Najave

Vama glumimo u ožujku: Političar, Grga Čvarak i Uzbuna na zelenom vrhu

Druga sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod geslom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 17. ožujka 2017. godine, monokomedijom Političar, s početkom u 19.30, nakon čega u subotu, 18. ožujka, slijedi predstava za djecu Grča Čvarak, u 11.00, a istog dana i dvije projekcije filma Uzbuna na zelenom vrhu, zakazane za 18.00 i 20.30 sati.

Slavko Sobin u novoj komediji Političar, B-Glad produkcije, demonstrirat će što se sve događa iza kulisa naše svakodnevne politike. U situaciji u kojoj lijeve, desne i stranke centra započinju svoje političko nadmetanje i gdje je mnogima umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastita korist, poznati glumac na scenu će donijeti pet živopisnih likova koji preko različitih koalicija žele postići samo jedan cilj - domoći se fotelje. Mračni kutak restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih protagonista - seljačina, mladi revolucionar, ginekolog kojem je u interesu zaštititi svoje mutne poslove, politički lisac koji stranke mijenja kao kapute i ambiciozna bankarica. Svi oni žele vlast i svi oni žele dobro se zbrinuti. A sve ih, pod autorskom palicom Ladislava Prežigala, utjelovljuje samo jedan glumac.

Ciklus dječjih programa nastavlja hvaljena predstava Grga Čvarak koja, u režiji Ivane Čoh Šverko i izvedbi Ane Vilenice, Matea Videka i Tomislava Krstanovića, donosi kazališnu interpretaciju proslavljene pjesme Ratka Zvrka o nestašnom dječaku iz Zelengaja koja od vremena svog nastanka, 1967., pa sve do danas ne prestaje uveseljavati kako djecu tako i njihove roditelje. Ratko Zvrko nizom je slika na jednostavan, šaljiv i pozitivan način, u svojoj pjesmi opisao, a ekipa Scene Gorica na kazališnim daskama uprizorila, mnoge neobične dogodovštine iz Grginog života, kako bi naposljetku zaraznim optimizmom probudili ono najbolje u nama i ovaj svijet učiniti što ljepšim mjestom.

 

 

U odnosu na prethodna izdanja ovog programa, ono koje slijedi donosi i krčku premijeru dječjeg filma Uzbuna na zelenom vrhu, redateljice Čejen Černić, i to u dvije projekcije, od kojih je prva namijenjena učenicima nižih razreda krčke osnovne škole (Matične škole Krk i Područne škole Vrh), a druga njihovim starijim kolegama, s time da će im se nakon svake od projekcija pružiti prilika da porazgovaraju s glavnim glumcem Markom Tociljem kojem je u filmu povjerena uloga znatiželjnog Ratka Milića - Koka. 

 

 

Svi programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme, i to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati. Ulaz na filmske projekcije namijenjene isključivo krčkim osnovnoškolcima bit će moguć jedino uz predočenje ulaznice koju će dobiti u školi. (Roditelji koji budu pratili dijete imat će mogućnost biti u dvorani, ali u stražnjem dijelu gledališta.) Pored toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica (samo za kazališne programe), dostupne su kako pozivom na broj 051 220 041, tako i mailom na kultura@gradkrk.net.