Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

U Maloj vijećnici Grada Krka, 07. lipnja 2013. godine, održana je konstiturajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju je sazvala i otvorila Vera Pajalić, predstojnica Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije.

Na početku zasjedanja izabrana je Mandatna komisija, kao jedno od radnih tijela Gradskog vijeća u koje su imenovani Barbara Toljanić za predsjednicu te Josip Staničić i Danijel Milohnić za članove. Nakon podnesenog Izvješća verecifirani su mandati sljedećih članova Gradskog vijeća: Marinka Pavlića (PGS-SDP-HSLS), Josipa Staničića (PGS-SDP-HSLS), Serđa Samblića (PGS-SDP-HSLS), Josipa Mrakovčića (PGS-SDP-HSLS), Darinke Brusić (PGS-SDP-HSLS), Mirande Šebelje (PGS-SDP-HSLS), Barbare Toljanić (PGS-SDP-HSLS), Milana Žužića (PGS-SDP-HSLS) umjesto Darija Vasilića kojemu mandat po sili zakona miruje zbog obavljanja gradonačelničke dužnosti, Franje Volarića (HNS-ZS-HSU), Daniela Milohnića (HNS-ZS-HSU), Ive Radošević (HNS-ZS-HSU), Dragana Buterina (HDZ-HSP), Anta Čabraje (HDZ-HSP), Davida Mrakovčića (NL Davida Mrakovčića) i Darka Purića (NL Davida Mrakovčića).

Nakon verifikacije mandata članova Gradskog vijeća predsjedanje sjednicom preuzeo je vijećnik Marinko Pavlić pročitavši tekst svečane prisege kako bi vijećnici naposlijetku prisegnuli.

Nadalje, u Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja imenovani su Serđo Samblić za predsjednika te Darinka Brusić i Ante Čabraja za članove.

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Krka potom je izglasan Josip Staničić, a za potpredsjednike Marinko Pavlić i Franjo Volarić.

Po odrađenom Dnevnom redu novoizabranim vijećnicima čiji mandat traje do 2017. godine, obratio se gradonačelnik Darijo Vasilić, čestitavši svima na ostavrenim izbornim rezultatima, ali i primjetivši kako kako je novi saziv znatno osvježen u odnosu na prethodni, i to s čak devetero novih, uglavnom mladih, vijećnika. Svoje kratko izlaganje gradonačelnik je zaključio mišlju kako vjeruje u uspješnu suradnju izvršne i predstavničke vlasti, kao što je to i dosad bilo, izdvojivši naposlijetku nekolicinu tema koje novoizabrane vijećnike očekuju na budućim sjednicama.

Na samome kraju novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Jospi Stanićić preuzeo je presjedanje zahvalivši se pritom na ukazanom mu povjerenju, istićući kako se nada da će svi vijećnici zajednički raditi na dobrobiti i prosperitetu Grada Krka.