Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   

Otvoren natječaj za dodjelu sredstava projektima otočnih udruga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, 08. svibnja 2017. godine, objavilo je Natječaj za prijavu projekata otočnih udruga usmjerenih ka promicanju održivog razvoja, a kojim je za ovu godinu osiguran ukupni budžet od 490.500,00 kn.

Otočne udruge, stoga, mogu aplicirati projektima koji donose nove ideje, modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema vezanih uz održivi razvoj hrvatskih otoka, zatim potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša te omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na otocima.

Financijska potpora dodijelit će se projektima čije su aktivnosti iz područja razvoja civilnog društva, kulture (kulturna baština i umjetnost), predškolskog odgoja, obrazovanja i znanosti, gospodarstva (poljoprivreda, brodogradnja, turizam i dr.), ekologije (zaštita okoliša i mora) i sporta. Prednost u dobivanju sredstava imaju one udruge koje potiču održivi razvoj otoka, doprinose razvoju otočne zajednice, unapređuju kvalitetu života otočne zajednice, uključuju korisnike projekta u njegov razvoj i praćenje, potiču suradnju s drugim udrugama, podržavaju rad volontera, djeluju usklađeno sa strateškim dokumentima i kandidiraju projekte za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije.

 

 

Minimalni iznos financijske potpore po udruzi je 20.000,00 kn, a maksimalni 40.000,00 kn, s time da svaka udruga može podnijeti najviše jednu prijavu, i to najkasnije do 08. lipnja 2017. godine. Prijave se, u zatvorenoj omotnici koja na vanjskoj strani mora sadržavati puni naziv i adresu podnositelja, preporučenom pošiljkom ili izravnom dostavom u pisarnicu Ministarstva, obavezno uz naznaku Projekti udruga - otoci - ne otvarati, dostavljaju na sljedeću adresu: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Miramarska cesta 22, 10000 Zagreb. 

Kako bi kandidirale svoje projekte udruge moraju imati sjedište na hrvatskim otocima i biti upisane u Registar udruga Republike Hrvatske te djelovati na području hrvatskih otoka najmanje godinu dana, zaključno s danom objave ovog Natječaja. Prijavni obrasci, zajedno sa svom ostalom dokumentacijom, dostupni su na Internet stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, u (desnom) stupcu - Dokumenti.