Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   

Službeno otvoren krčki street workout kompleks

Iako su brojne aktivnosti na novouređenom krčkom vježbalištu, smještenom u borovoj šumi nadomak plaže Dražica, krenule još sredinom srpnja, ovaj jedinstveni street workout kompleks, uz čitav niz atraktivnih sportsko-rekreacijskih demonstracija, otvoren je 03. kolovoza 2017. godine.

Pred tristotinjak posjetitelja i značajan broj sudionika programa, vježbališnu zonu na otvorenom, pored Igora Hrasta kojem je povjerena uloga moderatora, zajedno su predstavili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina, dok je projektu podršku dala i viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe Primorsko-goranske županije Sandra Stojković Hinić.

Primarna zadaća ovog vježbališta pored promoviranja vrijednosti što ih pružaju sport i rekreacija, uvodi Hrast, jest i obogaćivanje ukupne turističke ponude destinacije. Naime, priča vezana uz uz ovaj projekt krenula je pred nepune dvije godine kada je Grad Krk inicirao oplemenjivanje javne površine na kojoj je danas izgrađen sportsko-rekreacijski centar, a kojeg uz goste mogu koristiti i svi ostali ljubitelji zdravog života, bez obzira na dob i tjelesnu spremu. Od ideje uobičajenog vježbališnog parka, ovaj je projekt evoluirao u jedinstveni prostor za funkcionalno vježbanje koji povezuje elemente street workouta, parkoura, prostora za grupno vježbanje, rekreacijskih terasa te prostora za individualne i grupne kondicijske pripreme. Samo vježbalište - čiji je koncept u suradnji s Hrvatskim street workout savezom osmislio arhitektonski dvojac Rene Lisac i Kristina Careva, dok je projektiranje dijela namijenjenog parkouru povjereno arhitektici Ivani Lončarević - opremljeno je tako da zadovolji standarde i potrebe sportaša, rekreativaca, ali i organiziranih grupa, a od posebne koristi bit će otočanima obzirom da će ga na raspolaganju imati tijekom čitave godine. Realizacijom ovog projekta, ističe Hrast, koji na jednome mjestu nudi desetke specijaliziranih sportsko-rekreacijskih sprava i uličnoj vježbi prilagođenih naprava, grad Krk uvršten je na kartu popularnih street workout lokacija poput Dubaija, Pariza, Londona ili Barcelone.

Ukupna vrijednost ove investicije, zaključuje Vasilić, bila je 1.500.000,00 kuna, s time da je polovica tog iznosa uložena u opremu, a ostatak u građevinske radove. Potporu ovom projektu, u vrijednosti od 212.500,00 kuna, dalo je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, s time da mu je 130.000,00 kuna osigurala i Primorsko-goranske županija, na čemu se moramo zahvaliti, budući da je upravo taj financijski input bio jedan od primarnih poticaja da se krene u realizaciju ove lijepe priče.

 

 

Podsjetimo, seriju svakodnevnih sportsko-rekreacijskih događanja u krčkom vježbališnom kompleksu, svi ljubitelji pilatesa, yoge i ostalih tjelovježbi mogu pratiti sve do sredine rujna, i to od ponedjeljka do petka, u ranijim jutarnjim ili popodnevnim satima.

Jednosatni program Good Morning Pilates, pod vodstvom instruktorice Nives Sokolovski, na rasporedu je ponedjeljkom, srijedom i petkom, s početkom u 08.00, dok se uz jednoipolsatni program Morning Flow Yoga, povjeren instruktorici Svjetlani Radovčić, možete relaksirati utorkom i četvrtkom, u 08.00 sati. Jednosatni program Pilates Melt, pod vodstvom instruktorice Astrid Pibernik, slijedi utorkom i četvrtkom, s početkom u 17.00, dok se u jednosatni Total Body Workout trening, povjeren treneru Vitu Balori, možete upustiti ponedjeljkom, srijedom i petkom, također, u 17.00 sati. Međutim, to nije sve, individualne ili skupne dječje treninge (tipa Basic Fitness, Crossfit Elements, Street Workout, Parkour Classes, Gymanstic Classes, Basic Coordination, Motoric Classes) moguće je dogovoriti s trenerom Danijelom Došenom, i to mailom na activitieskrk@gmail.com, ali i putem Facebook profila koji prati prati aktivnosti što se odvijaju na krčkom vježbalištu. 

 

Promidžbeni letak preuzmite ovdje: 1, 2.