Najave

 • 61. Ljetne priredbe: Sadržajan program jednog od najstarijih istočnojadranskih festivala

  10.07.2017
  Već 61 godinu grad Krk je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji se kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama promakao u naš prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Gudački kvartet Cadenza Zagreb

  27.07.2017
  Nakon Trija Osor, glazbeni program 61. Ljetnih priredbi nastavlja se 27. srpnja 2017. godine, i to koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb, koji će se, s početkom u 21.30 sati, odigrati pred jedinstvenom kulisom Scene Zidine (Trg krčkih glagoljaša).
 • Croatia Open 2017, krčka etapa natjecanja u orijentacijskom trčanju

  29.07.2017
  Završnica međunarodnog natjecanja u orijentacijskom trčanju - Croatia Open 2017, kojeg više od dvadeset godina uspješno organizira delnički Orjentacijski klub Ris, održat će se 29. srpnja, uglavnom na području krčke starogradske jezgre i njezine uže okolice. Croatia Open najveće je hrvatsko natjecanje u orijentacijskom trčanju koje se ove godine, između 26. i 29. srpnja, pored grad Krka, odvija na području park-šume Golubinjak (26. srpnja) te općina Lokve (27. srpnja) i Omišlj (28. srpnja). 
   
 • 61. Ljetne priredbe: Hit-komedija Kerovi, YuGoArt

  31.07.2017
  Posebnu pozornost dramskog programa 61. Ljetnih priredbi zaslužuju dva gostovanja inozemnih kazališnih ansambala, s time da je prvi na redu beogradski YuGoArt, koji će 31. srpnja 2017. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, izvesti hit-komediju Kerovi.
   
 • Otvorenje i prezentacija Vježbališta na otvorenom Dražica

  03.08.2017
  Otvorenje i prezentacija novouređenog Vježbališta na otvorenom Dražica, u četvrtak, 03. kolovoza 2017. godine, s početkom u 18.00 sati, održat će se na prostoru vježbališta (Šetalište Dražica, ispred Hotela Bor). Nakon kratkog uvodnog dijela u kojem će biti riječi o samoj investiciji, u 18.20 sati slijede sportske demonstracije vrhunskih sportaša, s time da se druženje nastavlja uz zakusku na terasi Hotela Bor te sportsku zabavu na samom vježbalištu.
   
 • 61. Ljetne priredbe: Acoustic project - gudački orkestar

  03.08.2017
  Sam vrhunac koncertne sezone 61. Ljetnih priredbi, 03. kolovoza 2017. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, obilježit će svakako zanimljiv nastup gudačkog orkestra ansambla Acoustic project.
 • 61. Ljetne priredbe: Komedija I živjele su sretno...?, Scena Gorica

  07.08.2017
  Nakon uspjeha komedije I živjeli su sretno...?, Scena Gorica donosi nastavak u vidu predstave I živjele su sretno...?, a koja će se na kazališnim daskama krčke Scene Zidine, u sklopu programa 61. Ljetnih priredbi, naći 07. kolovoza 2017. godine, s početkom u 21.30 sati.
 • 61. Ljetne priredbe: Maxim Beitan, violončelo & Domagoj Gušćić, klavir

  10.08.2017
  U glazbenom programu 61. Ljetnih priredbi, 10. kolovoza 2017. godine u atriju franjevačkog samostana, s početkom u 21.30 sati, slijedi koncert proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitana u pratnji pijanista Domagoja Gušćića, koji će svojim virtuoznim izvedbama publici sigurno priskrbiti ono najbolje od klasike.

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

U Maloj vijećnici Grada Krka, 07. lipnja 2013. godine, održana je konstiturajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju je sazvala i otvorila Vera Pajalić, predstojnica Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije.

Na početku zasjedanja izabrana je Mandatna komisija, kao jedno od radnih tijela Gradskog vijeća u koje su imenovani Barbara Toljanić za predsjednicu te Josip Staničić i Danijel Milohnić za članove. Nakon podnesenog Izvješća verecifirani su mandati sljedećih članova Gradskog vijeća: Marinka Pavlića (PGS-SDP-HSLS), Josipa Staničića (PGS-SDP-HSLS), Serđa Samblića (PGS-SDP-HSLS), Josipa Mrakovčića (PGS-SDP-HSLS), Darinke Brusić (PGS-SDP-HSLS), Mirande Šebelje (PGS-SDP-HSLS), Barbare Toljanić (PGS-SDP-HSLS), Milana Žužića (PGS-SDP-HSLS) umjesto Darija Vasilića kojemu mandat po sili zakona miruje zbog obavljanja gradonačelničke dužnosti, Franje Volarića (HNS-ZS-HSU), Daniela Milohnića (HNS-ZS-HSU), Ive Radošević (HNS-ZS-HSU), Dragana Buterina (HDZ-HSP), Anta Čabraje (HDZ-HSP), Davida Mrakovčića (NL Davida Mrakovčića) i Darka Purića (NL Davida Mrakovčića).

Nakon verifikacije mandata članova Gradskog vijeća predsjedanje sjednicom preuzeo je vijećnik Marinko Pavlić pročitavši tekst svečane prisege kako bi vijećnici naposlijetku prisegnuli.

Nadalje, u Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja imenovani su Serđo Samblić za predsjednika te Darinka Brusić i Ante Čabraja za članove.

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Krka potom je izglasan Josip Staničić, a za potpredsjednike Marinko Pavlić i Franjo Volarić.

Po odrađenom Dnevnom redu novoizabranim vijećnicima čiji mandat traje do 2017. godine, obratio se gradonačelnik Darijo Vasilić, čestitavši svima na ostavrenim izbornim rezultatima, ali i primjetivši kako kako je novi saziv znatno osvježen u odnosu na prethodni, i to s čak devetero novih, uglavnom mladih, vijećnika. Svoje kratko izlaganje gradonačelnik je zaključio mišlju kako vjeruje u uspješnu suradnju izvršne i predstavničke vlasti, kao što je to i dosad bilo, izdvojivši naposlijetku nekolicinu tema koje novoizabrane vijećnike očekuju na budućim sjednicama.

Na samome kraju novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Jospi Stanićić preuzeo je presjedanje zahvalivši se pritom na ukazanom mu povjerenju, istićući kako se nada da će svi vijećnici zajednički raditi na dobrobiti i prosperitetu Grada Krka.