Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   

Na plaži Dražica, angažmanom Kreativnog Krka, postavljena Otvorena knjižnica

Da dobri i kvalitetni društveno korisni projekti pronađu put do onih kojima su namijenjeni, potvrđuje i nedavno odrađeno predstavljanje Otvorene knjižnice o kojoj su, u nazočnosti predstavnika Gradske uprave, svojih pomagača i podupiratelja, javnosti kazivali članovi Udruge Kreativni Krk - Luka Adžić Kapitanović i David Mrakovčić.

Sa 600-tinjak naslova ponuđenih na slobodno korištenje, kako na hrvatskom, tako i na stranim jezicima, zaživio je ovaj hvalevrijedan projekt kojeg su krčki kreativci, uz pomoć donatora, u samo nekoliko tjedana postavili u šumovitom zaleđu jedne od najposjećenijih gradskih plaža, one podno Vlamar Koralj Romantic hotela. Otvorena knjižnica, objašnjavaju njezini inicijatori, tako je, po završetku dvodnevne akcije prikupljanja knjiga, postala mjestom njihove slobodne razmjene, odnosno prvi takav slobodnočitalački punkt montiran u gradu Krku. Odaziv donatora nadišao je sva naša očekivanja i već sada smo knjižnicu napunili iznimno kvalitetnim izdanjima kojima ćemo pridodati i čitav niz novih koje smo, zahvaljujući novčanoj donaciji komunalnog društva Ponikve eko otok Krk te Valamar Riviere, naručili posredstvom Amazona, navode inicijatori, naglašavajući pritom kako knjige u dolasku uglavnom čine prijevodi najpoznatijih i najčitanijih hrvatskih autora. 

U pothvatu gradnje transparentnim pleksiglasnim pločama zaštićene Otvorene knjižnice krčkim kreativcima pomogli su i neki njihovi sugrađani, čak i slučajni prolaznici, pa i kupači koji su prve knjige s polica počeli odnositi već za trajanja prigodne svečanosti njezina otvorenja. Sponzori ovog, kako je i sam gradonačelnik Darijo Vasilić ustvrdio, financijski nezahtjevnog, ali ipak i vrlo vrijednog projekta, bili su Grad Krk te tvrtke GP Krk, Noliot te Elektron Krk. Potaknuti dobrim reakcijama, članovi Kreativnog Krka u dogledno vrijeme sličnim sadržajima kane opremiti i nekolicinu drugih lokaliteta na području grada Krka.