Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Prvi buvljak Savjeta mladih u krčkom Društvenom centru

U krčkom Društvenom centru, 07. veljače 2015. godine, održano je premjerno izdanje buvljaka Uzmi ili ostavi, čiju organizaciju potpisuje prošle godine konstituiran Savijet mladih Grada Krka. Nakon nedavno odžane uspješne prezentacije planiranih aktivnosti, ovom je simpatičnom samjenom događanju prvom udahnut život.

O konceptu buvljaka i nekolicini budućih planova kazivali su članovi Savjeta - predsjednica Maria Elena Brusić i Adrian Morić.

Zamislili smo, ističe Brusić, da ovaj mini buvljak u prostoru Društvenog centra traje tijekom jutra i ranih poslijepodnevnih sati, a njegovo prvo izdanje okupilo je osmero izlagača koji su posjetiteljima na razmjenu i/ili kupnju ponudili uistinu različite stvari, od odjeće, obuće, knjiga, raznih uporabnih predmeta i ostalih potrepština, pa sve do glazbenih instrumenata. Cilj ovog buvljaka koji promovira poticanje na razmjenu još uvijek dobrih i primijenjivih stvari jest i u praksi pružiti podršku principima reciklaže i održivosti te na taj način pridonijeti buđenju i poticanju ekološke svijesti. Tijekom zimskih mjeseci, zaključuje Brusić, sajam bi se trebao zadržati u interijeru, no već na proljeće, planiramo ga prirediti u eksterijeru, i to najvjerojatnije na krčki Kamplin, a što se dinamike održavanja tiče, zasad bi to bilo jednom mjesečno (prve ili posljednje subote).

Sljedeća inicijativa koju čeka realizacija, dodaje Morić, bio bi Street art festival, međutim prije negoli se krene s njegovom relativno zahtjevnom organizacijom u pripremi su programi profesionalne i edukacijske orjentacije namijenjeni našim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Ovom prigodom, članovi Savjeta pozivaju sve sugrađane da poprate i podrže njihove programe, pa tako i nadolazeća izdanja buvljaka, koja posjetitelje neće obvezati na razmjenu ili kupnju, ali će pružiti izvrstan poligon za druženje, i to uz, još uvijek dobrodošao, topli čaj!