Najave

Krčke školarke 12. na Državnom atletskom prvenstvu školskih sportskih društava

Nakon što su postale županijske prvakinje, 10. i 11. svibnja 2017. godine, učenice Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, pod vodstvom trenera Lea Brnabića, nastupile su na Državnom atletskom prvenstvu školskih sportskih društava za djevojčice i dječake iz osnovnih i srednjih škola, održanom na stadionu ASK-a u Splitu.

Da je konkurencija ove godine bila izuzetno jaka, možda i najjača dosad, svjedoči podatak kako se u završnici ovog natjecanja predstavilo 36 osnovnih i jednako toliko srednjih škola, s ukupno 720 učenica i učenika, zajedno s trenerima koji su pratili njihove nastupe.

Mlade Krčanke (Lorena Kosić, Dorotea Masnjak, Nika Brusić, Daria Trinajstić, Mia Radman, Lea Sintić, Martina Volarić, Lina Ostrogović i Laura Udina) natjecale su se u sedam disciplina, i to skoku u dalj, skoku u vis, bacanju kugle te bacanju vortexa na 100 m, 300 m i 600 m, s time da su na kraju otrčale i štafetu. Do same završnice rezultati su bili neizvjesni, obzirom da se poredak škola neprestance mijenjao jer svaka od disciplina, točnije plasman natjecatelja u pojedinoj disciplini bodovao se za ukupni poredak, dok su štafetom mogli osigurati dvostruke bodove. Krčke osnovnoškolke, svoj su nastup, prenosi trener, odradile na visini zadatka, zasluživši naposljetku, u zaista zavidnoj konkurenciji djevojčica iz čak 18 hrvatskih županija, solidno 12. mjesto.

U kategoriji osnovnoškolaca prvo su mjesto odnijeli dječaci Osnovne škole Sveta Nedelja iz Svete Nedjelje, dok su među osnovnoškolkama briljirale djevojčice Osnovne škole Otok iz Zagreba. U kategoriji srednjoškolaca najbolji li su bili učenici V. gimnazije Vladimir Nazor iz Splita, dok su se među srednjoškolkama najspremnijima pokazale učenice Gimnazije Pula iz Pule.