Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   
 • 04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  30.11.2017
  04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u četvrtak, 30. studenog 2017. godine, u uredu gradonačelnika Grada Krka s početkom u 18.00 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   

Krenula procedura za sedmi po redu izbor osobe godine otoka Krka

Multimedijalna udruga Krčka beseda i nezavisni Internet portal otok-krk.org po sedmi su put za redom inicirali izbor osobe godine otoka Krka. Prva od šest dosad izabranih bila je Miranda Šebelja iz Krka, zatim Petar Bajčić iz Brusića, Anton Juranić Pivac iz Jurandvora, Mirjana Skomeršić iz Krka i Ivan Šabalja iz Porta, dok je prošle godine glasovima čitatelja najbodulom proglašen Goran Marević iz Krka.

 

 

Pravila kandidiranja i odabira:  

 

1. Kandidat koji zaslužuje biti proglašen osobom godine otoka Krka za 2017., pored obveznog prebivališta na otočnom području, mora u svakom pogledu biti uzoran, s naglaskom, što ujedno predstavlja i temelj samog izbora, da je tijekom ove godine realizirao neko posebno i hvalevrijedno djelo, iliti postignuće, odnosno ostvario rezultat ili dobio zasluge, i to u bilo kojem segmentu života: humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i slično. Sportaši i sportski djelatnici ovdje nisu spomenuti, ne zato što to ne zaslužuju, već zato što se svake godine, u režiji otočnih općina, bira najbolji sportaš otoka Krka. Uz to, neće se prihvaćati niti prijedlozi za one kandidate koji budu predlagani za postignuća u poslu kojeg profesionalno obavljaju, odnosno za koji primaju novčanu naknadu.

 

2. Isti kandidat ne može biti izabran za osobu godine dvaput za redom. 

 

3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala otok-krk.org. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem kandidature te imenom, prezimenom i adresom predlagatelja, potrebno je dostaviti e-mailom na otokkrk.org@gmail.com. Anonimni prijedlozi neće se uzimati u razmatranje. 

 

4. Članovi uredništva portala, kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine. 

 

5. Prijedlozi se primaju zaključno do petka, 01. prosinca ove godine, i to najkasnije do ponoći. 

 

6. Uredništvo će potom provjeriti sve dostavljene prijedloge i objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o predlagateljima. Svi čitatelji potom će dobiti priliku da e-mailom na otokkrk.org@gmail.com proslijede eventualne primjedbe vezane uz predložene kandidate. Iste također moraju biti potpisane jer u suprotnom neće biti razmatrane. Čitav postupak planira se zaključiti do 15. prosinca. 

 

7. Na naslovnici portala otok-krk.org zatim će, u formi ankete, biti objavljena kompletna lista kandidata, a čitatelji će, do 24. prosinca, moći glasovati, ali samo za jednog od njih. Osoba godine otoka Krka za 2017. bit će, kao i dosad, obznanjena na Božić.