Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Krčke školarke 12. na Državnom atletskom prvenstvu školskih sportskih društava

Nakon što su postale županijske prvakinje, 10. i 11. svibnja 2017. godine, učenice Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, pod vodstvom trenera Lea Brnabića, nastupile su na Državnom atletskom prvenstvu školskih sportskih društava za djevojčice i dječake iz osnovnih i srednjih škola, održanom na stadionu ASK-a u Splitu.

Da je konkurencija ove godine bila izuzetno jaka, možda i najjača dosad, svjedoči podatak kako se u završnici ovog natjecanja predstavilo 36 osnovnih i jednako toliko srednjih škola, s ukupno 720 učenica i učenika, zajedno s trenerima koji su pratili njihove nastupe.

Mlade Krčanke (Lorena Kosić, Dorotea Masnjak, Nika Brusić, Daria Trinajstić, Mia Radman, Lea Sintić, Martina Volarić, Lina Ostrogović i Laura Udina) natjecale su se u sedam disciplina, i to skoku u dalj, skoku u vis, bacanju kugle te bacanju vortexa na 100 m, 300 m i 600 m, s time da su na kraju otrčale i štafetu. Do same završnice rezultati su bili neizvjesni, obzirom da se poredak škola neprestance mijenjao jer svaka od disciplina, točnije plasman natjecatelja u pojedinoj disciplini bodovao se za ukupni poredak, dok su štafetom mogli osigurati dvostruke bodove. Krčke osnovnoškolke, svoj su nastup, prenosi trener, odradile na visini zadatka, zasluživši naposljetku, u zaista zavidnoj konkurenciji djevojčica iz čak 18 hrvatskih županija, solidno 12. mjesto.

U kategoriji osnovnoškolaca prvo su mjesto odnijeli dječaci Osnovne škole Sveta Nedelja iz Svete Nedjelje, dok su među osnovnoškolkama briljirale djevojčice Osnovne škole Otok iz Zagreba. U kategoriji srednjoškolaca najbolji li su bili učenici V. gimnazije Vladimir Nazor iz Splita, dok su se među srednjoškolkama najspremnijima pokazale učenice Gimnazije Pula iz Pule.