Najave

 • Tramonto: Koncert Irene Žilić

  21.06.2017
  Ovogodišnju Tramono sezonu, koju iznova organizacijski potpisuje Udruga Kreativni Krk, otvara koncert Irene Žilić koji će se 21. lipnja, s početkom u 21.00 sat, održati na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku. Glazba ove mlade zagrebačke kantautorice ispunjena je nostalgičnom teksturom obojanom romantikom i snovima, uspješno balansirajući između mekog akustičnog popa, indie folka i melankoličnog bluesa. Ulaz je slobodan!
   
 • Pozdrav ljetu uz koncert Marka Tolje

  30.06.2017
  Koncertni program Pozdrav ljetu, kojim Krčani zajedno s gostima simbolički dočekuju ulazak u samu špicu sezone održat će se u petak, 30. lipnja 2017. godine, na Krčkoj rivi, s početkom u 21.00 sat. Sve pritom okupljene sigurno će, uz bogatu gastro ponudu, oraspoložiti i koncert jednog od naših najcjenjenijih izvođača mlađe generacije Marka Tolje, kojem će, u svojevrsnoj uvertiri, prethoditi nastup Klape Kaštadi. Program organizira Turistička zajednica Grada Krka, a ulaznica se ne naplaćuje.

Otvoren natječaj za dodjelu sredstava projektima otočnih udruga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, 08. svibnja 2017. godine, objavilo je Natječaj za prijavu projekata otočnih udruga usmjerenih ka promicanju održivog razvoja, a kojim je za ovu godinu osiguran ukupni budžet od 490.500,00 kn.

Otočne udruge, stoga, mogu aplicirati projektima koji donose nove ideje, modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema vezanih uz održivi razvoj hrvatskih otoka, zatim potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša te omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na otocima.

Financijska potpora dodijelit će se projektima čije su aktivnosti iz područja razvoja civilnog društva, kulture (kulturna baština i umjetnost), predškolskog odgoja, obrazovanja i znanosti, gospodarstva (poljoprivreda, brodogradnja, turizam i dr.), ekologije (zaštita okoliša i mora) i sporta. Prednost u dobivanju sredstava imaju one udruge koje potiču održivi razvoj otoka, doprinose razvoju otočne zajednice, unapređuju kvalitetu života otočne zajednice, uključuju korisnike projekta u njegov razvoj i praćenje, potiču suradnju s drugim udrugama, podržavaju rad volontera, djeluju usklađeno sa strateškim dokumentima i kandidiraju projekte za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije.

 

 

Minimalni iznos financijske potpore po udruzi je 20.000,00 kn, a maksimalni 40.000,00 kn, s time da svaka udruga može podnijeti najviše jednu prijavu, i to najkasnije do 08. lipnja 2017. godine. Prijave se, u zatvorenoj omotnici koja na vanjskoj strani mora sadržavati puni naziv i adresu podnositelja, preporučenom pošiljkom ili izravnom dostavom u pisarnicu Ministarstva, obavezno uz naznaku Projekti udruga - otoci - ne otvarati, dostavljaju na sljedeću adresu: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Miramarska cesta 22, 10000 Zagreb. 

Kako bi kandidirale svoje projekte udruge moraju imati sjedište na hrvatskim otocima i biti upisane u Registar udruga Republike Hrvatske te djelovati na području hrvatskih otoka najmanje godinu dana, zaključno s danom objave ovog Natječaja. Prijavni obrasci, zajedno sa svom ostalom dokumentacijom, dostupni su na Internet stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, u (desnom) stupcu - Dokumenti.