Najave

 • Pozdrav ljetu uz koncert Marka Tolje

  30.06.2017
  Koncertni program Pozdrav ljetu, kojim Krčani zajedno s gostima simbolički dočekuju ulazak u samu špicu sezone održat će se u petak, 30. lipnja 2017. godine, na Krčkoj rivi, s početkom u 21.00 sat. Sve pritom okupljene sigurno će, uz bogatu gastro ponudu, oraspoložiti i koncert jednog od naših najcjenjenijih izvođača mlađe generacije Marka Tolje, kojem će, u svojevrsnoj uvertiri, prethoditi nastup Klape Kaštadi. Program organizira Turistička zajednica Grada Krka, a ulaznica se ne naplaćuje.
 • Krčka regata

  01.07.2017
  U organizaciji Jedriličarskog kluba Plav, Krčka regata za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial odvijat će se 01. i 02. srpnja 2017. godine, u akvatoriju Krčkog zaljeva.
 • Pinezići: 29. Susret sopaca i folklora otoka Krka

  01.07.2017
  U organizaciji Udruge sopaca otoka Krka, 29. Susret sopaca i folklora otoka Krka, održat će se 01. srpnja 2017. godine u Gostionici Sopele u Pinezićima, s početkom u 19.00 sati. Pored natjecanja mladih pučkih kantura (pjevača) i sopaca (svirača sopela), sve posjetitelje ove tradicionalne smotre očekuje nastup folklornih društava Kornić i Ivan Fonović Zlatela iz Kršana.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Sadržajan program jednog od najstarijih istočnojadranskih festivala

  10.07.2017
  Već 61 godinu grad Krk je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji se kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama promakao u naš prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Drama Pluća, Teatar Exit i Gradsko kazalište Sisak

  10.07.2017
  U ovogodišnje, 61. Ljetne priredbe, kao svojevrsni  pretprogram, 10. srpnja 2017. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) s početkom u 21.30 sati, uvest će nagrađivana Drama Pluća, nastala u (ko)produkciji Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak, a čiju režiju potpisuje Aida Bukvić. 
   
 • 61. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Gospođica Neću, Scena Gorica

  11.07.2017
  Prvi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, točnije predstava Gospođica Neću kreirana u produkciji Scene Gorica, održat će se 11. srpnja 2017. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat.
 • Otvorenje 61. Ljetnih priredbi: Zagrebački solisti s Nikolom Fabijanićem

  14.07.2017
  Svečanost otvorenja 61. Ljetnih priredbi odigrat će se, 14. srpnja 2017. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, što znači da u glazbeni dio ovogodišnjeg festivala uvode Zagrebački solisti kojima će se u koncertiranju pridružiti (sopran) saksofonist Nikola Fabijanić.
   

Predstavljen (još kratko) aktualan natječaj Zajedno za zajednicu

U Velikoj gradskoj vijećnici, predstavnice pulske Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, 07. ožujka 2017. godine, zainteresirane Krčane upoznale su s propozicijama još uvijek aktualnog natječaja Zajedno za zajednicu, što je u partnerstvu sa splitskom Zakladom Kajo Dadić raspisan za dodjelu sredstva iz istoimenog (filantropskog) fonda.

Samu Zakladu, kao i natječaj na koji se može aplicirati sve do sljedećeg petka, 17. ožujka, okupljenima su zajedno predstavile Tijana Biletić Orlić i Martina Drašić.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, uvodi Biletić Orlić, neprofitna je organizacija osnovana 2006. godine, kojoj je zadaća poticanje međunarodne i međusektorske suradnju te razvijanje svijesti o filantropskim i demokratskim vrijednostima, a sve s namjerom razvoja lokalne zajednice po mjeri svakog građana. Pored informiranja o aktualnostima u civilnom sektoru, organiziranja radionica, okruglih stolova i sličnih sadržaja te sudjelovanja u mnogim događanjima kako bi se osluhnule potrebe lokalnih zajednica, Zaklada, putem javnih natječaja, dodjeljuje i financijske potpore, a sve aktualnosti vezane uz rad iste dostupne su na dvama Internet portalima: civilnodrustvo-istra.hr i filantropija.hr. Jedan od tih natječaja, ističe  Biletić Orlić, raspisan je u suradnji sa splitskom Zakladom Kajo Dadić, i to pod motom Zajedno za zajednicu, s time da su svojim donacijama ukupnom budžetu samog fonda pridonijele i tvrtke Valamar Riviera d.d. iz Poreča i Milenij hoteli d.o.o. iz Opatije te Turistička zajednica Općine Brinje, očito prepoznavši važnost udruživanja u organiziranu korporativnu filantropiju. Na ovaj natječaj, ukupno vrijedan 125.000,00 kn, tako mogu aplicirati udruge i ustanove sa sjedištem registriranim na području Istarske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije, s time da projekti, za koje se može osigurati potpora od najmanje 15.000,00 kn pa do najviše 25.000,00 kn, moraju doprinijeti razvoju lokalne zajednice, riješiti konkretan problem te povećati kvalitetu života kako lokalnog stanovništva tako i gostiju. Projekti bi, stoga, trebali biti usmjereni prema kreiranju ili uređenju postojećeg okoliša i javnih prostora, osmišljavanju inovativnih sadržaja te organiziranju aktivnosti za goste i domicilno stanovništvo. Projektne aktivnosti, nastavlja Biletić Orlić, moraju biti provedene isključivo na području Poreča, Labina, Opatije, Dubrovnika, Općine Brinje te otoka Krka i Raba, i to u vremenskom razdoblju od 01. svibnja do 15. listopada ove godine. Objava rezultata natječaja očekuje se već u travnju, a predviđa se da bi za (su)financiranje, temeljem mišljenja Programskog odbora za procjenu kvalitete prijava, moglo biti izdvojeno pet do osam projekata. Natječajnu dokumentaciju, u cijelosti dostupnu na prethodno izdvojenim portalima, koju čine opisni obrazac, obrazac proračuna, obrazac životopisa voditelja/ice projekta, obrazac izjave o nepostojanju i izbjegavanju dvostrukog financiranja, obrazac s popisom priloga te CD sa snimljenim obrascima, potrebno je dostaviti isključivo poštom na adresu Zaklade, Riva 8, 52100 Pula, zaključuje Biletić Orlić.

 

 

Sve dodatne informacije mogu se do isteka natječajnog roka (17. ožujka) zatražiti mailom na natjecaji@civilnodrustvo-istra.hr. Tekst natječaja, zajedno s uputama, obrascima prijave i ostalom natječajnom dokumentacijom dostupni su: ovdje.