Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Ovogodišnje blagdanske aktivnosti članova krčkog Socijalnog vijeća

Prema uvriježenoj praksi, predstavnici Socijalnog vijeća Grada Krka zajedno s Marinkom Margan, voditeljicom Odsjeka za društvene djelatnosti, povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, između 13. i 16. prosinca, posjećivali su potrebite obitelji s područja grada Krka, Vrha, Šotoventa i Kornića.

Tom su im prigodom darivali uglavnom izdašne obiteljske poklon-pakete vrijedne 400,00 kn, ali i nešto manji broj onih slađih, dječjih, vrijednih 150,00 kn, s time da su korisnici ovog oblika pomoći koji iz zdravstvenih razloga moraju paziti na prehranu, sadržaj svog poklon-paketa, do prvospomenutog iznosa, mogli odrediti sami. Naposljetku, ukupno su podijeljena čak 62 poklon-paketa zaista raznolikog sadržaja potrebnog svakom kućanstvu.

Osim što se na lijep način pomoglo korisnicima gradskog Socijalnog programa, u ovo vrijeme darivanja, druženja i zajedništva, na inicijativu Socijalnog vijeća, jednokratnom novčanom potporom u iznosu od 500,00 kn izaći će se u susret četirima osobama s prebivalištem na području Grada Krk koje su zbog nezavidnih životnih okolnosti, rješenjem Ministarstva rada i socijalne skrbi Republike Hrvatske, smještene u udomiteljske obitelji ili odgovarajuće ustanove izvan otoka Krka.

Pored toga, predstavnici udruga umirovljenika Grada Krka i Poljica-Šotovento, također će uskoro krenuti s posjećivanjem svojih najstarijih članova kojom prigodom će im darivati prigodne blagdanske poklon-pakete, za čiju je nabavu iz gradskog Proračuna osigurana potpora vrijedna 25.000,00 kn.