Najave

 • 61. Ljetne priredbe: Sadržajan program jednog od najstarijih istočnojadranskih festivala

  10.07.2017
  Već 61 godinu grad Krk je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji se kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama promakao u naš prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Gudački kvartet Cadenza Zagreb

  27.07.2017
  Nakon Trija Osor, glazbeni program 61. Ljetnih priredbi nastavlja se 27. srpnja 2017. godine, i to koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb, koji će se, s početkom u 21.30 sati, odigrati pred jedinstvenom kulisom Scene Zidine (Trg krčkih glagoljaša).
 • Croatia Open 2017, krčka etapa natjecanja u orijentacijskom trčanju

  29.07.2017
  Završnica međunarodnog natjecanja u orijentacijskom trčanju - Croatia Open 2017, kojeg više od dvadeset godina uspješno organizira delnički Orjentacijski klub Ris, održat će se 29. srpnja, uglavnom na području krčke starogradske jezgre i njezine uže okolice. Croatia Open najveće je hrvatsko natjecanje u orijentacijskom trčanju koje se ove godine, između 26. i 29. srpnja, pored grad Krka, odvija na području park-šume Golubinjak (26. srpnja) te općina Lokve (27. srpnja) i Omišlj (28. srpnja). 
   
 • 61. Ljetne priredbe: Hit-komedija Kerovi, YuGoArt

  31.07.2017
  Posebnu pozornost dramskog programa 61. Ljetnih priredbi zaslužuju dva gostovanja inozemnih kazališnih ansambala, s time da je prvi na redu beogradski YuGoArt, koji će 31. srpnja 2017. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, izvesti hit-komediju Kerovi.
   
 • Otvorenje i prezentacija Vježbališta na otvorenom Dražica

  03.08.2017
  Otvorenje i prezentacija novouređenog Vježbališta na otvorenom Dražica, u četvrtak, 03. kolovoza 2017. godine, s početkom u 18.00 sati, održat će se na prostoru vježbališta (Šetalište Dražica, ispred Hotela Bor). Nakon kratkog uvodnog dijela u kojem će biti riječi o samoj investiciji, u 18.20 sati slijede sportske demonstracije vrhunskih sportaša, s time da se druženje nastavlja uz zakusku na terasi Hotela Bor te sportsku zabavu na samom vježbalištu.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Acoustic project - gudački orkestar

  03.08.2017
  Sam vrhunac koncertne sezone 61. Ljetnih priredbi, 03. kolovoza 2017. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, obilježit će svakako zanimljiv nastup gudačkog orkestra ansambla Acoustic project.
 • 30. boćarski turnir Krčki sajam

  06.08.2017
  30. boćarski turnir Krčki sajam, u organizaciji Boćarskog kluba Krk, održat će se u nedjelju, 06. kolovoza 2017. godine, na boćalištu Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi u gradu Krku, s početkom u 14.00 sati. Svoje boćarske vještine ondje će demonstrirati: BK Trstena (Njivice), BK Punat, BK Gabonjin, BK Jabuka (Draga Bašćanska), BK Vrh, BK Garica, BK Brzac i domaćini BK Krk.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Komedija I živjele su sretno...?, Scena Gorica

  07.08.2017
  Nakon uspjeha komedije I živjeli su sretno...?, Scena Gorica donosi nastavak u vidu predstave I živjele su sretno...?, a koja će se na kazališnim daskama krčke Scene Zidine, u sklopu programa 61. Ljetnih priredbi, naći 07. kolovoza 2017. godine, s početkom u 21.30 sati.
 • 493. Lovrečeva: Atraktivan spoj tradicijskog nasljeđa i suvremenosti

  08.08.2017
  Presjajni grad Krčana, kao i mnoga jadranska mjesta, dosad je ispisao debelu knjigu svoje prošlosti. Još od vremena Liburna, preko antike, srednjeg i novog vijeka, pa sve do danas, područjem našeg grada hodali su i trgovali mnogi, a upravo taj itekako važan segment čovjekovih misija utisnuo je u ovaj prostor, njegove trgove i ulice, posve specifičnu memoriju.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Maxim Beitan, violončelo & Domagoj Gušćić, klavir

  10.08.2017
  U glazbenom programu 61. Ljetnih priredbi, 10. kolovoza 2017. godine u atriju franjevačkog samostana, s početkom u 21.30 sati, slijedi koncert proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitana u pratnji pijanista Domagoja Gušćića, koji će svojim virtuoznim izvedbama publici sigurno priskrbiti ono najbolje od klasike.

61. Ljetne priredbe: Sadržajan program jednog od najstarijih istočnojadranskih festivala

Već 61 godinu grad Krk je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji se kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama promakao u naš prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.
 

 

U ovogodišnji festival, između 10. srpnja i 24. kolovoza, za čiju se organizaciju iznova pobrinuo Centar za kulturu Grada Krka, unesen je zanimljiv spektar kvalitetnih glazbenih programa prilagođenih, koliko ambijentu, toliko i periodu u kojem se izvode. 

U 61. Ljetne priredbe tako će, 14. srpnja, nakon sužbene ceremonije otvorenja, uvesti koncert Zagrebačkih solista kojima će se u izvedbi pridružiti saksofonist Nikola Fabijanić. Biti će to prigoda da se u zaista jedinstvenom ambijentu promovira njihov zajednički, nedavno objavljen nosač zvuka Anima Sospesa. Zagrebački solisti, kao renomirani kolektiv s dugogodišnjom tradicijom i međunarodnom karijerom, zajedno s Nikolom Fabijanićem, izvest će djela W. A. Mozarta, A. Piazzolle, C. Gardela i B. Papandopula, međutim posebnost krčkog koncerta ipak leži u kompoziciji D. Bobića, koja je pisana isključivo za ovu suradnju. U nastavku glazbenog dijela programa, 20. srpnja, slijedi koncert Trija Osor, a 27. srpnja Gudačkog kvarteta Cadenza, koji će nas svojim virtuoznim izvedbama povesti na putovanja različitim stilskim epohama. Namjera je sinergijom glazbe i povijesne kulise kod publike stvoriti doživljaj Krka kao istinskog grada povijesti i kulture te je, ujedno, ovim koncertima uvesti u sam vrhunac sezone. A on će, 03. kolovoza, biti obilježen nastupom Gudačkog orkestra Ansambla Acoustic Project nastalog suradnjom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića, kao idejnog začetnika i voditelja, te violinista Marka Grazianija, kao koncertnog majstora. Već samom idejom, osim izvođenja standarnih skladbi iz repertoara gudačkih orkestara, ovaj kolektiv kreće u smjeru inovacije, kako programski, tako i izvođački, eksperimentirajući s različitim stilovima, te izvodeći potpuno nova djela hrvatskih i stranih autora. Upravo o tome svjedoči njihov repertoar koji uključuje skladbe W. A. Mozarta, D. Palanovića, I. Brkanovića, E. Griega i P. I. Čajkovskog. U nastavku festivala, 10. kolovoza, zajednički performans proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitena uz klavirsku pratnju Domagoja Guščića publici će sigurno priskrbiti nezaboravnu ljetnu noć uz izvedbe R. Schumanna, S. Rachmaninoffa, J. Brahmsa, G. Faure, P. Tchaikovskog, E. Granadosa, F. Schuberta, A. Piazzolle i E. Morriconea. Vokalni ansambl Antiphonus, u proširenom međunarodnom sastavu, 18. kolovoza, na scenu donose jedno od najizvođenijih djela C. Monteverdija Vespro della Beata Vergine (Vesperis in Festis Beata Mariae Vergine) iliti Večernju molitvu Blažene Djevice Marije, inače reprezentativan primjerak sakralne glazbe, koji stoji uz bok pozntaom Händelovom Mesiji ili Bachovoj Muci po Mateju. Ako postoji mjesto koje bi u svemu odgovaralo ovoj izvedbi onda je to Krčka katedrala, posvećena upravo Uznesenju Blažene Djevice Marije, tim više što je koncert predviđen kao dio proslave blagdana Velike Gospe. I za kraj glazbenog dijela 61. Ljetnih priredbi, 24. kolovza, ostaje predstavljanje dvojice virtuoza svjetskog glasa Danija Bošnjaka na oboi i Aleksandra Miloševa na violini, koji će sigurno zadiviti svojim izvedbama W. A. Mozarta, J. S. Bacha i S. Berdovića.

