Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Nagrađeno troje perspektivnih krčkih sportaša

Iznimni uspjesi troje mladih krčkih sportaša - Lare Nenadić, Nike Depikolozvanea i Mattea Mrakovčića Wernotha - bili su i više nego dobrim razlogom da im na njima čestitaju voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Marinka Margan i gradonačelnik Darijo Vasilić, i to tijekom druženja, 08. prosinca 2017. godine, priređenog u njegovom uredu.

Naime, Lara Nenadić iz Bajčića, kao članica Veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišlja, na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniorke i juniore te kadetkinje i kadete, sredinom godine održanom na zagrebačkom Jarunu, nakon izvrsno odrađenih prekvalifikacija, u samcu za kadetkinje, osvojila je titulu državne prvakinje. Temeljem tog, ali i ostalih ovogodišnjih rezultata Hrvatski olimpijski odbor dodijelio joj je Rješenje kategoriziravši je u VI. kategoriju Darovitih sportaša Hrvatske, čime je sukladno nedavno donesenoj Odluci o nagrađivanju sportaša s područja Grada Krka (o kojoj će više riječi biti u nastavku) zaslužila jednokratnu novčanu nagradu u iznosu od 3.000,00 kn.

Niko Depikolozvane iz Krka i Matteo Mrakovčić Wernoth iz Kornića, kao članovi Karate kluba Krk Croatia, na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste, u prvoj polovici godine, održanom u Ivankovu nedaleko Vinkovaca, u zaista jakoj konkureciji, također su polučili izvrsne rezultate. I dok je Niko u kategoriji mlađih učenika do 34 kg priskrbio zlato, njegovom klupskom kolegi Matteu, u kategoriji učenika do 30 kg, pripala je bronca. Ti su rezultati zaslužili jednokratnu novčanu nagradu vrijednu 1.000,00 kn za osvojeno prvo, odnosno nagradu u iznosu od 500,00 kn za osvojeno treće mjesto.

Troje perspektivnih krčkih sportaša na ovo je druženje pristiglo u pratnji trenera i roditelja, što se pokazalo idealnim za krataku, ali sadržajnu raspravu o veslačkom i karate sportu, tijekom koje su se okupljeni dotakli tema poput zahtjevnosti priprema vezanih uz državna i međunarodna natjecanja, ali i lijepoj budućnosti otočnog sporta, koja je, uz osjetni entuzijazam i ovako dobre rezultate, i više nego izgledna.  

Iako danas nisu nazočili prijemu, u ovom kontekstu moraju se spomenuti još dvojica krčkih karatista, i to Luka Rafaj koji je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste, u kategoriji mlađih učenika do 38 kg osbojio srebrno odličje, te Lovro Živković, koji je na istome natjecanju, u kategoriji učenika iznad 46 kg osvojio broncu. Oni će svoje novčane nagrade u iznosu od 700,00 kn (za srebro), odnosno 500,00 kn (za broncu) primiti sljedeći tjedan.

Okupljanja krčkih sportaša koji su u tijekom godine ostvarili značajne rezultate trebala bi postati tradicijom i odvijati se krajem svake godine, s time da je uporište za njihovo nagrađivanje pronađeno u prethodno spomenutoj Odluci, kojom se uređuje visina, uvjeti, način i postupak dodjele godišnje nagrade za postignute rezultate u pojedinačnim ili ekipnim kategorijama na svjetskim, europskim ili državnim natjecanjima, odnosno visina i dodjela nagrada sportašima koji su temeljem rješenja Hrvatskog olimpijskog odbora ostvarili kategorizaciju. Visina novčane nagrade za plasman na Olimpijskim igrama ili svjetskom prvenstvu tako iznosi 5.000,00 kn za osvojeno prvo, 4.000,00 kn za osvojeno drugo i 3.000,00 kn za osvojeno treće mjesto, dok za plasman na europskom prvenstvu ona iznosi 3.000,00 kn za zasluženo prvo, 2.000,00 kn za zasluženo drugo i 1.000,00 kn za zasluženo treće mjesto, s time da se za plasman na državnom prvenstvu dodjeljuje 1.000,00 kn za osvojeno prvo, 700,00 kn za osvojeno drugo i 500,00 kn za osvojeno treće mjesto. Temeljem kategorizacije Hrvatskog olimpijskog odbora, nagradu vrijednu 7.000,00 kn primat će Vrhunski sportaši (I., II. i III. kategorije), dok je 5.000,00 kn namijenjeno Vrsnim sportašima (IV. kategorije), a 3.000,00 kn Darovitim sportašima (V. i VI. kategorije).