Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Službeno otvoren krčki street workout kompleks

Iako su brojne aktivnosti na novouređenom krčkom vježbalištu, smještenom u borovoj šumi nadomak plaže Dražica, krenule još sredinom srpnja, ovaj jedinstveni street workout kompleks, uz čitav niz atraktivnih sportsko-rekreacijskih demonstracija, otvoren je 03. kolovoza 2017. godine.

Pred tristotinjak posjetitelja i značajan broj sudionika programa, vježbališnu zonu na otvorenom, pored Igora Hrasta kojem je povjerena uloga moderatora, zajedno su predstavili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina, dok je projektu podršku dala i viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe Primorsko-goranske županije Sandra Stojković Hinić.

Primarna zadaća ovog vježbališta pored promoviranja vrijednosti što ih pružaju sport i rekreacija, uvodi Hrast, jest i obogaćivanje ukupne turističke ponude destinacije. Naime, priča vezana uz uz ovaj projekt krenula je pred nepune dvije godine kada je Grad Krk inicirao oplemenjivanje javne površine na kojoj je danas izgrađen sportsko-rekreacijski centar, a kojeg uz goste mogu koristiti i svi ostali ljubitelji zdravog života, bez obzira na dob i tjelesnu spremu. Od ideje uobičajenog vježbališnog parka, ovaj je projekt evoluirao u jedinstveni prostor za funkcionalno vježbanje koji povezuje elemente street workouta, parkoura, prostora za grupno vježbanje, rekreacijskih terasa te prostora za individualne i grupne kondicijske pripreme. Samo vježbalište - čiji je koncept u suradnji s Hrvatskim street workout savezom osmislio arhitektonski dvojac Rene Lisac i Kristina Careva, dok je projektiranje dijela namijenjenog parkouru povjereno arhitektici Ivani Lončarević - opremljeno je tako da zadovolji standarde i potrebe sportaša, rekreativaca, ali i organiziranih grupa, a od posebne koristi bit će otočanima obzirom da će ga na raspolaganju imati tijekom čitave godine. Realizacijom ovog projekta, ističe Hrast, koji na jednome mjestu nudi desetke specijaliziranih sportsko-rekreacijskih sprava i uličnoj vježbi prilagođenih naprava, grad Krk uvršten je na kartu popularnih street workout lokacija poput Dubaija, Pariza, Londona ili Barcelone.

Ukupna vrijednost ove investicije, zaključuje Vasilić, bila je 1.500.000,00 kuna, s time da je polovica tog iznosa uložena u opremu, a ostatak u građevinske radove. Potporu ovom projektu, u vrijednosti od 212.500,00 kuna, dalo je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, s time da mu je 130.000,00 kuna osigurala i Primorsko-goranske županija, na čemu se moramo zahvaliti, budući da je upravo taj financijski input bio jedan od primarnih poticaja da se krene u realizaciju ove lijepe priče.

 

 

Podsjetimo, seriju svakodnevnih sportsko-rekreacijskih događanja u krčkom vježbališnom kompleksu, svi ljubitelji pilatesa, yoge i ostalih tjelovježbi mogu pratiti sve do sredine rujna, i to od ponedjeljka do petka, u ranijim jutarnjim ili popodnevnim satima.

Jednosatni program Good Morning Pilates, pod vodstvom instruktorice Nives Sokolovski, na rasporedu je ponedjeljkom, srijedom i petkom, s početkom u 08.00, dok se uz jednoipolsatni program Morning Flow Yoga, povjeren instruktorici Svjetlani Radovčić, možete relaksirati utorkom i četvrtkom, u 08.00 sati. Jednosatni program Pilates Melt, pod vodstvom instruktorice Astrid Pibernik, slijedi utorkom i četvrtkom, s početkom u 17.00, dok se u jednosatni Total Body Workout trening, povjeren treneru Vitu Balori, možete upustiti ponedjeljkom, srijedom i petkom, također, u 17.00 sati. Međutim, to nije sve, individualne ili skupne dječje treninge (tipa Basic Fitness, Crossfit Elements, Street Workout, Parkour Classes, Gymanstic Classes, Basic Coordination, Motoric Classes) moguće je dogovoriti s trenerom Danijelom Došenom, i to mailom na activitieskrk@gmail.com, ali i putem Facebook profila koji prati prati aktivnosti što se odvijaju na krčkom vježbalištu. 

 

Promidžbeni letak preuzmite ovdje: 1, 2.