U dramski dio festivalskog programa uvršteno je sedam kazališnih predstava (za odrasle) čije je izvođenje uglavnom povjereno ansamblima naših najboljih nezavisnih kazališnih kuća (s time da izuzetak čine inozemna gostovanja) koji će se predstaviti svojom najrecentnijom produkcijom, tako da će posjetitelji tijekom ljeta imati prilike vidjeti dramu Pluća nastalu u (ko)produkciji Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak - 10. srpnja, komediju Muškarci.hr nastalu u (ko)produkciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh - 17. srpnja, komediju Bračni (s)provod Aplauz Teatra - 24. srpnja, komediju I živjele su sretno... Scene Gorica - 07. kolovoza, te hit-komediju Đurologija, inače (anti)stand-up show Branka Đurića Đure - 21. kolovoza. Posebnu pozornost zaslužuju dva inozemna gostovanja, i to kazališnih ansambala iz Srbije te Bosne i Hercegovine, s time da će se YuGoArt, 31. srpnja, predstaviti hit-komedijom Kerovi, a AltTeatar, 14. kolovoza, (po drugi put u Krku) uspješnicom Dame biraju. Kao posebnost ovogodišnje manifestacije javljaju se i kazališni programi namijenjeni najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, točnije predstava Gospođica Neću Scene Gorica - 11. srpnja, te predstava Iglica realizirana u (ko)produkciji Male Scene i Trio Cirkus Teatra - 26. srpnja, a u koju, obzirom na njezin neverbalni karakter, mogu pratiti svi mališani bez obzira na govorno područje kojem pripadaju.

Financijsku podršku ovogodišnjim, 61. Ljetnim priredbama pružili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o.

 

Program:

 

1 / 10. 07. [ponedjeljak], Scena Zidine, 21.30

Pluća, drama, Teatar EXIT / Gradsko kazalište Sisak

Tekst: Duncan Macmillan | Prijevod: Lada Silađin | Režija: Aida Bukvić | Glume: Amir Bukvić i Jadranka Đokić | Scenografija: Miljenko Sekulić | Kostimi: Danijela Gotal Grgurač | Glazba: Willem Miličević

Cijena ulaznice: 70,00 kn 

 

2 / 11. 07. [utorak], Scena Zidine, 21.00

Gospođica Neću, predstava za djecu, Scena Gorica

Tekst: Sunčana Škrinjarić | Režija: Leo Vukelić | Glume: Karmen Sunčana Lovrić, Lidija Kraljić Zavišić i Lovro Ivanković | Dramatizacija: Anja Pletikosa | Kostimografija: Leo Vukelić | Scenografija: Leo Vukelić | Glazba: Iva Matija Bitanga | Uzrast: 4+

Cijena ulaznice: 30,00 kn 

 

3 / 14. 07. [petak], Scena Zidine, 21.30

Otvorenje 61. Ljetnih priredbi

Zagrebački solisti s gostom Nikolom Fabijanićem

Nikola Fabijanić, sopran saksofon | Članovi Zagrebačkih solista: Sreten Krstić, violina/koncertni majstor; Krunoslav Marić, violina; Đana Kahriman, violina; Mislav Pavlin, violina; Ivan Zečević, violina; Saki Kodama, violina; Hrvoje Philips, viola; Marko Otmačić, viola; Zlatko Rucner, violončelo; Smiljan Mrčela, violončelo; Mario Ivelja, kontrabas; Marija Tonković, producent

Ulaz slobodan!

 

4 / 17. 07. [ponedjeljak], Scena Zidine, 21.30

Muškarci.hr, komedija, Teatroman / Satiričko kazalište Kerempuh

Produkcija: Roman Šušković-Stipanović | Režija: Mario Kovač | Glume: Boris Svrtan, Goran Grgić, Filip Detelić ili Andrej Dojkić, Amar Bukvić ili Živko Anočić | Kostimografija: Doris Kristić | Glazba: Tomislav Babić

Cijena ulaznice: 70,00 kn

 

5 / 20. 07. [četvrtak], Scena Zidine, 21.30

Trio Osor

Renata Penezić, flauta | Petar Kovačić, violončelo | Zarija Alajbeg-Galuf, klavir

Cijena ulaznice: 50,00 kn

 

6 / 24. 07. [ponedjeljak], Scena Zidine, 21.30

Bračni (s)provod, komedija, Aplauz Teatar

Tekst: Matt Morillo | Režija: Ivan Đuričić | Glume: Lana Blaće i Slavko Sobin | Scenografija: Marko Jaruga

Cijena ulaznice: 70,00 kn

 

