Najave

 • 61. Ljetne priredbe: Sadržajan program jednog od najstarijih istočnojadranskih festivala

  10.07.2017
  Već 61 godinu grad Krk je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji se kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama promakao u naš prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Gudački kvartet Cadenza Zagreb

  27.07.2017
  Nakon Trija Osor, glazbeni program 61. Ljetnih priredbi nastavlja se 27. srpnja 2017. godine, i to koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb, koji će se, s početkom u 21.30 sati, odigrati pred jedinstvenom kulisom Scene Zidine (Trg krčkih glagoljaša).
 • Croatia Open 2017, krčka etapa natjecanja u orijentacijskom trčanju

  29.07.2017
  Završnica međunarodnog natjecanja u orijentacijskom trčanju - Croatia Open 2017, kojeg više od dvadeset godina uspješno organizira delnički Orjentacijski klub Ris, održat će se 29. srpnja, uglavnom na području krčke starogradske jezgre i njezine uže okolice. Croatia Open najveće je hrvatsko natjecanje u orijentacijskom trčanju koje se ove godine, između 26. i 29. srpnja, pored grad Krka, odvija na području park-šume Golubinjak (26. srpnja) te općina Lokve (27. srpnja) i Omišlj (28. srpnja). 
   
 • 61. Ljetne priredbe: Hit-komedija Kerovi, YuGoArt

  31.07.2017
  Posebnu pozornost dramskog programa 61. Ljetnih priredbi zaslužuju dva gostovanja inozemnih kazališnih ansambala, s time da je prvi na redu beogradski YuGoArt, koji će 31. srpnja 2017. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, izvesti hit-komediju Kerovi.
   
 • Otvorenje i prezentacija Vježbališta na otvorenom Dražica

  03.08.2017
  Otvorenje i prezentacija novouređenog Vježbališta na otvorenom Dražica, u četvrtak, 03. kolovoza 2017. godine, s početkom u 18.00 sati, održat će se na prostoru vježbališta (Šetalište Dražica, ispred Hotela Bor). Nakon kratkog uvodnog dijela u kojem će biti riječi o samoj investiciji, u 18.20 sati slijede sportske demonstracije vrhunskih sportaša, s time da se druženje nastavlja uz zakusku na terasi Hotela Bor te sportsku zabavu na samom vježbalištu.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Acoustic project - gudački orkestar

  03.08.2017
  Sam vrhunac koncertne sezone 61. Ljetnih priredbi, 03. kolovoza 2017. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, obilježit će svakako zanimljiv nastup gudačkog orkestra ansambla Acoustic project.
 • 30. boćarski turnir Krčki sajam

  06.08.2017
  30. boćarski turnir Krčki sajam, u organizaciji Boćarskog kluba Krk, održat će se u nedjelju, 06. kolovoza 2017. godine, na boćalištu Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi u gradu Krku, s početkom u 14.00 sati. Svoje boćarske vještine ondje će demonstrirati: BK Trstena (Njivice), BK Punat, BK Gabonjin, BK Jabuka (Draga Bašćanska), BK Vrh, BK Garica, BK Brzac i domaćini BK Krk.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Komedija I živjele su sretno...?, Scena Gorica

  07.08.2017
  Nakon uspjeha komedije I živjeli su sretno...?, Scena Gorica donosi nastavak u vidu predstave I živjele su sretno...?, a koja će se na kazališnim daskama krčke Scene Zidine, u sklopu programa 61. Ljetnih priredbi, naći 07. kolovoza 2017. godine, s početkom u 21.30 sati.
 • 493. Lovrečeva: Atraktivan spoj tradicijskog nasljeđa i suvremenosti

  08.08.2017
  Presjajni grad Krčana, kao i mnoga jadranska mjesta, dosad je ispisao debelu knjigu svoje prošlosti. Još od vremena Liburna, preko antike, srednjeg i novog vijeka, pa sve do danas, područjem našeg grada hodali su i trgovali mnogi, a upravo taj itekako važan segment čovjekovih misija utisnuo je u ovaj prostor, njegove trgove i ulice, posve specifičnu memoriju.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Maxim Beitan, violončelo & Domagoj Gušćić, klavir

  10.08.2017
  U glazbenom programu 61. Ljetnih priredbi, 10. kolovoza 2017. godine u atriju franjevačkog samostana, s početkom u 21.30 sati, slijedi koncert proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitana u pratnji pijanista Domagoja Gušćića, koji će svojim virtuoznim izvedbama publici sigurno priskrbiti ono najbolje od klasike.

