Najave

  • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

    07.01.2018
    Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
  • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

    26.01.2018
    Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Ministarstvo turizma sufinancira razvoj javne turističke infrastrukture

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske početkom kolovoza ove godine objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini, a za koji je osigurano 20.000.000,00 kn.

Ta su sredstva namijenjena javnom sektoru - jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture, što znači da će se programom sufinancirati projekti uređenja morskih i ostalih plaža, izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, njihovo opremanje multimedijalnom opremom te javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma, točnije izrada strateških dokumenata razvoja cikloturizma županija sa standardima, uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta te uređenje, postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikla.

Ovaj Javni poziv otvoren je sve do 15. rujna, s time da se dodatne informacije o uvjetima, uključujući potrebne obrasce i priloge, mogu pronaći na službenim Internet stranicama Ministarstva turizma, pod rubrikom Javni pozivi, gdje će, naposljetku, biti objavljeni i rezultati.

Javna turistička infrastruktura integralni je dio ukupne turističke ponude svake destinacije te je zato važno njezino kontinuirano unapređivanje. Ulaganjem u projekte usmjerene na uređenje ili izgradnju novih plaža, centara za posjetitelje te biciklističkih, jahačkih ili pješačkih ruta stvara se nova atrakcijska osnova, odnosno dodatni motivi dolaska u destinaciju što je bitno za razvoj cjelogodišnjeg turizma. Kroz ovaj se program tako htjelo povećati cjelokupni dojam i atraktivnost destinacija, a samim time hrvatski turizam učiniti još konkurentnijim, istakao je prilikom objave Javnog poziva ministar turizma Gari Cappelli.

Ministarstvo turizma sufinancirat će do 80% opravdanih (prihvatljivih) troškova provedbe pojedinog projekta. Za projekte na plažama minimalni iznos potpore je 200.000,00 kn, a maksimalni 1.000.000,00 kn. Uzmu li se u obzir centri za posjetitelje i interpretacijski centri taj se iznos kreće od minimalno 100.000,00 kn do maksimalno 1.000.000,00 kn. Uz to, izrada Operativnih planova razvoja cikloturizma županija sa standardima (su)financira se do 50.000,00 kn, dok potpora za uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta te uređenje, postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikla iznosi od 100.000,00 kn do 400.000,00 kn.

Izvor financiranja je Fond za razvoj turizma, odnosno izvanproračunski prihod Ministarstva turizma od naknada za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište, a za namjene i poslove utvrđene Zakonom o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu, neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije.

 

Prilozi: