Najave

 • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

  08.04.2017
  Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
   
 • Radionica: Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

  27.04.2017
  Mjesec ženskog aktivizma predstavlja projekt riječke Udruge PaRiter, kojem je cilj povezivanje i osnaživanje žena svih generacija na području Primorsko-goranske županije, i to edukacijom o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i aktivističkom djelovanju, a ujedno i stvaranjem baze za njihovo umrežavanje i suradnju.
 • Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

  28.04.2017
  Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan održat će se 28. travnja 2017. godine u prostorijama škole, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

  29.04.2017
  Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
   

Nacionalni info dani: Program prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014. - 2020.

Interreg Italija - Hrvatska novi je Program prekogranične suradnje između dviju zemalja u razdoblju od 2014. do 2020. godine, ukupno vrijedan 237 milijuna EUR, od kojih 201 milijun EUR dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) što ga, po financijskoj dotaciji, čini jednim od najznačajnijih programa prekogranične suradnje na području Europe.

Opći cilj Programa može se sažeti na povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom te poboljšanje morskih i cestovnih prometnih veza promicanjem multimodalnosti.

Prvi set poziva za dostavu projektnih prijedloga predviđa budžet od 78 milijuna EUR koji se na raspolaganje stavlja javnim i privatnim organizacijama te institucijama za provedbu projektnih aktivnosti što pridonose razvoju programskog područja, a kojim je obuhvaćeno osam hrvatskih županija (Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Zadarska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) te 25 talijanskih pokrajina. 

 

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji sa Upravljačkim tijelom i Zajedničkim tajništvom Programa, na području Republike Hrvatske organizira Nacionalne info dane koji će se održati s namjerom upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa, i to kako slijedi:

 

 • 19. travnja 2017. godine u Pločama, s početkom u 11.00 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ploče, Gračka 2, 20340 Ploče (dnevni red preuzmite: ovdje),

 • 20. travnja 2017. godine u Zadru, s početkom u 09.15 sati u Europskom centru za međusektorsku suradnju (IMPACT), Put stanova bb, 23000 Zadar (dnevni red preuzmite: ovdje) te

 • 21. travnja 2017. godine u Karlovcu, s početkom u 11.00 sati u prostorijama Javne ustanove Aquatika, Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1a, 47000 Karlovac (dnevni red preuzmite: ovdje).

 

Online registraciju za Nacionalne info dane, do popunjavanja kapaciteta, moguće je realizirati: ovdje.