Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   

Pluća, dinamična predstava o slalomu današnjih generacija

U program ovogodišnjih, 61. Ljetnih priredbi, 10. srpnja 2017. godine, pred solidno popunjenim auditorijem krčke Scene Zidine, uvela je nagrađivana Drama Pluća, nastala u (ko)produkciji Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak, a čija je režija povjerena Aidi Bukvić.

Pluća (ili u izvorniku Lungs) zanimljiv su komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi, pa tako i ovaj, pored ostalog, propituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja zemljinih resursa. U središtu priče, postavljene na Sceni Zidine, našao se mladi par kojeg su vrhunski odigrali Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Oni su - doznajemo - obrazovani, ekološki osviješteni, rade zanimljive poslove i žive u velikom gradu. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o aktualnim političkim pitanjima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, u isto vrijeme voze se automobilom, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez ikakve stvarne potrebe. U trenutku kada on predloži dijete počinju nedoumice. Može li se, uopće, planirati obitelj te ujedno biti i ekološki osviješten?! No, to je tek jedna od njihovih brojnih dilema, kojima je svjedočila krčka publika, jer sve učinjeno mora biti itekako dobro promišljeno. Ukratko, Pluća su, kako u nas, tako i na inozemnim kazališnim daskama postigla zapažen uspjeh, jer riječ je o duhovitom, emotivnom, ali i brutalno iskrenom komadu koji progovara o današnjim generacijama, njihovom  mentalnom slalomu, nesigurnostima i stilu životu. 

Dramski program Ljetnih priredbi nastavlja se već sutradan, 11. srpnja, predstavom za djecu Gospođica Neću, Scene Gorica, te 17. srpnja, komedijom Muškarci.hr, nastalom u (ko)produkciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh.