Najave

 • Mjeseca hrvatske knjige u Korniću: Književna večer

  21.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Katedra Čakavskog sabora Kornić, u subotu 21. listopada 2017. godine, u prostoru Zavičajne etnografske zbirke Kornić, s početkom u 18.00 sati, u okviru kulturnog programa, imat će podsjetnik na četiri u nakladi Katedre dosad objavljene knjige, s time da će potporu manifestaciji pružiti vrbničko Kulturno društvo Frankopan i krčka Udruga Knezovi Krčki Frankopani.
 • Mala staroslavenska akademija: Dr. Antun Mahnić (1897. - 1920.), krčki biskup

  24.10.2017
  Ovogodišnja, 20. po redu Mala staroslavenska akademija, za čiju je organizaciju već tradicionalno zadužena Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, odvijat će se u gradu Krku između 24. i 27. listopada, istražujući u povodu svog jubileja život i djelo dr. Antuna Mahnića, istaknutog krčkog biskupa, glagoljaša, preporoditelja, humanista i izdavača.
   
 • Mjeseca hrvatske knjige u Krku: Promocija knjiga Sopile i Bakine priče

  27.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 u suradnji s Gradskom knjižnicom Krk, 27. listopada 2017. godine, u prostoru Gradske knjižnice Krk (Kvarnerska 23), s početkom u 10.00 sati, organizira promociju knjiga Sopile autorice Anite Rončević i Bakine priče autorice Marije Meri Minić. Moderiranje ovog književnog programa povjereno je Diani Rosandić Živković.
   
 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   

Predstavljen (još kratko) aktualan natječaj Zajedno za zajednicu

U Velikoj gradskoj vijećnici, predstavnice pulske Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, 07. ožujka 2017. godine, zainteresirane Krčane upoznale su s propozicijama još uvijek aktualnog natječaja Zajedno za zajednicu, što je u partnerstvu sa splitskom Zakladom Kajo Dadić raspisan za dodjelu sredstva iz istoimenog (filantropskog) fonda.

Samu Zakladu, kao i natječaj na koji se može aplicirati sve do sljedećeg petka, 17. ožujka, okupljenima su zajedno predstavile Tijana Biletić Orlić i Martina Drašić.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, uvodi Biletić Orlić, neprofitna je organizacija osnovana 2006. godine, kojoj je zadaća poticanje međunarodne i međusektorske suradnju te razvijanje svijesti o filantropskim i demokratskim vrijednostima, a sve s namjerom razvoja lokalne zajednice po mjeri svakog građana. Pored informiranja o aktualnostima u civilnom sektoru, organiziranja radionica, okruglih stolova i sličnih sadržaja te sudjelovanja u mnogim događanjima kako bi se osluhnule potrebe lokalnih zajednica, Zaklada, putem javnih natječaja, dodjeljuje i financijske potpore, a sve aktualnosti vezane uz rad iste dostupne su na dvama Internet portalima: civilnodrustvo-istra.hr i filantropija.hr. Jedan od tih natječaja, ističe  Biletić Orlić, raspisan je u suradnji sa splitskom Zakladom Kajo Dadić, i to pod motom Zajedno za zajednicu, s time da su svojim donacijama ukupnom budžetu samog fonda pridonijele i tvrtke Valamar Riviera d.d. iz Poreča i Milenij hoteli d.o.o. iz Opatije te Turistička zajednica Općine Brinje, očito prepoznavši važnost udruživanja u organiziranu korporativnu filantropiju. Na ovaj natječaj, ukupno vrijedan 125.000,00 kn, tako mogu aplicirati udruge i ustanove sa sjedištem registriranim na području Istarske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije, s time da projekti, za koje se može osigurati potpora od najmanje 15.000,00 kn pa do najviše 25.000,00 kn, moraju doprinijeti razvoju lokalne zajednice, riješiti konkretan problem te povećati kvalitetu života kako lokalnog stanovništva tako i gostiju. Projekti bi, stoga, trebali biti usmjereni prema kreiranju ili uređenju postojećeg okoliša i javnih prostora, osmišljavanju inovativnih sadržaja te organiziranju aktivnosti za goste i domicilno stanovništvo. Projektne aktivnosti, nastavlja Biletić Orlić, moraju biti provedene isključivo na području Poreča, Labina, Opatije, Dubrovnika, Općine Brinje te otoka Krka i Raba, i to u vremenskom razdoblju od 01. svibnja do 15. listopada ove godine. Objava rezultata natječaja očekuje se već u travnju, a predviđa se da bi za (su)financiranje, temeljem mišljenja Programskog odbora za procjenu kvalitete prijava, moglo biti izdvojeno pet do osam projekata. Natječajnu dokumentaciju, u cijelosti dostupnu na prethodno izdvojenim portalima, koju čine opisni obrazac, obrazac proračuna, obrazac životopisa voditelja/ice projekta, obrazac izjave o nepostojanju i izbjegavanju dvostrukog financiranja, obrazac s popisom priloga te CD sa snimljenim obrascima, potrebno je dostaviti isključivo poštom na adresu Zaklade, Riva 8, 52100 Pula, zaključuje Biletić Orlić.

 

 

Sve dodatne informacije mogu se do isteka natječajnog roka (17. ožujka) zatražiti mailom na natjecaji@civilnodrustvo-istra.hr. Tekst natječaja, zajedno s uputama, obrascima prijave i ostalom natječajnom dokumentacijom dostupni su: ovdje.