Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   

U znak sjećanja, položen vijenac na grobnicu poginulih Britanaca

Narodni izaslanik, veleposlanik i glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović, zajedno s Natalijom Oštarijaš, Ludmilom Družinec Mitrović i Draženom Bertom, predstavnicima Hrvatskog društva prijateljstva s Velikom Britanijom, 11. srpnja 2017. godine, položio je vijenac na zajedničku grobnicu poginulih u zrakoplovnoj nesreći koja se 23. svibnja 1971. dogodila u Zračnoj luci Rijeka.

Ove se godine tako obilježava četrdeset i šesta godišnjica tog tragičnog događaja u kojem je od 83 putnika i članova posade poginulo njih 78. Naime, zrakoplov Tupoljev 134 koji se srušio tijekom spuštanja u zračnu luku nedaleko Omišlja prevozio je britanske turiste koji su željeli provesti odmor na Kvarneru, i to u organizaciji beogradskog Jugotursa. Dio britanskih turista potom je sahranjen u Velikoj Britaniji, a njih čak 44 u zajedničkoj spomen-grobnici smještenoj na Gradskom groblju Krk. Pored 72 poginulih Britanaca bilo je i šestero putnika iz tadašnje države, a hrvatsku kulturnu javnost osobito je pogodila smrt književnika Josipa Pupačića koji se iz Londona vraćao sa suprugom i kćerkom. Uspomena na poginule britanske turiste, ali i naše ljude, traje sve do danas. Tako svake godine predstavnici različitih asocijacija na dan ovog tragičnog događaja, polažu cvijeće na spomen-grobnicu kao posljednje počivalište poginulih Britanaca.