Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Završeno 27. izdanje Kampa mladih informatičara Hrvatske

I ove godine, krajem lipnja i početkom srpnja, nadareni mladi informatičari iz svih krajeva Hrvatske jedva su dočekali iz školskih klupa uskočiti u one kampovske, nešto ležernije, ali ipak pune obveza, motivacije i novih znanja.

Naime, jubilarna ljetna škola informatike - 27. Kamp mladih informatičara Hrvatske - ove je godine deseti put za redom (ukupno trinaesti) održan u gradu Krku, i to u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Program Kampa, između 28. lipnja i 08. srpnja, odvijao se u učionicama Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, a na njegovim radionicama svoje su znanje usavršavali učenici od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Kamp je tako okupio 86 polaznika za koje je organizirano čak 16 radionica (Logo - početni, Logo - natjecateljski, Python - početni, Python - napredni, Algoritmi za osnovnu školu I, Algoritmi za osnovnu školu II, Algoritmi za srednju školu, Natjecateljsko programiranje za osnovnu školu I, Natjecateljsko programiranje za osnovnu školu II, Natjecateljsko programiranje za srednju školu, Micro:bit Krk, Roboti (A&M), Android aplikacije, Linux, Django i Roboti (A&M)/Micro:bit) što su ih vodili stručni suradnici Hrvatskog saveza informatičara, uspješni mladi informatičari i osvajači olimpijskih informatičkih medalja te članovi Kluba informatičara otoka Krka. Također, u Krku se za svoje nastupe na međunarodnim informatičkim olimpijadama, točnije 24. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi i 29. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, pod budnim okom voditelja Ivana Paljka pripremala Hrvatska informatička reprezentacija.

Kao dio programa Kampa, pored zanimljivih predavanja Gorana Žužića, Igora Čanadija i Igora Jerkovića, održana je i 6. Juniorska hrvatska informatička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 15 najboljih juniora - učenika osnovnih škola - koji su u višesatnom nadmetanju rješavali četiri originalna problemska zadataka na algoritamskoj osnovi. U tome se najboljim pokazao osmaš Krešimir Nežmah (Osnovna škola Matije Gupca Zagreb; Udruga informatičara Božo Težek Zagreb) zasluživši zlato i za sobom ostavivši dvojicu sedmaša - nositelja srebra Patrika Pavića (Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb; Udruga informatičara Božo Težak Zagreb) i nositelja bronce Dorijana Lendvaja (Osnovna škola Popovača; Robotičko informatički klub Popovača). Zadatke za ovu natjecateljsku smotru izradili su i njezinu provedbu odradili Znanstveno povjerenstvo i Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju, vođeni predsjednikom Nikolom Dmitrovićem, profesorom savjetnikom iz XV. zagrebačke gimnazije Zagreb. 

 

 

Završna svečanost Kampa, na kojoj su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje, održana je 07. srpnja. Predavačima i voditeljima radionica, te pokroviteljima i suorganizatorima pritom su uručene zahvalnice, a potom i predstavljeni najuspješniji sudionici ovogodišnje Olimpijade. Tom završnom susretu pored cjelokupnog saziva Kampa također su nazočili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, ravnatelj škole domaćina Serđo Samblić i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.

Hrvatski savez informatičara ovaj je desetodnevni program organizirao u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan, dok su pokroviteljstvo i potporu pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Grad Krk i Primorsko-goranska županija. Voditelji Kampa bili su Nikola Dmitrović kao predstavnik Hrvatskog saveza informatičara te Boris Bolšec u ime škole domaćina.