Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Krčki srednjoškolci u Strasbourgu upoznali rad Europskog parlamenta

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, između 11. i 13. prosinca 2017. godine, dvadesetak učenica i učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir ugostila je u Europskom parlamentu.

Naime, poziv za ovo gostovanje uputila im je još u listopadu ove godine tijekom svog posjeta krčkoj školi kojoj je osobno dodijelila prestižni status Škole ambasadora Europskog parlamenta, dok su učenici uključeni u program zaslužili naslov ambasadora juniora, a mentorica Gordija Marijan, inače profesorica povijesti, titulu ambasadorice seniorke.

Mladi ambasadori, u društvu svoje mentorice, tijekom trodnevnog boravka u Strasbourgu dobili su priliku upoznati se s radom i funkcioniranjem Europskog parlamenta u kojem se donose odluke koje direktno utječu na život svih građana Europske unije. Učenici su, također, imali jedinstvenu priliku izravno se upoznati s radom Željane Zovko i njezinim svakodnevnim aktivnostima te iz prve ruke svjedočiti kako izgleda radni dan zastupnice, i to tijekom održavanja plenarne sjednice. Tijekom boravka u Glavnoj vijećnici doznali su na koji se način izglasavaju za svakog građanina Unije ključne odluke, dok su u novootvorenom Planetarium putem dinamičnih i interaktivnih multimedijskih alata učili kako se oblikuju zakoni i ostali važni akti. Na predavanju o europskim institucijama srednjoškolcima je pojašnjena procedura donošenja zakona i proračuna na europskoj razini, a tijekom ovog boravka u Strasbourgu upoznali su se i s aktivnostima ostalih hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, kao i mogućnostima iskorištavanja fondova i programa Unije namijenjenih mladima.

Željana Zovko, uz predstavnike jedine primorsko-goranske škole sa službenim statusom Škole ambasadora Europskog parlamenta, ovom je prigodom ugostila i članove Foruma mladih i Kluba žena Udruge bosanskih Hrvata Prsten iz Zagreba te studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku, inače maratonce koji već šestu  godinu za redom, na relaciji Vukovar - Srebrenica, trče ultra-maraton dug čak 227 km.