Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Na plaži Dražica, angažmanom Kreativnog Krka, postavljena Otvorena knjižnica

Da dobri i kvalitetni društveno korisni projekti pronađu put do onih kojima su namijenjeni, potvrđuje i nedavno odrađeno predstavljanje Otvorene knjižnice o kojoj su, u nazočnosti predstavnika Gradske uprave, svojih pomagača i podupiratelja, javnosti kazivali članovi Udruge Kreativni Krk - Luka Adžić Kapitanović i David Mrakovčić.

Sa 600-tinjak naslova ponuđenih na slobodno korištenje, kako na hrvatskom, tako i na stranim jezicima, zaživio je ovaj hvalevrijedan projekt kojeg su krčki kreativci, uz pomoć donatora, u samo nekoliko tjedana postavili u šumovitom zaleđu jedne od najposjećenijih gradskih plaža, one podno Vlamar Koralj Romantic hotela. Otvorena knjižnica, objašnjavaju njezini inicijatori, tako je, po završetku dvodnevne akcije prikupljanja knjiga, postala mjestom njihove slobodne razmjene, odnosno prvi takav slobodnočitalački punkt montiran u gradu Krku. Odaziv donatora nadišao je sva naša očekivanja i već sada smo knjižnicu napunili iznimno kvalitetnim izdanjima kojima ćemo pridodati i čitav niz novih koje smo, zahvaljujući novčanoj donaciji komunalnog društva Ponikve eko otok Krk te Valamar Riviere, naručili posredstvom Amazona, navode inicijatori, naglašavajući pritom kako knjige u dolasku uglavnom čine prijevodi najpoznatijih i najčitanijih hrvatskih autora. 

U pothvatu gradnje transparentnim pleksiglasnim pločama zaštićene Otvorene knjižnice krčkim kreativcima pomogli su i neki njihovi sugrađani, čak i slučajni prolaznici, pa i kupači koji su prve knjige s polica počeli odnositi već za trajanja prigodne svečanosti njezina otvorenja. Sponzori ovog, kako je i sam gradonačelnik Darijo Vasilić ustvrdio, financijski nezahtjevnog, ali ipak i vrlo vrijednog projekta, bili su Grad Krk te tvrtke GP Krk, Noliot te Elektron Krk. Potaknuti dobrim reakcijama, članovi Kreativnog Krka u dogledno vrijeme sličnim sadržajima kane opremiti i nekolicinu drugih lokaliteta na području grada Krka.