka, Opće postrojbe civilne zaštite Primorsko-goranske županije, Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Policijske uprave Primorsko-goraneske, Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Rijeka, Lučke kapetanije Rijeka, Lučke uprave Rijeka i Županijskog operativnog centra. Osnovni scenarij ove zahtjevne (za javnost zatvorene) vježbe predviđa zbrinjavanje većeg broja migranata s broda na kojem je izbio požar, i to s ciljem provjere efikasnosti svake od navedenih operativnih snaga u konkretnoj kriznoj situaciji.

U vrijeme trajanja Koordinacije održana je i akcija besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, u režiji Gradskog društva Crvenog križa Krk, a na glavnome gradskom trgu naposljetku su dočekani članovi Koordinacije - svih deset ravnatelja gradskih društava Crvenog križa - kojima je županijska asocijacija donirala promo-pultove, koji bi, zbog sve intenzivnije komunikacije s javnošću, trebali olakšati rad i pridonijeti prepoznatljivosti Crvenog križa, kao i svih njegovih aktivnosti.