Najave

 • Vama glumimo! - nova sezona kazališnih programa za djecu i odrasle

  20.01.2017
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2017. godine, iznova započinje s realizacijom projekta Vama glumimo! kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
   
 • Proglašenje najboljih otočnih sportaša i sportskih ekipa u 2016. godini

  30.03.2017
  Svečanost proglašenja najboljih otočnih sportaša i sportskih ekipa u 2016. godini održat će se u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine, u prostoru Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, s početkom u 19.00 sati, a nakon protokolarnog dijela sve ondje okupljene očekuje i zakuska.
   
 • Svjetski dan zdravlja: akcija besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi

  05.04.2017
  Povodom Svjetskog dana zdravlja, Gradsko društvo Crvenog križa Krk, 05. travnja 2017. godine, na Veloj placi u gradu Krku, između 09.00 i 11.30 sati, organizira akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi.
 • Program edukacije mladih o dobrovoljnom darivanju krvi

  06.04.2017
  Na inicijativu Gradskog društva Crvenog križa Krk, program edukacije mladih o dobrovoljnom darivanju krvi održat će se 06. travnja 2017. godine u prostoru Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, s početkom u 13.15 sati.
 • Proljetna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

  10.04.2017
  Proljetna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krk održati će se 10. travnja 2017. godine u prostorijama krčkog Doma zdravlja, između 08.00 i 14.00 sati.
 • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

  08.04.2017
  Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
   
 • Otvorenje izložbe Kahnweiler & Picasso Muzeja Kahnweilerhaus iz Rockenhausena

  08.04.2017
  Otvorenje gostujuće izložbe Muzeja Kahnweilerhaus iz Rockenhausena (Njemačka), pod nazivom Kahnweiler & Picasso, održat će se u subotu, 08. travnja 2017. godine, u Galeriji Decumanus, s početkom u 20.30 sati. Autorica izložbe je Luise Busch, kustosica tamošnjeg muzeja, dok organizaciju potpisuje krčki Centar za kulturu.
   

Ponikve eko otok Krk ponijele titulu Ambasadora alternativnih goriva

Trgovačko-komunalnom društvu Ponikve eko otok Krk titulu Ambasadora alternativnih goriva za odvažan iskorak u njihovoj primjeni nedavno je dodijelila Koordinacija za alternativna goriva Jadransko-jonske regije, što predstavlja jasan dokaz kako i međunarodna stručna javnost počinje prepoznavati vrijednost zelene poslovne politike krčkog komunalca.

Naime, odredbe Direktive 94/14 EU o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva, usvojene 22. listopada 2014. godine, dosad je u potpunosti provelo tek sedam članica Europske unije. Hrvatska, nažalost, nije među njima. Stoga, ako se žele izbjeći novčane sankcije sljedeće godine morat će biti zaključeni procesi donošenja obvezujućih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući Zakon o infrastrukturi alternativnih goriva, kao i Nacionalni operativni program, koje Direktiva, o kojoj ovisi budućnost kvalitete europskoga zraka, propisuje. Prema tome, Hrvatska mora ozbiljno razmisliti kako prijeći na alternativna goriva ili smanjiti broj od gotovo 400.000 motornih vozila starije generacije, koja znatno zagađuju zrak i okoliš.

Svečano uručenje nagrada ovogodišnjim dobitnicima održano je tijekom dvodnevnog međunarodnog Medijskog festivala Alternativna goriva 2016. koji je potkraj prošle godine organiziran u Stubičkim Toplicama. Ondje su ukupno dodijeljena 44 priznanja, i to za najbolje projekte, medijske radove i kampanje u akciji Ambasador alternativnih goriva, a primili su ih dobitnici iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Priznanje dodijeljeno Ponikvi preuzeo je pomoćnik direktora Ivan Jurešić, iskoristivši ovu prigodu i za kratko predstavljanje njihovih strateških projekata, s posebnim naglaskom na elektro punionice, nabavku elektro vozila i elektro mobilnost, uopće. Osvajanjem ovog priznanja vodstvo krčkog komunalca itekako je zadovoljno jer su time sve lokalne samouprave otoka Krka dobile dodatnu motivaciju da putem zajedničkog komunalnog društva nastave s aktivnostima na području obnovljivih izvora energije, a sve s ciljem da otok Krk do 2030. godine postane energetski neovisan otok.

U skladu s Direktivom, analizirajući sve dosadašnje aktivnosti i projekte koji su realizirani na području alternativnih goriva, Koordinacija za alternativna goriva Jadransko-jonske regije, odnosno zajedničko Vijeće za međunarodnu suradnju i koordinaciju projekata, donijelo je odluku kojom se Ponikvi eko otok Krk dodijeljuje počasni naziv - znak izvrsnosti Ambasador alternativnih goriva za 2016. godinu kojim se inače nagrađuju promicatelji vrijednosti što proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica Europske unije i dekarbonizacije prometnoga sustava, smanjivanja ovisnosti o fosilnim gorivima, povećanju energetske i okolišne učinkovitosti prometnog i pomorskog sektora, a na dobrobit poduzetnika, svih dionika u sustavu te potrošača. 

Spomenuti Festival novi je stručni i medijski poslovni događaj u organizaciji investicijske tvrtke Euro Energy i suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore, a njegova je zadaća najširoj  međunarodnoj javnosti pokazati kako male, srednje i velike kompanije, državna tijela, nevladine organizacije, mediji, znanstveno-istraživačke i akademske ustanove te drugi važni društveni i gospodarski subjekti informiraju i educiraju javnost te potiču uporabu i promoviraju alternativna  goriva. (U spomenutoj Direktivi alternativna goriva definirana su kao goriva ili izvori energije koji barem djelomično služe kao nadomjestak za izvore fosilnih goriva u opskrbi prometa energijom, drugim riječima koji imaju potencijal pridonijeti dekarbonizaciji prometnog sustava te poboljšati okolišnu učinkovitost prometnog sektora, poput električne energije, vodika, biogoriva, sintetičkih i parafinskih goriva, prirodnog plina, uključujući bio plin i ukapljeni naftni plin.)