Najave

 • 11. Dan turizma Grada Krka: Okupljanje svih dionika turističke ponude

  13.12.2017
  Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 11. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 13. prosinca 2017. godine, u Hotelu Marina, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Proslava 97. obljetnice smrti biskupa Antuna Mahnića

  14.12.2017
  Svečano misno slavlje u povodu proslave 97. obljetnice smrti sluge Božjeg biskupa Antuna Mahnića koje predvodi mons. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolita đakovačko-osječki, održat će se 14. prosinca 2017. godine, u 18.00 sati, u Krčkoj katedrali.
 • Četvrto izdanje blagdanske priredbe Advent na Placi

  15.12.2017
  Na glavnom gradskom trgu, između 15. i 17., te 22. i 24. prosinca 2017. godine, bit će priređeno četvrto izdanje blagdanske sajmeno-glazbene priredbe Advent na Placi, i to u režiji Udruge Kreativni Krk kojoj i ove godine organizacijsku podršku pruža Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci, a financijsku Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.
   
 • Humanitarno-prodajna izložba krčkih srednjoškolaca

  18.12.2017
  Humanitarno-prodajna izložba fotografija i narukvica učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, između 18. i 20. prosinca 2017. godine, odvijat će se u Galeriji Decumanus, i to od 10.00 do 12.00 te od 17.00 do 19.00 sati.
   
 • Humanitarni božićno-novogodišnji koncert krčkih osnovnoškolaca

  21.12.2017
  Tradicionalni, 16. po redu, Božićno-novogodišnji koncert u izvedbi učenika s područja čitavog otoka, u organizaciji Osnovne škole Fran Krsto Frankopan i podršku osnovnih škola Malinska-Dubašnica i Omišalj, održat će se 21. prosinca 2017. godine, u velikoj sportskoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, s početkom u 17.00 sati.
   
 • Izložbeni i glazbeni sadržaji za Badnje jutro u Krku

  22.12.2017
  I ove godine, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus i na obližnjoj Veloj placi, tijekom petka 22. prosinca, odvijat će se četvrto po redu izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i koncertnih sadržaja - prigodno nazvanog Badnje jutro u Krku.
 • Slatki otok - prepoznatljiv blagdanski simbol čitavog otoka

  23.12.2017
  I ove godine, uoči Božića Humanitarna udruga Andrijana Gržetić organizira jubilarnu, 10. po redu humanitarnu izložbu kolača Slatki otok. Krčka Vela placa iznova će mirisat po domaćim kolačima, 23. prosinca od 08.30 sati, a bude li kiše prodaja prelazi u obližnju Galeriju Decumanus.
 • Božićna polnoćka

  24.12.2017
  Božićna polnoćka, koju predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, održat će se 24. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 23.00 sata.
 • Svečano božićno misno slavlje

  25.12.2017
  Svečano božićno misno slavlje, koje predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, održat će se 25. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 10.30 sati.
 • Božićni koncert župnih zborova

  26.12.2017
  Božićni koncert župnih zborova održat će se 26. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 19.00 sati.
 • Zdravica krčkog gradonačelnika i doček Nove, 2018., godine

  31.12.2017
  Kao i dosad, Krčani, zajedno s ostalim posjetiteljima grada, 31. prosinca, Staru će godinu na Veloj placi, točno u podne, ispratiti novogodišnjom zdravicom krčkog gradonačelnika, i to uz cjelojutarnji zabavno-glazbeni program, nakon čega između 23.00 i 03.00 sata, na istome mjestu, slijedi doček Nove godine uz zajednički koncert Beatles Revival Banda i Belfastfooda. Organizacija ovog cjelodnevnog novogodišnjeg programa povjerena je Turističkoj zajednici Grada Krka i Udruzi Kreativni Krk.

Predstavljen (još kratko) aktualan natječaj Zajedno za zajednicu

U Velikoj gradskoj vijećnici, predstavnice pulske Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, 07. ožujka 2017. godine, zainteresirane Krčane upoznale su s propozicijama još uvijek aktualnog natječaja Zajedno za zajednicu, što je u partnerstvu sa splitskom Zakladom Kajo Dadić raspisan za dodjelu sredstva iz istoimenog (filantropskog) fonda.

Samu Zakladu, kao i natječaj na koji se može aplicirati sve do sljedećeg petka, 17. ožujka, okupljenima su zajedno predstavile Tijana Biletić Orlić i Martina Drašić.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, uvodi Biletić Orlić, neprofitna je organizacija osnovana 2006. godine, kojoj je zadaća poticanje međunarodne i međusektorske suradnju te razvijanje svijesti o filantropskim i demokratskim vrijednostima, a sve s namjerom razvoja lokalne zajednice po mjeri svakog građana. Pored informiranja o aktualnostima u civilnom sektoru, organiziranja radionica, okruglih stolova i sličnih sadržaja te sudjelovanja u mnogim događanjima kako bi se osluhnule potrebe lokalnih zajednica, Zaklada, putem javnih natječaja, dodjeljuje i financijske potpore, a sve aktualnosti vezane uz rad iste dostupne su na dvama Internet portalima: civilnodrustvo-istra.hr i filantropija.hr. Jedan od tih natječaja, ističe  Biletić Orlić, raspisan je u suradnji sa splitskom Zakladom Kajo Dadić, i to pod motom Zajedno za zajednicu, s time da su svojim donacijama ukupnom budžetu samog fonda pridonijele i tvrtke Valamar Riviera d.d. iz Poreča i Milenij hoteli d.o.o. iz Opatije te Turistička zajednica Općine Brinje, očito prepoznavši važnost udruživanja u organiziranu korporativnu filantropiju. Na ovaj natječaj, ukupno vrijedan 125.000,00 kn, tako mogu aplicirati udruge i ustanove sa sjedištem registriranim na području Istarske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije, s time da projekti, za koje se može osigurati potpora od najmanje 15.000,00 kn pa do najviše 25.000,00 kn, moraju doprinijeti razvoju lokalne zajednice, riješiti konkretan problem te povećati kvalitetu života kako lokalnog stanovništva tako i gostiju. Projekti bi, stoga, trebali biti usmjereni prema kreiranju ili uređenju postojećeg okoliša i javnih prostora, osmišljavanju inovativnih sadržaja te organiziranju aktivnosti za goste i domicilno stanovništvo. Projektne aktivnosti, nastavlja Biletić Orlić, moraju biti provedene isključivo na području Poreča, Labina, Opatije, Dubrovnika, Općine Brinje te otoka Krka i Raba, i to u vremenskom razdoblju od 01. svibnja do 15. listopada ove godine. Objava rezultata natječaja očekuje se već u travnju, a predviđa se da bi za (su)financiranje, temeljem mišljenja Programskog odbora za procjenu kvalitete prijava, moglo biti izdvojeno pet do osam projekata. Natječajnu dokumentaciju, u cijelosti dostupnu na prethodno izdvojenim portalima, koju čine opisni obrazac, obrazac proračuna, obrazac životopisa voditelja/ice projekta, obrazac izjave o nepostojanju i izbjegavanju dvostrukog financiranja, obrazac s popisom priloga te CD sa snimljenim obrascima, potrebno je dostaviti isključivo poštom na adresu Zaklade, Riva 8, 52100 Pula, zaključuje Biletić Orlić.

 

 

Sve dodatne informacije mogu se do isteka natječajnog roka (17. ožujka) zatražiti mailom na natjecaji@civilnodrustvo-istra.hr. Tekst natječaja, zajedno s uputama, obrascima prijave i ostalom natječajnom dokumentacijom dostupni su: ovdje.