Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Prof. Gordija Marijan sudjelovala u njujorškom programu edukacije o Holokaustu

Djelatnica krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, profesorica povijesti Gordija Marijan, dobitnica je jedne od dvije ove godine u Hrvatskoj dodijeljene stipendije Američkog udruženja Holokaust asocijacija (Association of Holocaust Organizations - AHO), Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Upravo ta stipendija omogućila joj je da krajem lipnja i početkom srpnja sudjeluje u programu edukacije o Holokaustu, kojeg je u New Yorku, na poznatom Sveučilištu Columbia (Columbia University), priredila Židovska zaklada za pravednike (Jewish Foundation for the Righteous - JFR), čija je primarna zadaća poučavanje o povijesti Holokausta, kao i očuvanje sjećanja na pravednike, inače ne-Židove koji su riskirali svoje živote kako bi tijekom Holokausta spašavali upravo Židove. Zaklada je tako, 2000. godine, pokrenula nacionalni program edukacije profesora o Holokaustu, kojima su se tijekom godina počeli pridruživati i europski kolege.

Hrvatsku su ove godine u New Yorku predstavljale dvije profesorice: Tihana Biuk Magaš iz zadarske Gimnazije Vladimira Nazora i naša Gordija Marijan. Osim sudjelovanja u zaista intenzivnom programu ispunjenom predavanjima eminentnih američkih sveučilišnih profesora kojima se pridružila i izvršna dopredsjednica Židovske zaklade za pravednike Stanlee Stahl te učešća u brojnim radionicama, posebna čast ukazana djelatnici krčke škole očituje se u pruženoj mogućnosti da sudionicima ove edukacije održi predavanje o vlastitim primjerima dobre prakse te ovdašnjim načinima poučavanja o Holokaustu. Jer toj se temi ovdje posvećuje velika pažnja budući da se srednjoškolci, s ciljem edukacije, ali i razvijanja senzibiliteta, uključuju u najrazličitije projekte koji ih motiviraju na buđenje svijesti o  opasnostima što ih nose diskriminacija, predrasude i netolerancija. Posebnu pozornost, svake godine, privlači i sudjelovanje školaraca u međunarodnom projektu Vlak sjećanja za Auschwitz koji se provodi u suradnji s Udrugom antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka.

Američki kolege profesorice Gordije Marijan, nakon odslušanog predavanja, iskazali su iskreno oduševljenje svim predstavljenim projektima, a pored Vlaka sjećanja za Auschwitz, to su još bili Putujem i učim, Šafran, izložba Anne Frank - povijest za sadašnjost, predstavljanje knjige U paklu su zvijezde ravnodušno sjale Svetlane Volarić praćeno prigodnom izložbom, kao i (tematske) video radionice na kojima se kod učenika potiče ne samo kreativnost, već i kritičko promišljanje.