Najave

 • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

  08.04.2017
  Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
   
 • Radionica: Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

  27.04.2017
  Mjesec ženskog aktivizma predstavlja projekt riječke Udruge PaRiter, kojem je cilj povezivanje i osnaživanje žena svih generacija na području Primorsko-goranske županije, i to edukacijom o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i aktivističkom djelovanju, a ujedno i stvaranjem baze za njihovo umrežavanje i suradnju.
 • Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

  28.04.2017
  Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan održat će se 28. travnja 2017. godine u prostorijama škole, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

  29.04.2017
  Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
   

Nagrađeni najbolji kroničari karnevalske tradicije

U krčkoj galeriji Decumanus, 07. ožujka 2017. godine, uručene su nagrade pobjednicima natječaja za najbolju karnevalsku fotografiju, što su ga u veljači zajednički raspisali Foto klub Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Na sam natječaj, koji je nudio mogućnost apliciranja u trima kategorijama, i to za najbolju fotografiju maske, najbolju fotografiju dječje maske i fotografiju koja na Facebook profilu Kluba prikupi najveći broj lajkova, ukupno je pristiglo čak 105 fotografskih radova. Stručni tim u čijem su sastavu bili majstori fotografije Zoran Đorđević i Ivica Brusić Brujo te specijalistkinja digitalne fotografije Marijana Kirasić Nekić, ujedno i predsjednica Kluba, nagradu za najbolju fotografiju maske dodijelili su Igoru Popoviću (prva slika u galeriji), a nagradu za najbolju fotografiju dječje maske Mirku Menalu (druga slika), s time da je Milovanu Kirinčiću uručeno posebno priznanje za simpatičnu fotografiju autohtone otočne maske. Najveći broj lajkova na Facebook profilu Kluba prikupio je rad Irme Kučan Farkaš (treća slika), pa je i njoj dodijeljena zaslužena nagrada.

Stručne publikacije svim nagrađenim autorima ovom je prilikom predala direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina, a značajan prilog ovoj svečanosti dali su Frankopani Knezovi Krčki i streličari iz kluba Maura Kal. Ovim natječajem, koji ima potencijala prerasti u tradiciju, Fotok klub Krk daje svoj doprinos očuvanju naše bogate nematerijalne baštine vezane uz karnevalsku tradiciju.