Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Zagrebački solisti i Nikola Fabijanić uveli u 61. Ljetne priredbe

Koncertom Zagrebačkih solista kojima se u muziciranju pridružio saksofonist Nikola Fabijanić, 14. srpnja 2017. godine, na krčkoj Sceni Zidine, otvorene su ovogodišnje, 61. Ljetne priredbe, jedan od festivala, nakon dubrovačkog i splitskog, s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali.

U ovogodišnji ciklus vrhunskih glazbenih i dramskih događanja, što će se sve do 24. kolovoza osim na Sceni zidine odvijati u Krčkoj katedrali i atriju franjevačkog samostana, svojim je prologom uvela Milica Žužić, prateći karakter ambijenta i koncertnog programa te najavljujući skorašju objavu knjige Tako je govorio Burburu posvećenu veljotskom jeziku, da bi ceremoniju otvorenja nakon gradonačelnika Darija Vasilića naposljetku zaključio županijski pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić, potpisavši listinu čime se tradicionalno uvodi u ovu, za otočnu kulturu, značajnu manifestaciju.  

Zagrebački solisti, kao renomirani kolektiv s dugogodišnjom tradicijom i međunarodnom karijerom, zajedno s Nikolom Fabijanićem, potom su, uz često aplaudiranje vidno oduševljene publike, prepušteni djelima W. A. Mozarta (Divertimento u D-duru, K136/125a), B. Papandopula (Pintarichiana za gudače), A. Piazzolle (Libertango) i C. Gardela (Miris žene), iako se posebnost krčkog koncerta mogla pronaći u kompoziciji D. Bobića (Fantazija sentimentale za saksofon i gudače), pisanoj isključivo za ovu suradnju, zabilježenu i na njihovom zajedničkom, nedavno objavljenom, nosaču zvuka Anima Sospesa.

Zagrebački solisti osnovani su 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest aktivnih desetljeća - pod umjetničkom palicom znamenitih koncert-majstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana ili Borivoja Martinića Jerčića - ovaj ansambl kvalitetu muziciranja održava na zavidnoj razini, redovito je prezentirajući na poznatim svjetskim koncertnim pozornicama. Od 2012. godine ansambl nastupa uz glasovitog violinista Sretena Krstića kao svojeg koncert-majstora, ujedno i koncert-majstora Münchenske filharmonije. Dosad su održali više od 3.500 koncerata na svim kontinentima, zabilježili brojna gostovanja na najpoznatijim svjetskim festivalima te primili mnoge visoke nagrade i priznanja. Njihov repertoar uključuje barokna, klasicistička, romantička te djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. Zavidnih šezdeset godina uspješnog djelovanja ovaj renomirani ansambl klasične glazbe može, ponajprije, zahvaliti sjajnim glazbenicima koji su, u određenom razdoblju, bili njegovi članovi, a ono što ih sve - bilo prošle ili sadašnje, uistinu povezuje, vrhunska je razina i discipliniranost u vještini kojom se bave te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi, napose komornom muziciranju. 

Nikola Fabijanić diplomirao je i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavao se kod renomiranih svjetskih saksofonista. Redovito nastupa na koncertnim podijima te je dobitnik mnogih nagrada i priznanja. U svojstvu solista nastupao je uz orkestar Gaudeamus, orkestar Zagrebačke filharmonije, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Simfonijski puhački orkestar HRM-a, Windstrings te Art Ensemble NRW. Kao orkestralni glazbenik surađuje gotovo sa svim hrvatskim orkestrima i renomiranim dirigentima, dok kao komorni glazbenik djeluje u hvaljenom Kvartetu saksofona Papandopulo, čiji je, ujedno, i osnivač. Zaposlen je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje vrlo uspješno vodi klasu saksofona, te djeluje i u duetu s pijanisticom i čembalisticom Lindom Mravunac Fabijanić.

Glazbeni program Ljetnih priredbi nastavlja se koncertima Trija Osor - 20. srpnja, Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb - 27. srpnja te Gudačkog orkestra ansambla Acoustic Project - 03. kolovoza.