Najave

 • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

  08.04.2017
  Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
   
 • Radionica: Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

  27.04.2017
  Mjesec ženskog aktivizma predstavlja projekt riječke Udruge PaRiter, kojem je cilj povezivanje i osnaživanje žena svih generacija na području Primorsko-goranske županije, i to edukacijom o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i aktivističkom djelovanju, a ujedno i stvaranjem baze za njihovo umrežavanje i suradnju.
 • Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

  28.04.2017
  Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan održat će se 28. travnja 2017. godine u prostorijama škole, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

  29.04.2017
  Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
   

Predstavljen (još kratko) aktualan natječaj Zajedno za zajednicu

U Velikoj gradskoj vijećnici, predstavnice pulske Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, 07. ožujka 2017. godine, zainteresirane Krčane upoznale su s propozicijama još uvijek aktualnog natječaja Zajedno za zajednicu, što je u partnerstvu sa splitskom Zakladom Kajo Dadić raspisan za dodjelu sredstva iz istoimenog (filantropskog) fonda.

Samu Zakladu, kao i natječaj na koji se može aplicirati sve do sljedećeg petka, 17. ožujka, okupljenima su zajedno predstavile Tijana Biletić Orlić i Martina Drašić.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, uvodi Biletić Orlić, neprofitna je organizacija osnovana 2006. godine, kojoj je zadaća poticanje međunarodne i međusektorske suradnju te razvijanje svijesti o filantropskim i demokratskim vrijednostima, a sve s namjerom razvoja lokalne zajednice po mjeri svakog građana. Pored informiranja o aktualnostima u civilnom sektoru, organiziranja radionica, okruglih stolova i sličnih sadržaja te sudjelovanja u mnogim događanjima kako bi se osluhnule potrebe lokalnih zajednica, Zaklada, putem javnih natječaja, dodjeljuje i financijske potpore, a sve aktualnosti vezane uz rad iste dostupne su na dvama Internet portalima: civilnodrustvo-istra.hr i filantropija.hr. Jedan od tih natječaja, ističe  Biletić Orlić, raspisan je u suradnji sa splitskom Zakladom Kajo Dadić, i to pod motom Zajedno za zajednicu, s time da su svojim donacijama ukupnom budžetu samog fonda pridonijele i tvrtke Valamar Riviera d.d. iz Poreča i Milenij hoteli d.o.o. iz Opatije te Turistička zajednica Općine Brinje, očito prepoznavši važnost udruživanja u organiziranu korporativnu filantropiju. Na ovaj natječaj, ukupno vrijedan 125.000,00 kn, tako mogu aplicirati udruge i ustanove sa sjedištem registriranim na području Istarske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije, s time da projekti, za koje se može osigurati potpora od najmanje 15.000,00 kn pa do najviše 25.000,00 kn, moraju doprinijeti razvoju lokalne zajednice, riješiti konkretan problem te povećati kvalitetu života kako lokalnog stanovništva tako i gostiju. Projekti bi, stoga, trebali biti usmjereni prema kreiranju ili uređenju postojećeg okoliša i javnih prostora, osmišljavanju inovativnih sadržaja te organiziranju aktivnosti za goste i domicilno stanovništvo. Projektne aktivnosti, nastavlja Biletić Orlić, moraju biti provedene isključivo na području Poreča, Labina, Opatije, Dubrovnika, Općine Brinje te otoka Krka i Raba, i to u vremenskom razdoblju od 01. svibnja do 15. listopada ove godine. Objava rezultata natječaja očekuje se već u travnju, a predviđa se da bi za (su)financiranje, temeljem mišljenja Programskog odbora za procjenu kvalitete prijava, moglo biti izdvojeno pet do osam projekata. Natječajnu dokumentaciju, u cijelosti dostupnu na prethodno izdvojenim portalima, koju čine opisni obrazac, obrazac proračuna, obrazac životopisa voditelja/ice projekta, obrazac izjave o nepostojanju i izbjegavanju dvostrukog financiranja, obrazac s popisom priloga te CD sa snimljenim obrascima, potrebno je dostaviti isključivo poštom na adresu Zaklade, Riva 8, 52100 Pula, zaključuje Biletić Orlić.

 

 

Sve dodatne informacije mogu se do isteka natječajnog roka (17. ožujka) zatražiti mailom na natjecaji@civilnodrustvo-istra.hr. Tekst natječaja, zajedno s uputama, obrascima prijave i ostalom natječajnom dokumentacijom dostupni su: ovdje.