Najave

 • Mjeseca hrvatske knjige u Korniću: Književna večer

  21.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Katedra Čakavskog sabora Kornić, u subotu 21. listopada 2017. godine, u prostoru Zavičajne etnografske zbirke Kornić, s početkom u 18.00 sati, u okviru kulturnog programa, imat će podsjetnik na četiri u nakladi Katedre dosad objavljene knjige, s time da će potporu manifestaciji pružiti vrbničko Kulturno društvo Frankopan i krčka Udruga Knezovi Krčki Frankopani.
 • Mala staroslavenska akademija: Dr. Antun Mahnić (1897. - 1920.), krčki biskup

  24.10.2017
  Ovogodišnja, 20. po redu Mala staroslavenska akademija, za čiju je organizaciju već tradicionalno zadužena Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, odvijat će se u gradu Krku između 24. i 27. listopada, istražujući u povodu svog jubileja život i djelo dr. Antuna Mahnića, istaknutog krčkog biskupa, glagoljaša, preporoditelja, humanista i izdavača.
   
 • Mjeseca hrvatske knjige u Krku: Promocija knjiga Sopile i Bakine priče

  27.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 u suradnji s Gradskom knjižnicom Krk, 27. listopada 2017. godine, u prostoru Gradske knjižnice Krk (Kvarnerska 23), s početkom u 10.00 sati, organizira promociju knjiga Sopile autorice Anite Rončević i Bakine priče autorice Marije Meri Minić. Moderiranje ovog književnog programa povjereno je Diani Rosandić Živković.
   
 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   

Vama glumimo u ožujku: Političar, Grga Čvarak i Uzbuna na zelenom vrhu

Druga sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod geslom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 17. ožujka 2017. godine, monokomedijom Političar, s početkom u 19.30, nakon čega u subotu, 18. ožujka, slijedi predstava za djecu Grča Čvarak, u 11.00, a istog dana i dvije projekcije filma Uzbuna na zelenom vrhu, zakazane za 18.00 i 20.30 sati.

Slavko Sobin u novoj komediji Političar, B-Glad produkcije, demonstrirat će što se sve događa iza kulisa naše svakodnevne politike. U situaciji u kojoj lijeve, desne i stranke centra započinju svoje političko nadmetanje i gdje je mnogima umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastita korist, poznati glumac na scenu će donijeti pet živopisnih likova koji preko različitih koalicija žele postići samo jedan cilj - domoći se fotelje. Mračni kutak restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih protagonista - seljačina, mladi revolucionar, ginekolog kojem je u interesu zaštititi svoje mutne poslove, politički lisac koji stranke mijenja kao kapute i ambiciozna bankarica. Svi oni žele vlast i svi oni žele dobro se zbrinuti. A sve ih, pod autorskom palicom Ladislava Prežigala, utjelovljuje samo jedan glumac.

Ciklus dječjih programa nastavlja hvaljena predstava Grga Čvarak koja, u režiji Ivane Čoh Šverko i izvedbi Ane Vilenice, Matea Videka i Tomislava Krstanovića, donosi kazališnu interpretaciju proslavljene pjesme Ratka Zvrka o nestašnom dječaku iz Zelengaja koja od vremena svog nastanka, 1967., pa sve do danas ne prestaje uveseljavati kako djecu tako i njihove roditelje. Ratko Zvrko nizom je slika na jednostavan, šaljiv i pozitivan način, u svojoj pjesmi opisao, a ekipa Scene Gorica na kazališnim daskama uprizorila, mnoge neobične dogodovštine iz Grginog života, kako bi naposljetku zaraznim optimizmom probudili ono najbolje u nama i ovaj svijet učiniti što ljepšim mjestom.

 

 

U odnosu na prethodna izdanja ovog programa, ono koje slijedi donosi i krčku premijeru dječjeg filma Uzbuna na zelenom vrhu, redateljice Čejen Černić, i to u dvije projekcije, od kojih je prva namijenjena učenicima nižih razreda krčke osnovne škole (Matične škole Krk i Područne škole Vrh), a druga njihovim starijim kolegama, s time da će im se nakon svake od projekcija pružiti prilika da porazgovaraju s glavnim glumcem Markom Tociljem kojem je u filmu povjerena uloga znatiželjnog Ratka Milića - Koka. 

 

 

Svi programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme, i to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati. Ulaz na filmske projekcije namijenjene isključivo krčkim osnovnoškolcima bit će moguć jedino uz predočenje ulaznice koju će dobiti u školi. (Roditelji koji budu pratili dijete imat će mogućnost biti u dvorani, ali u stražnjem dijelu gledališta.) Pored toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica (samo za kazališne programe), dostupne su kako pozivom na broj 051 220 041, tako i mailom na kultura@gradkrk.net.