7 / 26. 07. [srijeda], Scena Zidine, 20.00

Iglica, predstava za djecu, Mala Scena / Trio Cirkus Teatar

Radionica nakon predstave

Režija: Ivica Šimić | Glume: Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan, Christian Peter ili Aleksandar Đikić | Scenografija: Dinka Jeričević | Kostimografija: Mirjana Zagorec | Glazba: Igor Karlić | Uzrast: 4+

Cijena ulaznice: 35,00 kn

 

8 / 27. 07. [četvrtak], Scena Zidine, 21.30

Gudački kvartet Cadenza

Krešimir Marmilić, violina | Petar Haluza, violina | Marta Bergovec, viola | Vinko Grubišić, violončelo

Cijena ulaznice: 50,00 kn

 

9 / 31. 07. [ponedjeljak], Scena Zidine, 21.30

Kerovi, hit-komedija, YuGoArt

Tekst: Cristopher J. Johnson | Prijevod: Milica Mihajlović | Režija i scenografija: Erol Kadić | Glume: Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timaro | Svira i glumi: Sanja Srećković ili Andrija Daničić | Kostimomgrafija: Ivanka Krstović | Glazba: Branislav Pipović | Koreografija: Tamara Antonijević

Cijena ulaznice: 80,00 kn

 

10 / 03. 08. [četvrtak], Scena Zidine, 21.30

Acoustic Project - gudački orkestar

Koncert majstor: Marko Graziani | Voditelj orkestra: Dubravko Palanović | Članovi orkestra: Marko Graziani, violina (prva); Katarina Kutnar, violina (prva); Martin Krpan, violina (prva); Ivo Jukić, violina (prva); Davide Albanese, violina (druga); Antonio Palanović, violina (druga); Ivan Graziani, violina (druga); Aleksandar Jakopanec, viola; Tvrtko Pavlin, viola; Zita Varga, violončelo; Alja Mandič, violončelo; Dubravko Palanović, kontrabas

Cijena ulaznice: 50,00 kn

 

11 / 07. 08. [ponedjeljak], Scena Zidine, 21.30

I živjele su sretno..., komedija, Scena Gorica

Tekst: Nina Horvat | Režija: Frana Marija Vranković | Glume: Jelena Hadži Manev, Mia Krajcar, Doris Pinčić Rogoznica i Selma Mehić | Kostimografija: Katarina Radošević Galić | Scenografija: Marta Crnobrnja | Glazba: Ivan Čaće i Luka Ivoš

Cijena ulaznice: 60,00 kn

 

12 / 10. 08. [četvrtak], Atrij franjevačkog samostana, 21.30

Maxim Beitan, violončelo

Domagoj Guščić, klavir

Cijena ulaznice: 50,00 kn

 

13 / 14. 08. [ponedjeljak], Scena Zidine, 21.30

Dame biraju, hit-komedija, AltTeatar

Režija: Admir Glamočak | Glume: Amila Terzimehić ili Nancy Abdel Sakhi, Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Dalibor Brkić ili Damir Kustura i Sanjin Arnautović ili Mirza Dervišić | Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić

Cijena ulaznice: 80,00 kn

 

14 / 18. 08. [petak], Krčka katedrala, 21.30

Vokalni ansambl Antiphonus

Vespro della Beata Vergine, Claudio Monteverdi

Vokalisti: Anabela Barić, Monika Cerovčec, Ana Jembrek, soprani; Martina Borse, Franko Klisović, alti; Ivan Bingula, Marko Fortunato, Siniša Galović, Želimir Panić, tenori; Tomislav Fačini, Vjekoslav Hudeček, basi | Svirači: Andrea Inghisciano, David Brutti, korneti; Vlatka Peljhan, Helga Korbar, violine; Angelica Gruenert, viola da brazzo; Pavle Zajcev, violončelo; Izidor Erazem Grafenauer, teorba; Pavao Mašić, pozitiv; Tin Cugelj, Hrvoje Sironić, Ercole Nisini, tromboni

Ulaznica: 50,00 kn

 

15 / 21. 08. [ponedjeljak], Scena Zidine, 21.30

Đurologija, hit-komedija

(Anti)Stand-up show Branka Đurića Đure

Cijena ulaznice: 90,00 kn

 

16 / 24. 08. [četvrtak], Scena Zidine, 21.30

Dani Bošnjak, oboa

Aleksandar Milošev, violina

Cijena ulaznice: 50,00 kn

 

Informacije i rezervacije: 051 220 041, kultura@gradkrk.net