Zagrebački solisti i Nikola Fabijanić uveli u 61. Ljetne priredbe

Koncertom Zagrebačkih solista kojima se u muziciranju pridružio saksofonist Nikola Fabijanić, 14. srpnja 2017. godine, na krčkoj Sceni Zidine, otvorene su ovogodišnje, 61. Ljetne priredbe, jedan od festivala, nakon dubrovačkog i splitskog, s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali.

U ovogodišnji ciklus vrhunskih glazbenih i dramskih događanja, što će se sve do 24. kolovoza osim na Sceni zidine odvijati u Krčkoj katedrali i atriju franjevačkog samostana, svojim je prologom uvela Milica Žužić, prateći karakter ambijenta i koncertnog programa te najavljujući skorašju objavu knjige Tako je govorio Burburu posvećenu veljotskom jeziku, da bi ceremoniju otvorenja nakon gradonačelnika Darija Vasilića naposljetku zaključio županijski pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić, potpisavši listinu čime se tradicionalno uvodi u ovu, za otočnu kulturu, značajnu manifestaciju.  

Zagrebački solisti, kao renomirani kolektiv s dugogodišnjom tradicijom i međunarodnom karijerom, zajedno s Nikolom Fabijanićem, potom su, uz često aplaudiranje vidno oduševljene publike, prepušteni djelima W. A. Mozarta (Divertimento u D-duru, K136/125a), B. Papandopula (Pintarichiana za gudače), A. Piazzolle (Libertango) i C. Gardela (Miris žene), iako se posebnost krčkog koncerta mogla pronaći u kompoziciji D. Bobića (Fantazija sentimentale za saksofon i gudače), pisanoj isključivo za ovu suradnju, zabilježenu i na njihovom zajedničkom, nedavno objavljenom, nosaču zvuka Anima Sospesa.

Zagrebački solisti osnovani su 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest aktivnih desetljeća - pod umjetničkom palicom znamenitih koncert-majstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana ili Borivoja Martinića Jerčića - ovaj ansambl kvalitetu muziciranja održava na zavidnoj razini, redovito je prezentirajući na poznatim svjetskim koncertnim pozornicama. Od 2012. godine ansambl nastupa uz glasovitog violinista Sretena Krstića kao svojeg koncert-majstora, ujedno i koncert-majstora Münchenske filharmonije. Dosad su održali više od 3.500 koncerata na svim kontinentima, zabilježili brojna gostovanja na najpoznatijim svjetskim festivalima te primili mnoge visoke nagrade i priznanja. Njihov repertoar uključuje barokna, klasicistička, romantička te djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. Zavidnih šezdeset godina uspješnog djelovanja ovaj renomirani ansambl klasične glazbe može, ponajprije, zahvaliti sjajnim glazbenicima koji su, u određenom razdoblju, bili njegovi članovi, a ono što ih sve - bilo prošle ili sadašnje, uistinu povezuje, vrhunska je razina i discipliniranost u vještini kojom se bave te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi, napose komornom muziciranju. 

Nikola Fabijanić diplomirao je i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavao se kod renomiranih svjetskih saksofonista. Redovito nastupa na koncertnim podijima te je dobitnik mnogih nagrada i priznanja. U svojstvu solista nastupao je uz orkestar Gaudeamus, orkestar Zagrebačke filharmonije, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Simfonijski puhački orkestar HRM-a, Windstrings te Art Ensemble NRW. Kao orkestralni glazbenik surađuje gotovo sa svim hrvatskim orkestrima i renomiranim dirigentima, dok kao komorni glazbenik djeluje u hvaljenom Kvartetu saksofona Papandopulo, čiji je, ujedno, i osnivač. Zaposlen je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje vrlo uspješno vodi klasu saksofona, te djeluje i u duetu s pijanisticom i čembalisticom Lindom Mravunac Fabijanić.

Glazbeni program Ljetnih priredbi nastavlja se koncertima Trija Osor - 20. srpnja, Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb - 27. srpnja te Gudačkog orkestra ansambla Acoustic Project - 03. kolovoza.