Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Krčke školarke 12. na Državnom atletskom prvenstvu školskih sportskih društava

Nakon što su postale županijske prvakinje, 10. i 11. svibnja 2017. godine, učenice Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, pod vodstvom trenera Lea Brnabića, nastupile su na Državnom atletskom prvenstvu školskih sportskih društava za djevojčice i dječake iz osnovnih i srednjih škola, održanom na stadionu ASK-a u Splitu.

Da je konkurencija ove godine bila izuzetno jaka, možda i najjača dosad, svjedoči podatak kako se u završnici ovog natjecanja predstavilo 36 osnovnih i jednako toliko srednjih škola, s ukupno 720 učenica i učenika, zajedno s trenerima koji su pratili njihove nastupe.

Mlade Krčanke (Lorena Kosić, Dorotea Masnjak, Nika Brusić, Daria Trinajstić, Mia Radman, Lea Sintić, Martina Volarić, Lina Ostrogović i Laura Udina) natjecale su se u sedam disciplina, i to skoku u dalj, skoku u vis, bacanju kugle te bacanju vortexa na 100 m, 300 m i 600 m, s time da su na kraju otrčale i štafetu. Do same završnice rezultati su bili neizvjesni, obzirom da se poredak škola neprestance mijenjao jer svaka od disciplina, točnije plasman natjecatelja u pojedinoj disciplini bodovao se za ukupni poredak, dok su štafetom mogli osigurati dvostruke bodove. Krčke osnovnoškolke, svoj su nastup, prenosi trener, odradile na visini zadatka, zasluživši naposljetku, u zaista zavidnoj konkurenciji djevojčica iz čak 18 hrvatskih županija, solidno 12. mjesto.

U kategoriji osnovnoškolaca prvo su mjesto odnijeli dječaci Osnovne škole Sveta Nedelja iz Svete Nedjelje, dok su među osnovnoškolkama briljirale djevojčice Osnovne škole Otok iz Zagreba. U kategoriji srednjoškolaca najbolji li su bili učenici V. gimnazije Vladimir Nazor iz Splita, dok su se među srednjoškolkama najspremnijima pokazale učenice Gimnazije Pula iz Pule.