Najave

 • 11. Dan turizma Grada Krka: Okupljanje svih dionika turističke ponude

  13.12.2017
  Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 11. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 13. prosinca 2017. godine, u Hotelu Marina, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Proslava 97. obljetnice smrti biskupa Antuna Mahnića

  14.12.2017
  Svečano misno slavlje u povodu proslave 97. obljetnice smrti sluge Božjeg biskupa Antuna Mahnića koje predvodi mons. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolita đakovačko-osječki, održat će se 14. prosinca 2017. godine, u 18.00 sati, u Krčkoj katedrali.
 • Četvrto izdanje blagdanske priredbe Advent na Placi

  15.12.2017
  Na glavnom gradskom trgu, između 15. i 17., te 22. i 24. prosinca 2017. godine, bit će priređeno četvrto izdanje blagdanske sajmeno-glazbene priredbe Advent na Placi, i to u režiji Udruge Kreativni Krk kojoj i ove godine organizacijsku podršku pruža Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci, a financijsku Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.
   
 • Humanitarno-prodajna izložba krčkih srednjoškolaca

  18.12.2017
  Humanitarno-prodajna izložba fotografija i narukvica učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, između 18. i 20. prosinca 2017. godine, odvijat će se u Galeriji Decumanus, i to od 10.00 do 12.00 te od 17.00 do 19.00 sati.
   
 • Humanitarni božićno-novogodišnji koncert krčkih osnovnoškolaca

  21.12.2017
  Tradicionalni, 16. po redu, Božićno-novogodišnji koncert u izvedbi učenika s područja čitavog otoka, u organizaciji Osnovne škole Fran Krsto Frankopan i podršku osnovnih škola Malinska-Dubašnica i Omišalj, održat će se 21. prosinca 2017. godine, u velikoj sportskoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, s početkom u 17.00 sati.
   
 • Izložbeni i glazbeni sadržaji za Badnje jutro u Krku

  22.12.2017
  I ove godine, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus i na obližnjoj Veloj placi, tijekom petka 22. prosinca, odvijat će se četvrto po redu izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i koncertnih sadržaja - prigodno nazvanog Badnje jutro u Krku.
 • Slatki otok - prepoznatljiv blagdanski simbol čitavog otoka

  23.12.2017
  I ove godine, uoči Božića Humanitarna udruga Andrijana Gržetić organizira jubilarnu, 10. po redu humanitarnu izložbu kolača Slatki otok. Krčka Vela placa iznova će mirisat po domaćim kolačima, 23. prosinca od 08.30 sati, a bude li kiše prodaja prelazi u obližnju Galeriju Decumanus.
 • Božićna polnoćka

  24.12.2017
  Božićna polnoćka, koju predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, održat će se 24. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 23.00 sata.
 • Svečano božićno misno slavlje

  25.12.2017
  Svečano božićno misno slavlje, koje predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, održat će se 25. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 10.30 sati.
 • Božićni koncert župnih zborova

  26.12.2017
  Božićni koncert župnih zborova održat će se 26. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 19.00 sati.
 • Zdravica krčkog gradonačelnika i doček Nove, 2018., godine

  31.12.2017
  Kao i dosad, Krčani, zajedno s ostalim posjetiteljima grada, 31. prosinca, Staru će godinu na Veloj placi, točno u podne, ispratiti novogodišnjom zdravicom krčkog gradonačelnika, i to uz cjelojutarnji zabavno-glazbeni program, nakon čega između 23.00 i 03.00 sata, na istome mjestu, slijedi doček Nove godine uz zajednički koncert Beatles Revival Banda i Belfastfooda. Organizacija ovog cjelodnevnog novogodišnjeg programa povjerena je Turističkoj zajednici Grada Krka i Udruzi Kreativni Krk.

Krčka UABiA okupila Forum branitelja Domovinskog rata

Temeljem zaključka donesenog na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABiA) otoka Krka, 26. srpnja 2017. godine, u Malenoj gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Foruma branitelja Domovinskog rata.

Uz izuzetno vitalne organizacije Foruma žena i Foruma mladih, krčka UABiA okupila je i Forum branitelja kako bi se dodatno unaprijedila suradnja s antifašističkim i veteranskim udrugama na otočnoj, državnoj, ali i međunarodnoj razini. Naime, novoosnovani Forum zasad broji 34 člana (11 s područja Omišlja i Njivica, osam s područja grada Krka, šest s područja Punta i Stare Baške, pet s područja Malinske i Dubašnice, troje s područja Šotoventa i jedan s područja Kornića), a njegove ideje i prijedloge zastupa Predsjedništvo u koje ulazi po jedan branitelj iz svake otočne podružnice UABiA-e. U Predsjedništvo Foruma branitelja tako su imenovani: Željko Drinjak (predstavnik Podružnice Omišalj), Čedomir Miler (predstavnik Podružnice Grad Krk), Nikola Orlić (predstavnik Podružnice Punat - Stara Baška), Dean Kraljić (predstavnik Podružnice Malinska - Dubašnica), Ivan Kocmur (predstavnik Podružnice Šotovento) i Mladen Polonijo (predstavnik Podružnice Kornić). Na prvom, skorašnjem, radnom sastanku Predsjedništva Foruma bit će izabran njegov predsjednik, koji ujedno postaje članom Predsjedništva UABiA-e otoka Krka. 

Osim suradnje s antifašističkim i veteranskim udrugama, posebice s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, kao jedan od primarnih zadataka ovog Foruma koji okuplja antifašiste - branitelje, bez obzira na dob, spol te nacionalnu, vjersku, rasnu ili stranačku pripadnost, izdvojeno je i poticanje suradnje između Udruge veterana Domovinskog rata otoka Krka te Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata otoka Krka, i to, pored ostalog, inzistiranjem na zajedničkim aktivnostima koje se tiču suradnje s osnovnim i srednjim školama te zajedničkim aktivnostima vezanim uz izgradnju i opremanje Memorijalnog muzeja otoka Krka.

Temeljem Statuta UABiA-e otoka Krk, njezinim članom, pa tako i članom Foruma branitelja, može postati svatko tko se suprotstavlja širenju mržnje po bilo kojoj osnovi te aktivno doprinosi širenju međusobne ljubavi, suradnje, solidarnosti i svakojake pomoći.