Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Krčki Crveni križ narednu godinu ispunio brojnim zadaćama

U sjedištu Centra za socijalnu skrb Krk, 19. prosinca 2017. godine, održana je redovna sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Krk koju je otvorio i moderiraro Antun Lončar, predsjednik udruženja posvećenog ostvarivanju mnogih općem dobru usmjerenih ciljeva.

Na početku jednosatnog zasjedanja izabrana su radna tijela Skupštine, i to predsjedništvo (Ružica Grgantov, Ivan Rušin i Nikola Pavan), verifikacijska komisija (Marko Anić i Marinko Žic), zapisničar (Igor Gržetić) i ovjerovitelji zapisnika (Danijel Brozić i Alemka Žic). Nakon usvajanja Zapisnika s prethodne Skupštine priređene početkom ožujka te nekolicine odluka vezanih uz financijsko poslovanje udruženja, Patricia Depikolozvane, inače djelatnica krčkog Crvenog križa, predstavila je Program rada za 2018. godinu s naglaskom na akcije koje će se organizirati povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, Svjetskog dana prve pomoći, Tjedna borbe protiv TBC-a, Međunarodnog dana starijih osoba, Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Svjetskog dana zdravlja, Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi ili Tjedna solidarnosti, a u koje se, prigodnim događanjima, planira uključiti što veći broj otočana.

Zbog razmjene iskustava potrebnih za razvoj programa i što uspješniji rad, ističe Depikolozvane, u planu je posebnu pažnju posvetiti uspostavi i njegovanju suradnji s društvima Crvenog križa iz čitave Hrvatske, ali i drugih zemalja, posebice Njemačke, obzirom na nedavno izgrađeno prijateljstvo s predstavnicima Crvenog križa iz grada Rockenhausena. Vezujući se konkretnije uz pojedine akcije, Tjedan Crvenog križa koji se tradicionalno obilježava u svibnju, trebao bi, u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, donijeti čitav niz edukativnih aktivnosti s ciljem upoznavanja mladih s poviješću i radom tog globalno znanog udruženja. Suradnja s otočnim školama nastavlja se i humanitarnim program Solidarnost na djelu, kojeg jednom godišnje organiziraju sva društva Hrvatskog Crvenog križa s ciljem prikupljanja pomoći i osiguravanja materijalnih, novčanih i ljudskih resursa kako bi se potom uspješno ostvarili različiti tipovi pomoći. Poticanje dobrovoljnog davalaštva krvi, nastavlja Depikolozvane, jedan je od najznačajnijih segmenata rada krčkog Crvenog križa, s time da se u narednoj godini planira organizirati pet sabirnih akcija čija uspješnost ovisi o iznimnom trudu uloženom u organizaciju i kontinuirano promoviranje ovog humanog čina, a čemu pridonose i članovi nedavno osnovanog Kluba 100 kapi koji okuplja dobrovoljne darivatelje sa 100 i više davanja, odnosno darivateljice sa 75 i više davanja s područja otoka Krka. Jer njihov je osnovni zadatak da izgrađenim pozitivnim stavom, u svojoj sredini, potiču na priključivanje organiziranim akcijama darivanja krvi. Tome će sigurno doprinijeti i radionice koje se u namjeri animacije mladih odrađuju u suradnji s krčkom srednjom školom. Od ostalih planiranih aktivnosti, zaključuje Depikolozvane, valja izdvojiti kontinuirano poticanje volonterizma i humanitarnog rada, zatim najaviti nastavak uspješne suradnje sa Službom spašavanja života na vodi Crvenog križa Primorsko-goranske županije, kao i realizaciju zakonom dodijeljenih zadaća vezanih uz pripremu i djelovanje u kriznim situacijama, obzirom da je Crveni križ ušao u temeljne operativne snage sustava civilne zaštite.  

U posljednjem dijelu Skupštine, nakon što je usvojen netom prezentiran Program rada za nadolazeću godinu, prihvaćen je i pripadajući Financijski plan.