Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   
 • Radionica: Sustav oporezivanja OPG-ova

  17.11.2017
  LAG Kvarnerski otoci i Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika organiziraju besplatnu radionicu na temu Sustav oporezivanja OPG-ova koja će se 17. studenog 2017. godine, s početkom u 16.00 sati, pod vodstvom Miljenke Cutvarić, održati u Društvenom centru Krk.
 • 7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka

  21.11.2017
  7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka održat će se u utorak, 21. studenog 2017. godine, u Konobi Galija u gradu Krku, s početkom u 10.00 sati.
   

Službeno otvoren krčki street workout kompleks

Iako su brojne aktivnosti na novouređenom krčkom vježbalištu, smještenom u borovoj šumi nadomak plaže Dražica, krenule još sredinom srpnja, ovaj jedinstveni street workout kompleks, uz čitav niz atraktivnih sportsko-rekreacijskih demonstracija, otvoren je 03. kolovoza 2017. godine.

Pred tristotinjak posjetitelja i značajan broj sudionika programa, vježbališnu zonu na otvorenom, pored Igora Hrasta kojem je povjerena uloga moderatora, zajedno su predstavili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina, dok je projektu podršku dala i viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe Primorsko-goranske županije Sandra Stojković Hinić.

Primarna zadaća ovog vježbališta pored promoviranja vrijednosti što ih pružaju sport i rekreacija, uvodi Hrast, jest i obogaćivanje ukupne turističke ponude destinacije. Naime, priča vezana uz uz ovaj projekt krenula je pred nepune dvije godine kada je Grad Krk inicirao oplemenjivanje javne površine na kojoj je danas izgrađen sportsko-rekreacijski centar, a kojeg uz goste mogu koristiti i svi ostali ljubitelji zdravog života, bez obzira na dob i tjelesnu spremu. Od ideje uobičajenog vježbališnog parka, ovaj je projekt evoluirao u jedinstveni prostor za funkcionalno vježbanje koji povezuje elemente street workouta, parkoura, prostora za grupno vježbanje, rekreacijskih terasa te prostora za individualne i grupne kondicijske pripreme. Samo vježbalište - čiji je koncept u suradnji s Hrvatskim street workout savezom osmislio arhitektonski dvojac Rene Lisac i Kristina Careva, dok je projektiranje dijela namijenjenog parkouru povjereno arhitektici Ivani Lončarević - opremljeno je tako da zadovolji standarde i potrebe sportaša, rekreativaca, ali i organiziranih grupa, a od posebne koristi bit će otočanima obzirom da će ga na raspolaganju imati tijekom čitave godine. Realizacijom ovog projekta, ističe Hrast, koji na jednome mjestu nudi desetke specijaliziranih sportsko-rekreacijskih sprava i uličnoj vježbi prilagođenih naprava, grad Krk uvršten je na kartu popularnih street workout lokacija poput Dubaija, Pariza, Londona ili Barcelone.

Ukupna vrijednost ove investicije, zaključuje Vasilić, bila je 1.500.000,00 kuna, s time da je polovica tog iznosa uložena u opremu, a ostatak u građevinske radove. Potporu ovom projektu, u vrijednosti od 212.500,00 kuna, dalo je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, s time da mu je 130.000,00 kuna osigurala i Primorsko-goranske županija, na čemu se moramo zahvaliti, budući da je upravo taj financijski input bio jedan od primarnih poticaja da se krene u realizaciju ove lijepe priče.

 

 

Podsjetimo, seriju svakodnevnih sportsko-rekreacijskih događanja u krčkom vježbališnom kompleksu, svi ljubitelji pilatesa, yoge i ostalih tjelovježbi mogu pratiti sve do sredine rujna, i to od ponedjeljka do petka, u ranijim jutarnjim ili popodnevnim satima.

Jednosatni program Good Morning Pilates, pod vodstvom instruktorice Nives Sokolovski, na rasporedu je ponedjeljkom, srijedom i petkom, s početkom u 08.00, dok se uz jednoipolsatni program Morning Flow Yoga, povjeren instruktorici Svjetlani Radovčić, možete relaksirati utorkom i četvrtkom, u 08.00 sati. Jednosatni program Pilates Melt, pod vodstvom instruktorice Astrid Pibernik, slijedi utorkom i četvrtkom, s početkom u 17.00, dok se u jednosatni Total Body Workout trening, povjeren treneru Vitu Balori, možete upustiti ponedjeljkom, srijedom i petkom, također, u 17.00 sati. Međutim, to nije sve, individualne ili skupne dječje treninge (tipa Basic Fitness, Crossfit Elements, Street Workout, Parkour Classes, Gymanstic Classes, Basic Coordination, Motoric Classes) moguće je dogovoriti s trenerom Danijelom Došenom, i to mailom na activitieskrk@gmail.com, ali i putem Facebook profila koji prati prati aktivnosti što se odvijaju na krčkom vježbalištu. 

 

Promidžbeni letak preuzmite ovdje: 1, 2.