Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Završeno 27. izdanje Kampa mladih informatičara Hrvatske

I ove godine, krajem lipnja i početkom srpnja, nadareni mladi informatičari iz svih krajeva Hrvatske jedva su dočekali iz školskih klupa uskočiti u one kampovske, nešto ležernije, ali ipak pune obveza, motivacije i novih znanja.

Naime, jubilarna ljetna škola informatike - 27. Kamp mladih informatičara Hrvatske - ove je godine deseti put za redom (ukupno trinaesti) održan u gradu Krku, i to u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Program Kampa, između 28. lipnja i 08. srpnja, odvijao se u učionicama Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, a na njegovim radionicama svoje su znanje usavršavali učenici od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Kamp je tako okupio 86 polaznika za koje je organizirano čak 16 radionica (Logo - početni, Logo - natjecateljski, Python - početni, Python - napredni, Algoritmi za osnovnu školu I, Algoritmi za osnovnu školu II, Algoritmi za srednju školu, Natjecateljsko programiranje za osnovnu školu I, Natjecateljsko programiranje za osnovnu školu II, Natjecateljsko programiranje za srednju školu, Micro:bit Krk, Roboti (A&M), Android aplikacije, Linux, Django i Roboti (A&M)/Micro:bit) što su ih vodili stručni suradnici Hrvatskog saveza informatičara, uspješni mladi informatičari i osvajači olimpijskih informatičkih medalja te članovi Kluba informatičara otoka Krka. Također, u Krku se za svoje nastupe na međunarodnim informatičkim olimpijadama, točnije 24. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi i 29. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, pod budnim okom voditelja Ivana Paljka pripremala Hrvatska informatička reprezentacija.

Kao dio programa Kampa, pored zanimljivih predavanja Gorana Žužića, Igora Čanadija i Igora Jerkovića, održana je i 6. Juniorska hrvatska informatička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 15 najboljih juniora - učenika osnovnih škola - koji su u višesatnom nadmetanju rješavali četiri originalna problemska zadataka na algoritamskoj osnovi. U tome se najboljim pokazao osmaš Krešimir Nežmah (Osnovna škola Matije Gupca Zagreb; Udruga informatičara Božo Težek Zagreb) zasluživši zlato i za sobom ostavivši dvojicu sedmaša - nositelja srebra Patrika Pavića (Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb; Udruga informatičara Božo Težak Zagreb) i nositelja bronce Dorijana Lendvaja (Osnovna škola Popovača; Robotičko informatički klub Popovača). Zadatke za ovu natjecateljsku smotru izradili su i njezinu provedbu odradili Znanstveno povjerenstvo i Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju, vođeni predsjednikom Nikolom Dmitrovićem, profesorom savjetnikom iz XV. zagrebačke gimnazije Zagreb. 

 

 

Završna svečanost Kampa, na kojoj su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje, održana je 07. srpnja. Predavačima i voditeljima radionica, te pokroviteljima i suorganizatorima pritom su uručene zahvalnice, a potom i predstavljeni najuspješniji sudionici ovogodišnje Olimpijade. Tom završnom susretu pored cjelokupnog saziva Kampa također su nazočili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, ravnatelj škole domaćina Serđo Samblić i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.

Hrvatski savez informatičara ovaj je desetodnevni program organizirao u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan, dok su pokroviteljstvo i potporu pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Grad Krk i Primorsko-goranska županija. Voditelji Kampa bili su Nikola Dmitrović kao predstavnik Hrvatskog saveza informatičara te Boris Bolšec u ime škole domaćina.