Najave

  • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

    07.01.2018
    Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
  • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

    26.01.2018
    Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Pluća, dinamična predstava o slalomu današnjih generacija

U program ovogodišnjih, 61. Ljetnih priredbi, 10. srpnja 2017. godine, pred solidno popunjenim auditorijem krčke Scene Zidine, uvela je nagrađivana Drama Pluća, nastala u (ko)produkciji Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak, a čija je režija povjerena Aidi Bukvić.

Pluća (ili u izvorniku Lungs) zanimljiv su komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi, pa tako i ovaj, pored ostalog, propituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja zemljinih resursa. U središtu priče, postavljene na Sceni Zidine, našao se mladi par kojeg su vrhunski odigrali Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Oni su - doznajemo - obrazovani, ekološki osviješteni, rade zanimljive poslove i žive u velikom gradu. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o aktualnim političkim pitanjima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, u isto vrijeme voze se automobilom, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez ikakve stvarne potrebe. U trenutku kada on predloži dijete počinju nedoumice. Može li se, uopće, planirati obitelj te ujedno biti i ekološki osviješten?! No, to je tek jedna od njihovih brojnih dilema, kojima je svjedočila krčka publika, jer sve učinjeno mora biti itekako dobro promišljeno. Ukratko, Pluća su, kako u nas, tako i na inozemnim kazališnim daskama postigla zapažen uspjeh, jer riječ je o duhovitom, emotivnom, ali i brutalno iskrenom komadu koji progovara o današnjim generacijama, njihovom  mentalnom slalomu, nesigurnostima i stilu životu. 

Dramski program Ljetnih priredbi nastavlja se već sutradan, 11. srpnja, predstavom za djecu Gospođica Neću, Scene Gorica, te 17. srpnja, komedijom Muškarci.hr, nastalom u (ko)produkciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh.