Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   
 • Radionica: Sustav oporezivanja OPG-ova

  17.11.2017
  LAG Kvarnerski otoci i Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika organiziraju besplatnu radionicu na temu Sustav oporezivanja OPG-ova koja će se 17. studenog 2017. godine, s početkom u 16.00 sati, pod vodstvom Miljenke Cutvarić, održati u Društvenom centru Krk.
 • 7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka

  21.11.2017
  7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka održat će se u utorak, 21. studenog 2017. godine, u Konobi Galija u gradu Krku, s početkom u 10.00 sati.
   

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

U Maloj vijećnici Grada Krka, 07. lipnja 2013. godine, održana je konstiturajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju je sazvala i otvorila Vera Pajalić, predstojnica Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije.

Na početku zasjedanja izabrana je Mandatna komisija, kao jedno od radnih tijela Gradskog vijeća u koje su imenovani Barbara Toljanić za predsjednicu te Josip Staničić i Danijel Milohnić za članove. Nakon podnesenog Izvješća verecifirani su mandati sljedećih članova Gradskog vijeća: Marinka Pavlića (PGS-SDP-HSLS), Josipa Staničića (PGS-SDP-HSLS), Serđa Samblića (PGS-SDP-HSLS), Josipa Mrakovčića (PGS-SDP-HSLS), Darinke Brusić (PGS-SDP-HSLS), Mirande Šebelje (PGS-SDP-HSLS), Barbare Toljanić (PGS-SDP-HSLS), Milana Žužića (PGS-SDP-HSLS) umjesto Darija Vasilića kojemu mandat po sili zakona miruje zbog obavljanja gradonačelničke dužnosti, Franje Volarića (HNS-ZS-HSU), Daniela Milohnića (HNS-ZS-HSU), Ive Radošević (HNS-ZS-HSU), Dragana Buterina (HDZ-HSP), Anta Čabraje (HDZ-HSP), Davida Mrakovčića (NL Davida Mrakovčića) i Darka Purića (NL Davida Mrakovčića).

Nakon verifikacije mandata članova Gradskog vijeća predsjedanje sjednicom preuzeo je vijećnik Marinko Pavlić pročitavši tekst svečane prisege kako bi vijećnici naposlijetku prisegnuli.

Nadalje, u Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja imenovani su Serđo Samblić za predsjednika te Darinka Brusić i Ante Čabraja za članove.

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Krka potom je izglasan Josip Staničić, a za potpredsjednike Marinko Pavlić i Franjo Volarić.

Po odrađenom Dnevnom redu novoizabranim vijećnicima čiji mandat traje do 2017. godine, obratio se gradonačelnik Darijo Vasilić, čestitavši svima na ostavrenim izbornim rezultatima, ali i primjetivši kako kako je novi saziv znatno osvježen u odnosu na prethodni, i to s čak devetero novih, uglavnom mladih, vijećnika. Svoje kratko izlaganje gradonačelnik je zaključio mišlju kako vjeruje u uspješnu suradnju izvršne i predstavničke vlasti, kao što je to i dosad bilo, izdvojivši naposlijetku nekolicinu tema koje novoizabrane vijećnike očekuju na budućim sjednicama.

Na samome kraju novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Jospi Stanićić preuzeo je presjedanje zahvalivši se pritom na ukazanom mu povjerenju, istićući kako se nada da će svi vijećnici zajednički raditi na dobrobiti i prosperitetu Grada Krka.