Najave

 • Kornić: Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

  21.10.2017
  Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Katedra Čakavskog sabora Kornić, u subotu 21. listopada 2017. godine, u prostoru Zavičajne etnografske zbirke Kornić, s početkom u 18.00 sati, u okviru kulturnog programa, imat će podsjetnik na četiri u nakladi Katedre dosad objavljene knjige, s time da će potporu manifestaciji pružiti vrbničko Kulturno društvo Frankopan i krčka Udruga Knezovi Krčki Frankopani.
 • Mala staroslavenska akademija: Dr. Antun Mahnić (1897. - 1920.), krčki biskup

  24.10.2017
  Ovogodišnja, 20. po redu Mala staroslavenska akademija, za čiju je organizaciju već tradicionalno zadužena Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, odvijat će se u gradu Krku između 24. i 27. listopada, istražujući u povodu svog jubileja život i djelo dr. Antuna Mahnića, istaknutog krčkog biskupa, glagoljaša, preporoditelja, humanista i izdavača.
   
 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   

S listopadom kreće naplata parkirnih mjesta na javnom parkiralištu Centar

Na Kolegiju gradonačelnika, održanom 18. rujna 2017. godine, temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Odluke o uređenju prometa u Gradu Krku, Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja te Statuta Grada Krka, donesena je Odluka o privremenom javnom parkiralištu s naplatom Centar.

Ovom se Odlukom, u gradu Krku, određuje privremeno javno parkiralište Centar, kojim je obuhvaćeno stotinjak parkirnih mjesta duž Šetališta Sv. Bernardina (od benzinske crpke prema centru grada), na Trgu bana Josipa Jelačića te u dijelu Ulice Stjepana Radića (od Malenog parka do skretanja za parkiralište Robne kuće Krk), gdje se naplata parkinga - od ponedjeljka do subote, između 08.00 i 15.00 sati - uvodi za razdoblje od 01. listopada ove, pa sve do 31. svibnja naredne godine. Visina naknade za parkiranje osobnih vozila iznosi 3,00 kn po satu, dok je cijena mjesečne karte 200,00 kn. Visina naknade za parkiranje vozila korisniku parkinga koji ne posjeduje parkirnu kartu određena je iznosom od 21,00 kn. Pravo na povlaštenu kartu, čija je cijena za čitavo razdoblje naplate 300,00 kn, ostvaruju isključivo fizičke osobe s prebivalištem u krčkoj starogradskoj jezgri kojima je parkiralište Centar, u pravilu, najbliže adresi stanovanja. Tehničke i organizacijske poslove, održavanje i nadzor, te naplatu parkiranja vrši gradsko komunalno društvo Vecla d.o.o. Sve ostale informacije dostupne su u Odluci koja prati ovu obavijest.