Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Otvoren natječaj za najbolje likovne radove i rukotvorine sačinjene od otpada

Devetu godinu za redom Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o. raspisuje nagradni natječaj za radove ekologijom inspiriranih tema. U odnosu na prošlu, kada se prijavljivalo isključivo fotografije, ove je godine pozornost usmjerena na likovne radove i rukotvorine sačinjene od otpada, točnije recikliranih te iznova upotrijebljenih materijala.

Svi radovi, kako stoji u propozicijama natječaja, moraju obrađivati teme vezane uz krčki model ekološkog prikupljanja i zbrinjavanja otpada. Potencijalni sudionici mogu sami odabrati temu kojoj će se posvetiti, odnosno izabrati neku od ponuđenih, poput Eko otok Krk - najčistiji dio Hrvatske; Mora li otpad biti smeće? Ti mu daj novu ulogu!; Kako pravilno postupati s otpadom?; Važno je razvrstavati otpad; Moj doprinos čistijem Krku; Stop! Zabranjeno ponašanje!; Misli zeleno - budi in; Kako planet mogu spasiti od smeća iliti Kažimo NE smeću, kažimo DA otpadu. Pored motiva vezanih uz prikupljanje i zbrinjavanje otpada, sudionici natječaja mogu odabrati i bilo koju drugu ekološku temu važnu za održivi razvoj otoka Krka. No, kako je jedna od nagrada posjet Danima otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom, a njihov je ovogodišnji temat bioraznolikost šuma, tema koju bi bilo dobro interpretirati svakako je i bioraznolikost (šuma) otoka Krka.

Svi prijavljeni radovi moraju biti napravljeni od otpadnih materijala, bez obzira radi li se o skulpturi, instalaciji, suveniru, dekoraciji ili uporabnom predmetu, s time da u obzir dolazi i fotografska dokumentacija onih radova koji nisu prenosivi, poput vrtnih skulptura od otpadnih materijala ili pak zidića sagrađenih od starih staklenih boca.

Natječaj je javan, a pravo apliciranja imaju svi kreativci bili da je riječ o otočanima, krčkim gostima ili turistima. Jedan autor može prijaviti najviše tri rada, s time da svaki prijavljeni rad mora sadržavati ime i prezime autora, njegovu godinu rođenja, zanimanje, adresu i kontakt telefon te naznaku u kojoj se kategoriji natječe. Svi radovi moraju biti naslovljeni i imati kratak popratni tekst. Radove prispjele na natječaj pregledat će posebno ocjenjivačko povjerenstvo te izabrati po tri najbolja, i to u dvije osnovne kategorije: amaterskoj i profesionalnoj/umjetničkoj. U amaterskoj kategoriji posebno će se vrednovati radovi djece do 15 godina, radovi mladih i odraslih te grupni radovi vrtićara i školaraca. Autori najboljih radova (izuzev grupnih) bit će novčano nagrađeni.

 

 

Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2017. godine, a radove je potrebno dostaviti na adresu: Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o., Vršanska 14, 51500 Krk. Rezultati će biti objavljeni i nagrade podijeljene na prigodnoj svečanosti koja se krajem svibnja planira održati u krčkoj Galeriji Decumanus.