Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   
 • Radionica: Sustav oporezivanja OPG-ova

  17.11.2017
  LAG Kvarnerski otoci i Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika organiziraju besplatnu radionicu na temu Sustav oporezivanja OPG-ova koja će se 17. studenog 2017. godine, s početkom u 16.00 sati, pod vodstvom Miljenke Cutvarić, održati u Društvenom centru Krk.
 • 7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka

  21.11.2017
  7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka održat će se u utorak, 21. studenog 2017. godine, u Konobi Galija u gradu Krku, s početkom u 10.00 sati.
   

Na plaži Dražica, angažmanom Kreativnog Krka, postavljena Otvorena knjižnica

Da dobri i kvalitetni društveno korisni projekti pronađu put do onih kojima su namijenjeni, potvrđuje i nedavno odrađeno predstavljanje Otvorene knjižnice o kojoj su, u nazočnosti predstavnika Gradske uprave, svojih pomagača i podupiratelja, javnosti kazivali članovi Udruge Kreativni Krk - Luka Adžić Kapitanović i David Mrakovčić.

Sa 600-tinjak naslova ponuđenih na slobodno korištenje, kako na hrvatskom, tako i na stranim jezicima, zaživio je ovaj hvalevrijedan projekt kojeg su krčki kreativci, uz pomoć donatora, u samo nekoliko tjedana postavili u šumovitom zaleđu jedne od najposjećenijih gradskih plaža, one podno Vlamar Koralj Romantic hotela. Otvorena knjižnica, objašnjavaju njezini inicijatori, tako je, po završetku dvodnevne akcije prikupljanja knjiga, postala mjestom njihove slobodne razmjene, odnosno prvi takav slobodnočitalački punkt montiran u gradu Krku. Odaziv donatora nadišao je sva naša očekivanja i već sada smo knjižnicu napunili iznimno kvalitetnim izdanjima kojima ćemo pridodati i čitav niz novih koje smo, zahvaljujući novčanoj donaciji komunalnog društva Ponikve eko otok Krk te Valamar Riviere, naručili posredstvom Amazona, navode inicijatori, naglašavajući pritom kako knjige u dolasku uglavnom čine prijevodi najpoznatijih i najčitanijih hrvatskih autora. 

U pothvatu gradnje transparentnim pleksiglasnim pločama zaštićene Otvorene knjižnice krčkim kreativcima pomogli su i neki njihovi sugrađani, čak i slučajni prolaznici, pa i kupači koji su prve knjige s polica počeli odnositi već za trajanja prigodne svečanosti njezina otvorenja. Sponzori ovog, kako je i sam gradonačelnik Darijo Vasilić ustvrdio, financijski nezahtjevnog, ali ipak i vrlo vrijednog projekta, bili su Grad Krk te tvrtke GP Krk, Noliot te Elektron Krk. Potaknuti dobrim reakcijama, članovi Kreativnog Krka u dogledno vrijeme sličnim sadržajima kane opremiti i nekolicinu drugih lokaliteta na području grada Krka.