Najave

 • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

  08.04.2017
  Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
   
 • Radionica: Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

  27.04.2017
  Mjesec ženskog aktivizma predstavlja projekt riječke Udruge PaRiter, kojem je cilj povezivanje i osnaživanje žena svih generacija na području Primorsko-goranske županije, i to edukacijom o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i aktivističkom djelovanju, a ujedno i stvaranjem baze za njihovo umrežavanje i suradnju.
 • Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

  28.04.2017
  Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan održat će se 28. travnja 2017. godine u prostorijama škole, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

  29.04.2017
  Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
   

Otvoren natječaj za najbolje likovne radove i rukotvorine sačinjene od otpada

Devetu godinu za redom Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o. raspisuje nagradni natječaj za radove ekologijom inspiriranih tema. U odnosu na prošlu, kada se prijavljivalo isključivo fotografije, ove je godine pozornost usmjerena na likovne radove i rukotvorine sačinjene od otpada, točnije recikliranih te iznova upotrijebljenih materijala.

Svi radovi, kako stoji u propozicijama natječaja, moraju obrađivati teme vezane uz krčki model ekološkog prikupljanja i zbrinjavanja otpada. Potencijalni sudionici mogu sami odabrati temu kojoj će se posvetiti, odnosno izabrati neku od ponuđenih, poput Eko otok Krk - najčistiji dio Hrvatske; Mora li otpad biti smeće? Ti mu daj novu ulogu!; Kako pravilno postupati s otpadom?; Važno je razvrstavati otpad; Moj doprinos čistijem Krku; Stop! Zabranjeno ponašanje!; Misli zeleno - budi in; Kako planet mogu spasiti od smeća iliti Kažimo NE smeću, kažimo DA otpadu. Pored motiva vezanih uz prikupljanje i zbrinjavanje otpada, sudionici natječaja mogu odabrati i bilo koju drugu ekološku temu važnu za održivi razvoj otoka Krka. No, kako je jedna od nagrada posjet Danima otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom, a njihov je ovogodišnji temat bioraznolikost šuma, tema koju bi bilo dobro interpretirati svakako je i bioraznolikost (šuma) otoka Krka.

Svi prijavljeni radovi moraju biti napravljeni od otpadnih materijala, bez obzira radi li se o skulpturi, instalaciji, suveniru, dekoraciji ili uporabnom predmetu, s time da u obzir dolazi i fotografska dokumentacija onih radova koji nisu prenosivi, poput vrtnih skulptura od otpadnih materijala ili pak zidića sagrađenih od starih staklenih boca.

Natječaj je javan, a pravo apliciranja imaju svi kreativci bili da je riječ o otočanima, krčkim gostima ili turistima. Jedan autor može prijaviti najviše tri rada, s time da svaki prijavljeni rad mora sadržavati ime i prezime autora, njegovu godinu rođenja, zanimanje, adresu i kontakt telefon te naznaku u kojoj se kategoriji natječe. Svi radovi moraju biti naslovljeni i imati kratak popratni tekst. Radove prispjele na natječaj pregledat će posebno ocjenjivačko povjerenstvo te izabrati po tri najbolja, i to u dvije osnovne kategorije: amaterskoj i profesionalnoj/umjetničkoj. U amaterskoj kategoriji posebno će se vrednovati radovi djece do 15 godina, radovi mladih i odraslih te grupni radovi vrtićara i školaraca. Autori najboljih radova (izuzev grupnih) bit će novčano nagrađeni.

 

 

Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2017. godine, a radove je potrebno dostaviti na adresu: Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o., Vršanska 14, 51500 Krk. Rezultati će biti objavljeni i nagrade podijeljene na prigodnoj svečanosti koja se krajem svibnja planira održati u krčkoj Galeriji Decumanus.