Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Prva krčka Koordinacija Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije

Uoči Svjetskog dana prve pomoći koji se na globalnom nivou obilježava druge rujanske subote, u ponedjeljak, 04. rujna 2017. godine, u Malenoj gradskoj vijećnici održana je 4. Koordinacija Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, u čiji ustroj danas ulazi deset gradskih društava, i to redom krčko, crikveničko, čabarsko, delničko, malološinjsko, novovinodolsko, opatijsko, rapsko, riječko i vrbovsko.

Spomenuti sastanak bio je prilika da se, s ciljem rasprave o aktualnim temama, na jednome mjestu okupe ravnatelji svih deset prethodno navedenih gradskih asocijacija, s time da je uloga moderatorica povjerena Karin Kuljanić i Vesni Čavar, predsjednici i ravnateljici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije. Na samom početku dvosatnog sastanka, članovima Koordinacije dobrodošlicu su poželjeli domaćini Antun Lončar i Marija Jakominić, predsjednik i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Krk, ali i gradonačelnik Darijo Vasilić.

Drago mi je danas biti u vašem društvu, ističe Vasilić, jer nije svakodnevna prilika susresti sve ravnatelje gradskih društava Crvenog križa koji djeluju na području Primorsko-goranske županije, iako znam da često surađujete, razmjenjujete iskustva i programe, pa tako zajednički unaprijeđujete sveukupno djelovanje, što ne iznenađuje jer upravo je Crveni križ taj koji prema javnosti intenzivno promovira zajedinštvo, suradnju, humanost i altruizam. Na našem otoku djeluje Gradsko društvo Crvenog Križa Krk, koje je u svojoj naravi otočno obzirom da pokriva svih sedam jedinica lokalne samouprave sa čitavim nizom kvalitetnih programskih aktivnosti za sve društvene skupine, što znači da je naša otočna asocijacija najbolja pomoć i potpora lokalnim samoupravama u obnašanju svojih zadaća, posebice u dijelu koji se oslanja na socijalne programe i zdravstvo. Prema tome, sa zadovoljstvom mogu potvrditi kako u čitavom nizu aktivnosti koje se na otoku Krku posredstvom Crvenog križa uspješno provode, stanovnici našeg grada i otoka u svakoj situaciji u kojoj se nađu imaju značajnu potporu, zaključuje Vasilić.

U nastavku Koordinacije čija je zadaća ujednačavanje standarda svih gradskih društava, raspravljene su teme iz sljedećih područja: najprije dobrovoljnog davalaštva krvi, a potom i rada s mladima, odnosno volonterima Crvenog križa, da bi se završnica posvetila pripremama za djelovanje u kriznim situacijama. 

Prvospomenuta tema tako je otvorena analizom ovogodišnjeg, 22. susreta dobrovoljnih darivatelja krvi koji se, 27. svibnja, odigrao u Fužinama, okupivši, pored ostalih, 412 darivatelja, a sve s namjerom promoviranja darivanja krvi kao jedne od najznačajnijih djelatnosti Crvenog križa. U organizaciju ovog, po svemu sudeći uspješnog, susreta bilo je uklučeno svih deset gradskih društava, a nije na odmet spomenuti i prikupljene 32 doze krvi. U nastavku razmotrena je još jedna velika akcija, ovog puta dobrovoljnog darivanja krvi, priređena 19. kolovoza, u riječkom Malom salonu, a čiju je zahtjevnu organizaciju svojim angažmanom podržalo šest gradskih društava među kojima i ono krčko. Tijekom ove akcije, koja je, obzirom na intenzivnu promociju, rezultirala velikim odazivom, na zadovoljstvo Zavoda za transfuziologiju KBC-a Rijeka, prikupljene su čak 63 doze krvi. Sljedeća tema bila je povjerena radu s mladima, pa je tako izdvojen nedavni osnutak Koordinacije mladih Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, kojoj je zadaća najprije omasoviti članstvo, a potom se, u namjeri promoviranja vrijednosti volonterizma, aktivno uključiti u organizaciju i realizaciju brojnih akcija i programa. Kao jedan od prvih zadataka Koordinacije mladih izdvojeno je upravo pružanje podrške u organizaciji velike riječke akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Tijekom posljednje obrađene teme, najavljena je vježba djelovanja u kriznoj situaciji MIGRANT RI 2017., koja će se na inicijativu Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, kao županijske operativne snage, održati ove subote, 09. rujna, na području Riječke luke, i u kojoj će pored predstavnika Crvenog križa sudjelovati i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Rijeka, Opće postrojbe civilne zaštite Primorsko-goranske županije, Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Policijske uprave Primorsko-goraneske, Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Rijeka, Lučke kapetanije Rijeka, Lučke uprave Rijeka i Županijskog operativnog centra. Osnovni scenarij ove zahtjevne (za javnost zatvorene) vježbe predviđa zbrinjavanje većeg broja migranata s broda na kojem je izbio požar, i to s ciljem provjere efikasnosti svake od navedenih operativnih snaga u konkretnoj kriznoj situaciji.

U vrijeme trajanja Koordinacije održana je i akcija besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, u režiji Gradskog društva Crvenog križa Krk, a na glavnome gradskom trgu naposljetku su dočekani članovi Koordinacije - svih deset ravnatelja gradskih društava Crvenog križa - kojima je županijska asocijacija donirala promo-pultove, koji bi, zbog sve intenzivnije komunikacije s javnošću, trebali olakšati rad i pridonijeti prepoznatljivosti Crvenog križa, kao i svih njegovih aktivnosti.