Najave

Osmi saziv Male krčke akademije ovisnosti: Zakonske posljedice ovisnosti

Mala krčka akademija ovisnosti, koju po osmi put priređuje Klub liječenih ovisnika otoka Krka Gromača, održat će se 13. listopada 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, u prostoru sportske dvorane Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk.

Ovo značajno događanje specifično je po tome što svake godine obrađuje jednu opsežnu temu dovodeći u Krk eminentne stručnjake po pitanju ovisnosti, nakon čega se slažu algoritmi namijenjeni nadležnom Ministarstvu. 

U fokusu ovogodišnjeg saziva biti će zakonske posljedice ovisnosti, a nakon pozdravnih govora krčkog gradonačelnika Darija Vasilića i moderatora Marijana Markiča, inače predsjednika krčke Gromače, okupljene očekuju dva stručna predavanja, a potom i radionica. O prekršajno-kaznenom značaju bolesti ovisnosti najprije će kazivati prof. dr. psih. Zoran Zoričić, za kojim slijedi izlaganje dr. psih. Roberta Torrea o preventivnom terapijskom radu s ovisnicima počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela, te naposljetku i radionica o zakonskim komplikacijama ovisnosti čije je vođenje povjereno dipl. psihoreap. Dolores Prodan i dipl. kriminalist. Tatjani Vlah Martinović. Na samome kraju slijedi zaključak, kao i podjela zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos u radu klubova liječenih ovisnika.

Ovogodišnjim sazivom obuhvaćeno je i predavanje namijenjeno osnovnoškolcima što će ga istog dana, na temu Ovisnost! Što je to?, u auli osnovne škole održati prof. dr. sc. Zoran Zoričić.

 

Program:

 

08.50

Ovisnost! Što je to?

Predavač: prof. dr. sc. Zoran Zoričić

 

10.00 - 10.30

Pozdravni govori: Marijan Markič, Darijo Vasilić

Otvaranje akademije

 

10.00 - 11.15

Prekršajno-kazneni značaj bolesti ovisnosti

Predavač: prof. dr. psih. Zoran Zoričić

 

Vrijeme za diskusiju i kratka pauza

 

12.00 - 12.45

Preventivni terapijski rad s ovisnicima počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela

Predavač: dr. psih. Robert Torre

 

Vrijeme za diskusiju

 

13.00 - 13.45

Zakonske komplikacije ovisnosti

Voditeljice radionice: dipl. psihoreap. Dolores Prodan, dipl.kriminalist. Tatjana Vlah Martinović

 

13.45 - 14.00

Zaključak i podjela zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos u radu klubova liječenih ovisnika