Najave

 • 61. Ljetne priredbe: Sadržajan program jednog od najstarijih istočnojadranskih festivala

  10.07.2017
  Već 61 godinu grad Krk je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji se kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama promakao u naš prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Gudački kvartet Cadenza Zagreb

  27.07.2017
  Nakon Trija Osor, glazbeni program 61. Ljetnih priredbi nastavlja se 27. srpnja 2017. godine, i to koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb, koji će se, s početkom u 21.30 sati, odigrati pred jedinstvenom kulisom Scene Zidine (Trg krčkih glagoljaša).
 • Croatia Open 2017, krčka etapa natjecanja u orijentacijskom trčanju

  29.07.2017
  Završnica međunarodnog natjecanja u orijentacijskom trčanju - Croatia Open 2017, kojeg više od dvadeset godina uspješno organizira delnički Orjentacijski klub Ris, održat će se 29. srpnja, uglavnom na području krčke starogradske jezgre i njezine uže okolice. Croatia Open najveće je hrvatsko natjecanje u orijentacijskom trčanju koje se ove godine, između 26. i 29. srpnja, pored grad Krka, odvija na području park-šume Golubinjak (26. srpnja) te općina Lokve (27. srpnja) i Omišlj (28. srpnja). 
   
 • 61. Ljetne priredbe: Hit-komedija Kerovi, YuGoArt

  31.07.2017
  Posebnu pozornost dramskog programa 61. Ljetnih priredbi zaslužuju dva gostovanja inozemnih kazališnih ansambala, s time da je prvi na redu beogradski YuGoArt, koji će 31. srpnja 2017. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, izvesti hit-komediju Kerovi.
   
 • Otvorenje i prezentacija Vježbališta na otvorenom Dražica

  03.08.2017
  Otvorenje i prezentacija novouređenog Vježbališta na otvorenom Dražica, u četvrtak, 03. kolovoza 2017. godine, s početkom u 18.00 sati, održat će se na prostoru vježbališta (Šetalište Dražica, ispred Hotela Bor). Nakon kratkog uvodnog dijela u kojem će biti riječi o samoj investiciji, u 18.20 sati slijede sportske demonstracije vrhunskih sportaša, s time da se druženje nastavlja uz zakusku na terasi Hotela Bor te sportsku zabavu na samom vježbalištu.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Acoustic project - gudački orkestar

  03.08.2017
  Sam vrhunac koncertne sezone 61. Ljetnih priredbi, 03. kolovoza 2017. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, obilježit će svakako zanimljiv nastup gudačkog orkestra ansambla Acoustic project.
 • 30. boćarski turnir Krčki sajam

  06.08.2017
  30. boćarski turnir Krčki sajam, u organizaciji Boćarskog kluba Krk, održat će se u nedjelju, 06. kolovoza 2017. godine, na boćalištu Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi u gradu Krku, s početkom u 14.00 sati. Svoje boćarske vještine ondje će demonstrirati: BK Trstena (Njivice), BK Punat, BK Gabonjin, BK Jabuka (Draga Bašćanska), BK Vrh, BK Garica, BK Brzac i domaćini BK Krk.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Komedija I živjele su sretno...?, Scena Gorica

  07.08.2017
  Nakon uspjeha komedije I živjeli su sretno...?, Scena Gorica donosi nastavak u vidu predstave I živjele su sretno...?, a koja će se na kazališnim daskama krčke Scene Zidine, u sklopu programa 61. Ljetnih priredbi, naći 07. kolovoza 2017. godine, s početkom u 21.30 sati.
 • 493. Lovrečeva: Atraktivan spoj tradicijskog nasljeđa i suvremenosti

  08.08.2017
  Presjajni grad Krčana, kao i mnoga jadranska mjesta, dosad je ispisao debelu knjigu svoje prošlosti. Još od vremena Liburna, preko antike, srednjeg i novog vijeka, pa sve do danas, područjem našeg grada hodali su i trgovali mnogi, a upravo taj itekako važan segment čovjekovih misija utisnuo je u ovaj prostor, njegove trgove i ulice, posve specifičnu memoriju.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Maxim Beitan, violončelo & Domagoj Gušćić, klavir

  10.08.2017
  U glazbenom programu 61. Ljetnih priredbi, 10. kolovoza 2017. godine u atriju franjevačkog samostana, s početkom u 21.30 sati, slijedi koncert proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitana u pratnji pijanista Domagoja Gušćića, koji će svojim virtuoznim izvedbama publici sigurno priskrbiti ono najbolje od klasike.

Završeno 27. izdanje Kampa mladih informatičara Hrvatske

I ove godine, krajem lipnja i početkom srpnja, nadareni mladi informatičari iz svih krajeva Hrvatske jedva su dočekali iz školskih klupa uskočiti u one kampovske, nešto ležernije, ali ipak pune obveza, motivacije i novih znanja.

Naime, jubilarna ljetna škola informatike - 27. Kamp mladih informatičara Hrvatske - ove je godine deseti put za redom (ukupno trinaesti) održan u gradu Krku, i to u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Program Kampa, između 28. lipnja i 08. srpnja, odvijao se u učionicama Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, a na njegovim radionicama svoje su znanje usavršavali učenici od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Kamp je tako okupio 86 polaznika za koje je organizirano čak 16 radionica (Logo - početni, Logo - natjecateljski, Python - početni, Python - napredni, Algoritmi za osnovnu školu I, Algoritmi za osnovnu školu II, Algoritmi za srednju školu, Natjecateljsko programiranje za osnovnu školu I, Natjecateljsko programiranje za osnovnu školu II, Natjecateljsko programiranje za srednju školu, Micro:bit Krk, Roboti (A&M), Android aplikacije, Linux, Django i Roboti (A&M)/Micro:bit) što su ih vodili stručni suradnici Hrvatskog saveza informatičara, uspješni mladi informatičari i osvajači olimpijskih informatičkih medalja te članovi Kluba informatičara otoka Krka. Također, u Krku se za svoje nastupe na međunarodnim informatičkim olimpijadama, točnije 24. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi i 29. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, pod budnim okom voditelja Ivana Paljka pripremala Hrvatska informatička reprezentacija.

Kao dio programa Kampa, pored zanimljivih predavanja Gorana Žužića, Igora Čanadija i Igora Jerkovića, održana je i 6. Juniorska hrvatska informatička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 15 najboljih juniora - učenika osnovnih škola - koji su u višesatnom nadmetanju rješavali četiri originalna problemska zadataka na algoritamskoj osnovi. U tome se najboljim pokazao osmaš Krešimir Nežmah (Osnovna škola Matije Gupca Zagreb; Udruga informatičara Božo Težek Zagreb) zasluživši zlato i za sobom ostavivši dvojicu sedmaša - nositelja srebra Patrika Pavića (Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb; Udruga informatičara Božo Težak Zagreb) i nositelja bronce Dorijana Lendvaja (Osnovna škola Popovača; Robotičko informatički klub Popovača). Zadatke za ovu natjecateljsku smotru izradili su i njezinu provedbu odradili Znanstveno povjerenstvo i Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju, vođeni predsjednikom Nikolom Dmitrovićem, profesorom savjetnikom iz XV. zagrebačke gimnazije Zagreb. 

 

 

Završna svečanost Kampa, na kojoj su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje, održana je 07. srpnja. Predavačima i voditeljima radionica, te pokroviteljima i suorganizatorima pritom su uručene zahvalnice, a potom i predstavljeni najuspješniji sudionici ovogodišnje Olimpijade. Tom završnom susretu pored cjelokupnog saziva Kampa također su nazočili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, ravnatelj škole domaćina Serđo Samblić i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.

Hrvatski savez informatičara ovaj je desetodnevni program organizirao u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan, dok su pokroviteljstvo i potporu pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Grad Krk i Primorsko-goranska županija. Voditelji Kampa bili su Nikola Dmitrović kao predstavnik Hrvatskog saveza informatičara te Boris Bolšec u ime škole domaćina.