Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   
 • Radionica: Sustav oporezivanja OPG-ova

  17.11.2017
  LAG Kvarnerski otoci i Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika organiziraju besplatnu radionicu na temu Sustav oporezivanja OPG-ova koja će se 17. studenog 2017. godine, s početkom u 16.00 sati, pod vodstvom Miljenke Cutvarić, održati u Društvenom centru Krk.
 • 7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka

  21.11.2017
  7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka održat će se u utorak, 21. studenog 2017. godine, u Konobi Galija u gradu Krku, s početkom u 10.00 sati.
   

Pluća, dinamična predstava o slalomu današnjih generacija

U program ovogodišnjih, 61. Ljetnih priredbi, 10. srpnja 2017. godine, pred solidno popunjenim auditorijem krčke Scene Zidine, uvela je nagrađivana Drama Pluća, nastala u (ko)produkciji Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak, a čija je režija povjerena Aidi Bukvić.

Pluća (ili u izvorniku Lungs) zanimljiv su komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi, pa tako i ovaj, pored ostalog, propituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja zemljinih resursa. U središtu priče, postavljene na Sceni Zidine, našao se mladi par kojeg su vrhunski odigrali Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Oni su - doznajemo - obrazovani, ekološki osviješteni, rade zanimljive poslove i žive u velikom gradu. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o aktualnim političkim pitanjima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, u isto vrijeme voze se automobilom, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez ikakve stvarne potrebe. U trenutku kada on predloži dijete počinju nedoumice. Može li se, uopće, planirati obitelj te ujedno biti i ekološki osviješten?! No, to je tek jedna od njihovih brojnih dilema, kojima je svjedočila krčka publika, jer sve učinjeno mora biti itekako dobro promišljeno. Ukratko, Pluća su, kako u nas, tako i na inozemnim kazališnim daskama postigla zapažen uspjeh, jer riječ je o duhovitom, emotivnom, ali i brutalno iskrenom komadu koji progovara o današnjim generacijama, njihovom  mentalnom slalomu, nesigurnostima i stilu životu. 

Dramski program Ljetnih priredbi nastavlja se već sutradan, 11. srpnja, predstavom za djecu Gospođica Neću, Scene Gorica, te 17. srpnja, komedijom Muškarci.hr, nastalom u (ko)produkciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh.