Najave

 • Tramonto: Koncert Irene Žilić

  21.06.2017
  Ovogodišnju Tramono sezonu, koju iznova organizacijski potpisuje Udruga Kreativni Krk, otvara koncert Irene Žilić koji će se 21. lipnja, s početkom u 21.00 sat, održati na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku. Glazba ove mlade zagrebačke kantautorice ispunjena je nostalgičnom teksturom obojanom romantikom i snovima, uspješno balansirajući između mekog akustičnog popa, indie folka i melankoličnog bluesa. Ulaz je slobodan!
   
 • Pozdrav ljetu uz koncert Marka Tolje

  30.06.2017
  Koncertni program Pozdrav ljetu, kojim Krčani zajedno s gostima simbolički dočekuju ulazak u samu špicu sezone održat će se u petak, 30. lipnja 2017. godine, na Krčkoj rivi, s početkom u 21.00 sat. Sve pritom okupljene sigurno će, uz bogatu gastro ponudu, oraspoložiti i koncert jednog od naših najcjenjenijih izvođača mlađe generacije Marka Tolje, kojem će, u svojevrsnoj uvertiri, prethoditi nastup Klape Kaštadi. Program organizira Turistička zajednica Grada Krka, a ulaznica se ne naplaćuje.

Krčki vrtić pobjednik Olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije, 13. svibnja 2017. godine, na igralištu Nogometnog kluba Halubjan u Viškovu okupio je šestotinjak predškolaca iz čak 15 vrtića, a ukupnim pobjednikom proglašen je Dječji vrtić Katarina Frankopan iz Krka, dok je drugo mjesto pripalo Dječjem vrtiću Matulji, a treće Dječjem vrtiću Opatija. 

Domaćin ovog 16. po redu Olimpijskog festivala, koji se odvijao pod motom I ja želim biti olimpijac, bio je Dječji vrtić Viškovo kojem je pripala čast da program organizira u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije, dok su pokrovitelji bili Primorsko-goranska županija, Općina Viškovo i Hrvatski olimpijski odbor, a generalni sponzor Ina d.d.

Kao i prijašnjih godina predškolci su se natjecali u pet disciplina (trčanju na 50 metara, štafeti, bacanju loptice, skoku u dalj i nogometu), i to posebno za djevojčice, a posebno za dječake, s time da su se među mališanima iz krčkog vrtića, izvrsnim rezultatima, posebno izdvojili Mare Toić i  Elias Rudman koji su u skoku u dalj zaslužili prva mjesta i zlatne medalje, dok je Sari Perković Šantar u istoj disciplini pripalo drugo, a Nicolasu Topolčić u trčanju na 50 metara treće mjesto. Svih četrdesetak krčkih predškolaraca koji su svoje vještine i mogućnosti demonstrirali na ovoj prestižnoj dječjoj sportskoj smotri prethodnih su tjedana za natjecanje pripremali treneri Ksenija Pavlović i Ivan Masnjak te odgojiteljice Iva Hriljac Dijanić i Sanja Grdinić.