Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Otvoren natječaj za dodjelu sredstava projektima otočnih udruga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, 08. svibnja 2017. godine, objavilo je Natječaj za prijavu projekata otočnih udruga usmjerenih ka promicanju održivog razvoja, a kojim je za ovu godinu osiguran ukupni budžet od 490.500,00 kn.

Otočne udruge, stoga, mogu aplicirati projektima koji donose nove ideje, modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema vezanih uz održivi razvoj hrvatskih otoka, zatim potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša te omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na otocima.

Financijska potpora dodijelit će se projektima čije su aktivnosti iz područja razvoja civilnog društva, kulture (kulturna baština i umjetnost), predškolskog odgoja, obrazovanja i znanosti, gospodarstva (poljoprivreda, brodogradnja, turizam i dr.), ekologije (zaštita okoliša i mora) i sporta. Prednost u dobivanju sredstava imaju one udruge koje potiču održivi razvoj otoka, doprinose razvoju otočne zajednice, unapređuju kvalitetu života otočne zajednice, uključuju korisnike projekta u njegov razvoj i praćenje, potiču suradnju s drugim udrugama, podržavaju rad volontera, djeluju usklađeno sa strateškim dokumentima i kandidiraju projekte za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije.

 

 

Minimalni iznos financijske potpore po udruzi je 20.000,00 kn, a maksimalni 40.000,00 kn, s time da svaka udruga može podnijeti najviše jednu prijavu, i to najkasnije do 08. lipnja 2017. godine. Prijave se, u zatvorenoj omotnici koja na vanjskoj strani mora sadržavati puni naziv i adresu podnositelja, preporučenom pošiljkom ili izravnom dostavom u pisarnicu Ministarstva, obavezno uz naznaku Projekti udruga - otoci - ne otvarati, dostavljaju na sljedeću adresu: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Miramarska cesta 22, 10000 Zagreb. 

Kako bi kandidirale svoje projekte udruge moraju imati sjedište na hrvatskim otocima i biti upisane u Registar udruga Republike Hrvatske te djelovati na području hrvatskih otoka najmanje godinu dana, zaključno s danom objave ovog Natječaja. Prijavni obrasci, zajedno sa svom ostalom dokumentacijom, dostupni su na Internet stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, u (desnom) stupcu - Dokumenti.