Najave

 • Vama glumimo! - nova sezona kazališnih programa za djecu i odrasle

  20.01.2017
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2017. godine, iznova započinje s realizacijom projekta Vama glumimo! kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
   
 • Rijeka 2020 - EPK: Predstavljanje sudionika programskog pravca 27 susjedstava

  24.03.2017
  Grad Krk postao je jedna od 27 zajednica koje će biti uključene u programski pravac 27 susjedstava koji se razvija u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Upravo u gradu Krku, 24. ožujka 2017. godine, bit će organizirano javno predstavljanje izabranih susjedstava iz čitave Primorsko-goranske županije.
   
 • Vozimo električne bicikle u gradu Krku!

  25.03.2017
  Prezentacija električnih bicikala s mogućnošću probne vožnje, zajedno s uvodnim predavanjem, održat će se u subotu, 25. ožujka 2017. godine, s time da će se predavanje, između 10.00 i 11.00 sati, odvijati u prostoru Velike gradske vijećnice, nakon čega na Rivi slijedi prezentacija.
   
 • Podržite globalni prosvjed Sat za planet Zemlju!

  25.03.2017
  Svjetski fond za prirodu (World Wildlife Fund) već desetu godinu za redom organizira najveću svjetsku akciju, ujedno i univerzalnu platformu za susret i razvoj ekološki osviještenih nastojanja, u nas znanu kao Sat za planet Zemlju (Earth Hour).
 • Proglašenje najboljih otočnih sportaša i sportskih ekipa u 2016. godini

  30.03.2017
  Svečanost proglašenja najboljih otočnih sportaša i sportskih ekipa u 2016. godini održat će se u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine, u prostoru Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, s početkom u 19.00 sati, a nakon protokolarnog dijela sve ondje okupljene očekuje i zakuska.
   

Prvi buvljak Savjeta mladih u krčkom Društvenom centru

U krčkom Društvenom centru, 07. veljače 2015. godine, održano je premjerno izdanje buvljaka Uzmi ili ostavi, čiju organizaciju potpisuje prošle godine konstituiran Savijet mladih Grada Krka. Nakon nedavno odžane uspješne prezentacije planiranih aktivnosti, ovom je simpatičnom samjenom događanju prvom udahnut život.

O konceptu buvljaka i nekolicini budućih planova kazivali su članovi Savjeta - predsjednica Maria Elena Brusić i Adrian Morić.

Zamislili smo, ističe Brusić, da ovaj mini buvljak u prostoru Društvenog centra traje tijekom jutra i ranih poslijepodnevnih sati, a njegovo prvo izdanje okupilo je osmero izlagača koji su posjetiteljima na razmjenu i/ili kupnju ponudili uistinu različite stvari, od odjeće, obuće, knjiga, raznih uporabnih predmeta i ostalih potrepština, pa sve do glazbenih instrumenata. Cilj ovog buvljaka koji promovira poticanje na razmjenu još uvijek dobrih i primijenjivih stvari jest i u praksi pružiti podršku principima reciklaže i održivosti te na taj način pridonijeti buđenju i poticanju ekološke svijesti. Tijekom zimskih mjeseci, zaključuje Brusić, sajam bi se trebao zadržati u interijeru, no već na proljeće, planiramo ga prirediti u eksterijeru, i to najvjerojatnije na krčki Kamplin, a što se dinamike održavanja tiče, zasad bi to bilo jednom mjesečno (prve ili posljednje subote).

Sljedeća inicijativa koju čeka realizacija, dodaje Morić, bio bi Street art festival, međutim prije negoli se krene s njegovom relativno zahtjevnom organizacijom u pripremi su programi profesionalne i edukacijske orjentacije namijenjeni našim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Ovom prigodom, članovi Savjeta pozivaju sve sugrađane da poprate i podrže njihove programe, pa tako i nadolazeća izdanja buvljaka, koja posjetitelje neće obvezati na razmjenu ili kupnju, ali će pružiti izvrstan poligon za druženje, i to uz, još uvijek dobrodošao, topli čaj!