Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Vama glumimo! - nova sezona kazališnih programa za djecu i odrasle

Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2017. godine, iznova započinje s realizacijom projekta Vama glumimo! kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.

Ti će se programi odigravati u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša (u gradu Krku), petkom navečer i subotom ujutro, a ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme (pon. - pet., 10.00 - 13.00) ili rezervirati mailom na kultura@gradkrk.net, odnosno telefonom na 051 220 041.

Druga sezona projekta Vama glumimo! tako započinje već 20. siječnja (s početkom u 19.00 sati) predstavom Vlaška posla, zagrebačkog HIT teatra, čiju režiju potpisuje Filip Povrženić, a u kojoj glume Matea Elezović, Jadranka Bavčević Elezović i Ana Gruica. Riječ je o hvaljenoj komediji koja problematizira uvijek aktualnu temu ostavštine u obitelji te kroz nju, na simpatičan način, provlačeći kritiku društva i vremena u kojem živimo. Sljedećeg dana, 21. siječnja (u 11.00 sati), na redu je dječja lutkarsko-igrana predstava Pra-priče, brsečkog Teatra OZ, koja, u svojevrsnoj posveti Ivani Brlić Mažuranić, oslobađa duh starohrvatskih mitova, legendi i čudesnih bića, i to iz prašnjavog ormara, škrinje i jedne zagonetne knjige. U ovoj svakako zabavnoj igri, čiju režiju potpisuje Mihaela Sirotnjak Železnik, glume Lorena Žuvić, Anton Železnik i Lado Bartoniček.

Program se, 17. veljače (u 19.00 sati), nastavlja komedijom Dame biraju, sarajevskog Altteatra, inače postavljenom prema motivima iz poznatog filmskog hita The Full Monty ili Skidajte se do kraja. Ova kazališna uspješnica koja donosi priču o nekolicini nezaposlenih mladića koji svoje egzistencijalne probleme pokušaju riješiti na jedan nimalo običan način, dosad je diljem regije odigrana više od stotinu puta. U ovoj predstavi, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, igraju trenutno najtraženija sarajevska glumačka imena Amila Terzimehić (Nancy Abdel Sakhi), Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Dalibor Brkić (Damir Kustura) i Sanjin Arnautović. Mališane će, 18. veljače (u 11.00 sati), sigurno oduševiti Mačak u čizmama, predstava Dječjeg kazališta Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda, koja, primjenjujući rijetko korištena animatorska rješenja, donosi šaljivu interpretaciju slavne basne Charlesa Perraulta o modno osviještenom mačku koji lukavošću svome gospodaru - mlinarevom sinu, osigurava ruku kraljeve kćeri. U ovom kazališnom komadu uzbudljivog zapleta, maštovite scenografije i poletne glazbe, čija je režija povjerena znalcu Mariju Kovaču, glume Darija Vlajnić, Anamarija Vlajnić, Bruno Brinzej i Valentina Srnojević. 

Proljetni dio programa, 17. ožujka (u 19.30 sati), donosi dinamičnu monokomediju Političar, popularne B-Glad produkcije, u kojoj će pod autorskom palicom Ladislava Prežigala, svoje glumačko umijeće demonstrirati Slavko Sobin, i to kroz pet životopisnih likova koji žele postići samo jedan cilj - domoći se toliko željene fotelje. U nastavku, 18. ožujka (u 11.00 sati), slijedi dječja predstava Grga Čvarak, velikogoričke Scene Gorica, koja, u režiji Ivane Čoh Šverko i izvedbi Ane Vilenice, Matea Videka i Tomislava Krstanovića, donosi kazališnu interpretaciju proslavljene pjesme Ratka Zvrka o nestašnom dječaku iz Zelengaja koja od vremena svog nastanka, 1967. godine, pa sve do danas ne prestaje uveseljavati kako djecu, tako i njihove roditelje. Ratko Zvrko nizom je slika na jednostavan, šaljiv i pozitivan način, u svojoj pjesmi opisao, a ekipa Scene Gorica na kazališnim daskama uprizorila, dogodovštine iz Grginog života - njegov odnos prema prijateljima, školi i prvoj ljubavi.

Program 21. travnja (u 20.30 sat) završava komedijom Sarmica, zagrebačkog Teatra Lectirum, u kojoj, pod redateljskom palicom Zorana Mužića, igraju Ksenija Pajić, Duško Valentić i Mladen Čutura. Za ovu predstavu, koju su mnogi okarakterizirali nastavkom popularne Juhice, sigurno ne možemo kazati da je tek ležerna zabava, jer uspijeva progovoriti o dubokim i složenim ljudskim odnosima u kojima se možemo naći ama baš svi! Posljednji dječji program, 22. travnja (u 11.00 sati), iznova poklanja Dječje kazalište Ivana Brlić Mažuranić, i to Ribara Palunka i njegovu ženu, senzacionalnu lutkarsko-igranu predstavu u režiji Marija Kovača koju krase samo najbolje pohvale i kritike, tim više što je u izvedbu uveden znakovni jezik pretvoren u zanimljivu koreografiju. Ribar Palunko i njegova žena morali su proći kroz najrazličitije kušnje i nedaće kako bi došli do jednostavne spoznaje - pazi što želiš kako ti se to uistinu ne bi i ostvarilo, a što će nam sigurno vrhunski demonstrirati glumci Darija Vlajnić, Matej Safundžić, Bruno Brinzej i Valentina Srnojević.