Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Ponikve eko otok Krk ponijele titulu Ambasadora alternativnih goriva

Trgovačko-komunalnom društvu Ponikve eko otok Krk titulu Ambasadora alternativnih goriva za odvažan iskorak u njihovoj primjeni nedavno je dodijelila Koordinacija za alternativna goriva Jadransko-jonske regije, što predstavlja jasan dokaz kako i međunarodna stručna javnost počinje prepoznavati vrijednost zelene poslovne politike krčkog komunalca.

Naime, odredbe Direktive 94/14 EU o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva, usvojene 22. listopada 2014. godine, dosad je u potpunosti provelo tek sedam članica Europske unije. Hrvatska, nažalost, nije među njima. Stoga, ako se žele izbjeći novčane sankcije sljedeće godine morat će biti zaključeni procesi donošenja obvezujućih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući Zakon o infrastrukturi alternativnih goriva, kao i Nacionalni operativni program, koje Direktiva, o kojoj ovisi budućnost kvalitete europskoga zraka, propisuje. Prema tome, Hrvatska mora ozbiljno razmisliti kako prijeći na alternativna goriva ili smanjiti broj od gotovo 400.000 motornih vozila starije generacije, koja znatno zagađuju zrak i okoliš.

Svečano uručenje nagrada ovogodišnjim dobitnicima održano je tijekom dvodnevnog međunarodnog Medijskog festivala Alternativna goriva 2016. koji je potkraj prošle godine organiziran u Stubičkim Toplicama. Ondje su ukupno dodijeljena 44 priznanja, i to za najbolje projekte, medijske radove i kampanje u akciji Ambasador alternativnih goriva, a primili su ih dobitnici iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Priznanje dodijeljeno Ponikvi preuzeo je pomoćnik direktora Ivan Jurešić, iskoristivši ovu prigodu i za kratko predstavljanje njihovih strateških projekata, s posebnim naglaskom na elektro punionice, nabavku elektro vozila i elektro mobilnost, uopće. Osvajanjem ovog priznanja vodstvo krčkog komunalca itekako je zadovoljno jer su time sve lokalne samouprave otoka Krka dobile dodatnu motivaciju da putem zajedničkog komunalnog društva nastave s aktivnostima na području obnovljivih izvora energije, a sve s ciljem da otok Krk do 2030. godine postane energetski neovisan otok.

U skladu s Direktivom, analizirajući sve dosadašnje aktivnosti i projekte koji su realizirani na području alternativnih goriva, Koordinacija za alternativna goriva Jadransko-jonske regije, odnosno zajedničko Vijeće za međunarodnu suradnju i koordinaciju projekata, donijelo je odluku kojom se Ponikvi eko otok Krk dodijeljuje počasni naziv - znak izvrsnosti Ambasador alternativnih goriva za 2016. godinu kojim se inače nagrađuju promicatelji vrijednosti što proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica Europske unije i dekarbonizacije prometnoga sustava, smanjivanja ovisnosti o fosilnim gorivima, povećanju energetske i okolišne učinkovitosti prometnog i pomorskog sektora, a na dobrobit poduzetnika, svih dionika u sustavu te potrošača. 

Spomenuti Festival novi je stručni i medijski poslovni događaj u organizaciji investicijske tvrtke Euro Energy i suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore, a njegova je zadaća najširoj  međunarodnoj javnosti pokazati kako male, srednje i velike kompanije, državna tijela, nevladine organizacije, mediji, znanstveno-istraživačke i akademske ustanove te drugi važni društveni i gospodarski subjekti informiraju i educiraju javnost te potiču uporabu i promoviraju alternativna  goriva. (U spomenutoj Direktivi alternativna goriva definirana su kao goriva ili izvori energije koji barem djelomično služe kao nadomjestak za izvore fosilnih goriva u opskrbi prometa energijom, drugim riječima koji imaju potencijal pridonijeti dekarbonizaciji prometnog sustava te poboljšati okolišnu učinkovitost prometnog sektora, poput električne energije, vodika, biogoriva, sintetičkih i parafinskih goriva, prirodnog plina, uključujući bio plin i ukapljeni naftni plin.)