Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   
 • Radionica: Sustav oporezivanja OPG-ova

  17.11.2017
  LAG Kvarnerski otoci i Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika organiziraju besplatnu radionicu na temu Sustav oporezivanja OPG-ova koja će se 17. studenog 2017. godine, s početkom u 16.00 sati, pod vodstvom Miljenke Cutvarić, održati u Društvenom centru Krk.
 • 7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka

  21.11.2017
  7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka održat će se u utorak, 21. studenog 2017. godine, u Konobi Galija u gradu Krku, s početkom u 10.00 sati.
   

Otvoren natječaj za najbolje likovne radove i rukotvorine sačinjene od otpada

Devetu godinu za redom Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o. raspisuje nagradni natječaj za radove ekologijom inspiriranih tema. U odnosu na prošlu, kada se prijavljivalo isključivo fotografije, ove je godine pozornost usmjerena na likovne radove i rukotvorine sačinjene od otpada, točnije recikliranih te iznova upotrijebljenih materijala.

Svi radovi, kako stoji u propozicijama natječaja, moraju obrađivati teme vezane uz krčki model ekološkog prikupljanja i zbrinjavanja otpada. Potencijalni sudionici mogu sami odabrati temu kojoj će se posvetiti, odnosno izabrati neku od ponuđenih, poput Eko otok Krk - najčistiji dio Hrvatske; Mora li otpad biti smeće? Ti mu daj novu ulogu!; Kako pravilno postupati s otpadom?; Važno je razvrstavati otpad; Moj doprinos čistijem Krku; Stop! Zabranjeno ponašanje!; Misli zeleno - budi in; Kako planet mogu spasiti od smeća iliti Kažimo NE smeću, kažimo DA otpadu. Pored motiva vezanih uz prikupljanje i zbrinjavanje otpada, sudionici natječaja mogu odabrati i bilo koju drugu ekološku temu važnu za održivi razvoj otoka Krka. No, kako je jedna od nagrada posjet Danima otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom, a njihov je ovogodišnji temat bioraznolikost šuma, tema koju bi bilo dobro interpretirati svakako je i bioraznolikost (šuma) otoka Krka.

Svi prijavljeni radovi moraju biti napravljeni od otpadnih materijala, bez obzira radi li se o skulpturi, instalaciji, suveniru, dekoraciji ili uporabnom predmetu, s time da u obzir dolazi i fotografska dokumentacija onih radova koji nisu prenosivi, poput vrtnih skulptura od otpadnih materijala ili pak zidića sagrađenih od starih staklenih boca.

Natječaj je javan, a pravo apliciranja imaju svi kreativci bili da je riječ o otočanima, krčkim gostima ili turistima. Jedan autor može prijaviti najviše tri rada, s time da svaki prijavljeni rad mora sadržavati ime i prezime autora, njegovu godinu rođenja, zanimanje, adresu i kontakt telefon te naznaku u kojoj se kategoriji natječe. Svi radovi moraju biti naslovljeni i imati kratak popratni tekst. Radove prispjele na natječaj pregledat će posebno ocjenjivačko povjerenstvo te izabrati po tri najbolja, i to u dvije osnovne kategorije: amaterskoj i profesionalnoj/umjetničkoj. U amaterskoj kategoriji posebno će se vrednovati radovi djece do 15 godina, radovi mladih i odraslih te grupni radovi vrtićara i školaraca. Autori najboljih radova (izuzev grupnih) bit će novčano nagrađeni.

 

 

Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2017. godine, a radove je potrebno dostaviti na adresu: Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o., Vršanska 14, 51500 Krk. Rezultati će biti objavljeni i nagrade podijeljene na prigodnoj svečanosti koja se krajem svibnja planira održati u krčkoj Galeriji Decumanus.