Najave

 • Mjeseca hrvatske knjige u Korniću: Književna večer

  21.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Katedra Čakavskog sabora Kornić, u subotu 21. listopada 2017. godine, u prostoru Zavičajne etnografske zbirke Kornić, s početkom u 18.00 sati, u okviru kulturnog programa, imat će podsjetnik na četiri u nakladi Katedre dosad objavljene knjige, s time da će potporu manifestaciji pružiti vrbničko Kulturno društvo Frankopan i krčka Udruga Knezovi Krčki Frankopani.
 • Mala staroslavenska akademija: Dr. Antun Mahnić (1897. - 1920.), krčki biskup

  24.10.2017
  Ovogodišnja, 20. po redu Mala staroslavenska akademija, za čiju je organizaciju već tradicionalno zadužena Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, odvijat će se u gradu Krku između 24. i 27. listopada, istražujući u povodu svog jubileja život i djelo dr. Antuna Mahnića, istaknutog krčkog biskupa, glagoljaša, preporoditelja, humanista i izdavača.
   
 • Mjeseca hrvatske knjige u Krku: Promocija knjiga Sopile i Bakine priče

  27.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 u suradnji s Gradskom knjižnicom Krk, 27. listopada 2017. godine, u prostoru Gradske knjižnice Krk (Kvarnerska 23), s početkom u 10.00 sati, organizira promociju knjiga Sopile autorice Anite Rončević i Bakine priče autorice Marije Meri Minić. Moderiranje ovog književnog programa povjereno je Diani Rosandić Živković.
   
 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   

Nagrađeni najbolji kroničari karnevalske tradicije

U krčkoj galeriji Decumanus, 07. ožujka 2017. godine, uručene su nagrade pobjednicima natječaja za najbolju karnevalsku fotografiju, što su ga u veljači zajednički raspisali Foto klub Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Na sam natječaj, koji je nudio mogućnost apliciranja u trima kategorijama, i to za najbolju fotografiju maske, najbolju fotografiju dječje maske i fotografiju koja na Facebook profilu Kluba prikupi najveći broj lajkova, ukupno je pristiglo čak 105 fotografskih radova. Stručni tim u čijem su sastavu bili majstori fotografije Zoran Đorđević i Ivica Brusić Brujo te specijalistkinja digitalne fotografije Marijana Kirasić Nekić, ujedno i predsjednica Kluba, nagradu za najbolju fotografiju maske dodijelili su Igoru Popoviću (prva slika u galeriji), a nagradu za najbolju fotografiju dječje maske Mirku Menalu (druga slika), s time da je Milovanu Kirinčiću uručeno posebno priznanje za simpatičnu fotografiju autohtone otočne maske. Najveći broj lajkova na Facebook profilu Kluba prikupio je rad Irme Kučan Farkaš (treća slika), pa je i njoj dodijeljena zaslužena nagrada.

Stručne publikacije svim nagrađenim autorima ovom je prilikom predala direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina, a značajan prilog ovoj svečanosti dali su Frankopani Knezovi Krčki i streličari iz kluba Maura Kal. Ovim natječajem, koji ima potencijala prerasti u tradiciju, Fotok klub Krk daje svoj doprinos očuvanju naše bogate nematerijalne baštine vezane uz karnevalsku tradiciju.