Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Zagrebački solisti i Nikola Fabijanić uveli u 61. Ljetne priredbe

Koncertom Zagrebačkih solista kojima se u muziciranju pridružio saksofonist Nikola Fabijanić, 14. srpnja 2017. godine, na krčkoj Sceni Zidine, otvorene su ovogodišnje, 61. Ljetne priredbe, jedan od festivala, nakon dubrovačkog i splitskog, s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali.

U ovogodišnji ciklus vrhunskih glazbenih i dramskih događanja, što će se sve do 24. kolovoza osim na Sceni zidine odvijati u Krčkoj katedrali i atriju franjevačkog samostana, svojim je prologom uvela Milica Žužić, prateći karakter ambijenta i koncertnog programa te najavljujući skorašju objavu knjige Tako je govorio Burburu posvećenu veljotskom jeziku, da bi ceremoniju otvorenja nakon gradonačelnika Darija Vasilića naposljetku zaključio županijski pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić, potpisavši listinu čime se tradicionalno uvodi u ovu, za otočnu kulturu, značajnu manifestaciju.  

Zagrebački solisti, kao renomirani kolektiv s dugogodišnjom tradicijom i međunarodnom karijerom, zajedno s Nikolom Fabijanićem, potom su, uz često aplaudiranje vidno oduševljene publike, prepušteni djelima W. A. Mozarta (Divertimento u D-duru, K136/125a), B. Papandopula (Pintarichiana za gudače), A. Piazzolle (Libertango) i C. Gardela (Miris žene), iako se posebnost krčkog koncerta mogla pronaći u kompoziciji D. Bobića (Fantazija sentimentale za saksofon i gudače), pisanoj isključivo za ovu suradnju, zabilježenu i na njihovom zajedničkom, nedavno objavljenom, nosaču zvuka Anima Sospesa.

Zagrebački solisti osnovani su 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest aktivnih desetljeća - pod umjetničkom palicom znamenitih koncert-majstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana ili Borivoja Martinića Jerčića - ovaj ansambl kvalitetu muziciranja održava na zavidnoj razini, redovito je prezentirajući na poznatim svjetskim koncertnim pozornicama. Od 2012. godine ansambl nastupa uz glasovitog violinista Sretena Krstića kao svojeg koncert-majstora, ujedno i koncert-majstora Münchenske filharmonije. Dosad su održali više od 3.500 koncerata na svim kontinentima, zabilježili brojna gostovanja na najpoznatijim svjetskim festivalima te primili mnoge visoke nagrade i priznanja. Njihov repertoar uključuje barokna, klasicistička, romantička te djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. Zavidnih šezdeset godina uspješnog djelovanja ovaj renomirani ansambl klasične glazbe može, ponajprije, zahvaliti sjajnim glazbenicima koji su, u određenom razdoblju, bili njegovi članovi, a ono što ih sve - bilo prošle ili sadašnje, uistinu povezuje, vrhunska je razina i discipliniranost u vještini kojom se bave te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi, napose komornom muziciranju. 

Nikola Fabijanić diplomirao je i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavao se kod renomiranih svjetskih saksofonista. Redovito nastupa na koncertnim podijima te je dobitnik mnogih nagrada i priznanja. U svojstvu solista nastupao je uz orkestar Gaudeamus, orkestar Zagrebačke filharmonije, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Simfonijski puhački orkestar HRM-a, Windstrings te Art Ensemble NRW. Kao orkestralni glazbenik surađuje gotovo sa svim hrvatskim orkestrima i renomiranim dirigentima, dok kao komorni glazbenik djeluje u hvaljenom Kvartetu saksofona Papandopulo, čiji je, ujedno, i osnivač. Zaposlen je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje vrlo uspješno vodi klasu saksofona, te djeluje i u duetu s pijanisticom i čembalisticom Lindom Mravunac Fabijanić.

Glazbeni program Ljetnih priredbi nastavlja se koncertima Trija Osor - 20. srpnja, Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb - 27. srpnja te Gudačkog orkestra ansambla Acoustic Project - 03. kolovoza.