Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   
 • 04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  30.11.2017
  04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u četvrtak, 30. studenog 2017. godine, u uredu gradonačelnika Grada Krka s početkom u 18.00 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   

O trenutnom statusu projekta izgradnje Svjetlovodne distribucijske mreže

Tijekom 2017. godine nastavljene su aktivnosti vezane uz pripremu projekta izgradnje Svjetlovodne distribucijske mreže Grada Krka, kojima je obuhvaćena provedba svih neophodnih formalnih koraka koji prethode objavi natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz europskih fondova.

Iako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske objavu tog natječaja najavilo za rujan ove, sve je izvjesnije kako će natječaj biti obavljen najranije početkom naredne, 2018., godine.

Vezano uz konkretne aktivnosti, još tijekom veljače Grad Krk proveo je javnu raspravu na temu projekta izgradnje Svjetlovodne distribucijske mreže, sukladno pravilima državnih potpora i Okvirnog nacionalnog programa (ONP-a), unutar kojeg se ovaj projekt i provodi. Tijekom trajanja javne rasprave operator Hrvatski telekom (HT) najavio je ulaganje u izgradnju tzv. kabinetskih čvorova na području grada Krka. Naime, tim će zahvatom HT, uz skraćenje postojećih bakrenih petlji, biti u mogućnosti pružati internetske usluge u pojedinim dijelovima naselja s brzinama većim od 30 Mbit/s. Međutim, realizacija najavljenog, iako bi djelomično trebala poboljšati stanje internetskih usluga, ipak nije zadovoljavajuće rješenje u pogledu njihove brzine i kvalitete, jer ovo ulaganje ne podrazumijeva izgradnju svjetlovodne mreže koja predstavlja jedino dugoročno održivo i kvalitetno rješenje što zadovoljava potrebe svih korisnika u razdoblju od narednih deset godina.

Neovisno o HT-ovoj najavi, Grad Krk nastavlja sa svim aktivnostima na provedbi projekta i izgradnji svjetlovodne mreže, a do kraja ove godine planira dovršiti pripremu sveukupne dokumentacije potrebne za prijavu projekta na predmetni natječaj.