Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

More u fokusu cjelogodišnjeg projekta i izložbe krčkih srednjoškolaca

Kao uvod u program kojim se obilježavaju dani zaštitnika grada Krka i Krčke biskupije, sv. Kvirina, u Galeriji Decumanus, 18. svibnja 2017. godine, otvorena je izložba fotografija, plakata, skulptura i instalacija učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, naziva Ribanje i ribarsko prigovaranje.

Riječ je o postavu koji ukazuje na bogatstvo Jadranskog mora i primorja, i to kroz priču o ribarstvu kao jednom od tradicijskih zanimanja čija je povijest za ovaj kraj od neizmjernog značaja, a kojeg su krčki srednjoškolci priredili u sklopu svog cjelogodišnjeg školskog projekta koji će svoju kulminaciju doživjeti 09. lipnja, priredbom, koja se, tradicionalno, priređuje u povodu proslave Dana škole.

Izložbu su, pred punim auditorijem galerije, uz pokoju prigodnu (morem inspiriranu) pjesmu djevojaka iz školskog zbora, zajednički otvorile ravnateljica škole Đurđica Cvitkušić te jedna od voditeljica projektnog zadatka Karmen Dunato Pavičić.

Sam naziv izložbe Ribanje i ribarsko prigovaranje, uvodi Cvitkušić, ima simboličko značenje, a preuzet je iz epskog djela književnika Petra Hektorovića koji je pred pet stoljeća svoj poznati spjev posvetio putovanju, a kao što je on putovao pokušavajući dočarati zbližavanje i harmoniju čovjeka i prirode, ta vječita tema mnogih umjetnika ove je godine inspirirala i naše učenike koji su kroz kreativan rad materijalizirali svoje viđenje i sintezu mora, prirode i čovjeka. Međutim, oni su našim slikovitim otokom putovali ne samo fotografijom, već stihovima, prozom, ilustracijom, ali i ostalim umjetnosti svojstvenim medijima, i to pod vodstvom četiriju profesorica - mentorica: Marijane Tomašić, Meri Tomašić, Zdenke Stegnjaić i Karmen Dunato Pavičić. One su ovaj cjelogodišnji školski projekt vodile od rujna prošle godine, a isti će svoju kulminaciju doživjeti, 09. lipnja, tijekom proslave koju pripremamo povodom Dana škole. Svi smo mi okruženi morem i u more neprestance gledamo, međutim sigurno smo mnogo puta prošli kraj prekrasnih motiva, scena i ambijenata nezamjetivši ih. Ovom izložbom, kojom ukazujemo baš na njih, zaključuje Cvitkušić, iznova smo ostali vjerni Krku jer svi cjelogodišnji projekti i izložbe koje svake godine u svibnju otvaramo u Galeriji Decumanus, vezani su za naš otok, bilo da je riječ o baštini ili pak moru koje nam je blizu i od kojeg živimo. 

Ribanje i ribarsko prigovaranje, nastavlja Dunato Pavičić, cjelogodišnji je projekt kojim smo htjeli povezati sve naše razrede, sve učenike, i to kroz određene aktivnosti vezane uz ribarstvo, more i ovaj naš kraj. U njegovu realizaciju krenuli smo već u rujnu kada smo pokušali ispitati kakve su pomorske vještine naših učenika organiziravši utrku pedalinama. Nakon toga, učenici ugostiteljskih usmjerenja posjetili su pogon za preradu ribe gdje su doznali kako se riba prerađuje, konzervira, skladišti i otprema na tržište, da bi se potom organiziralo i sudjelovanje školskog tima na tradicionalnoj bašćanskoj Lignjadi. U isto vrijeme, nastavlja Dunato Pavičić, učenici su kroz različite predmete obrađivali teme vezane uz more što se vidi i na eksponatima koji čine ovu izložbu - fotografijama, plakatima, skulpturama i instalacijama, pa čak i videu koji je djelo 4. G razreda, a koji ovogodišnjem tematu pristupa iz perspektive ekologije. Međutim okosnicu čitavog projekta ipak čini predstava Ribarske svađe (Carla Goldonija) koju je na scenu postavilo petnaestak srednjoškolaca pod vodstvom profesorice Zdenke Stegnjaić, a koja će se, nakon premijere održane u Puntu, moći pogledati u Vrbniku, 28. svibnja, na Trgu Škujica, s početkom u 20.00 sati, zaključuje Dunato Pavičić.

Na kraju službenog dijela otvorenja najboljim fotografkinjama (čiji su radovi dijelom ovogodišnjeg postava) redom su, prema mišljenju učenika, učitelja i stručnog žirija, proglašene: Monika Nonveiller (Pljuc, pljuc, pljuc), Lucija Depikolozvane (Priprema) i Miriam Volarić (Plavobit).

Izložba Ribanje i ribarsko prigovaranje ostaje otvorena do 25. svibnja, a postav je moguće razgledati između ponedjeljka i subote od 10.00 do 12.00 te od 19.00 do 21.00 sat. Program Dana grada, nastavlja se već 26. svibnja, i to postavljanjem izložbe eko-radova nagrađenih na tradicionalnom natječaju TKD Ponikve eko otok Krk.