Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

O trenutnom statusu projekta izgradnje Svjetlovodne distribucijske mreže

Tijekom 2017. godine nastavljene su aktivnosti vezane uz pripremu projekta izgradnje Svjetlovodne distribucijske mreže Grada Krka, kojima je obuhvaćena provedba svih neophodnih formalnih koraka koji prethode objavi natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz europskih fondova.

Iako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske objavu tog natječaja najavilo za rujan ove, sve je izvjesnije kako će natječaj biti obavljen najranije početkom naredne, 2018., godine.

Vezano uz konkretne aktivnosti, još tijekom veljače Grad Krk proveo je javnu raspravu na temu projekta izgradnje Svjetlovodne distribucijske mreže, sukladno pravilima državnih potpora i Okvirnog nacionalnog programa (ONP-a), unutar kojeg se ovaj projekt i provodi. Tijekom trajanja javne rasprave operator Hrvatski telekom (HT) najavio je ulaganje u izgradnju tzv. kabinetskih čvorova na području grada Krka. Naime, tim će zahvatom HT, uz skraćenje postojećih bakrenih petlji, biti u mogućnosti pružati internetske usluge u pojedinim dijelovima naselja s brzinama većim od 30 Mbit/s. Međutim, realizacija najavljenog, iako bi djelomično trebala poboljšati stanje internetskih usluga, ipak nije zadovoljavajuće rješenje u pogledu njihove brzine i kvalitete, jer ovo ulaganje ne podrazumijeva izgradnju svjetlovodne mreže koja predstavlja jedino dugoročno održivo i kvalitetno rješenje što zadovoljava potrebe svih korisnika u razdoblju od narednih deset godina.

Neovisno o HT-ovoj najavi, Grad Krk nastavlja sa svim aktivnostima na provedbi projekta i izgradnji svjetlovodne mreže, a do kraja ove godine planira dovršiti pripremu sveukupne dokumentacije potrebne za prijavu projekta na predmetni natječaj.