Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   

Prvi buvljak Savjeta mladih u krčkom Društvenom centru

U krčkom Društvenom centru, 07. veljače 2015. godine, održano je premjerno izdanje buvljaka Uzmi ili ostavi, čiju organizaciju potpisuje prošle godine konstituiran Savijet mladih Grada Krka. Nakon nedavno odžane uspješne prezentacije planiranih aktivnosti, ovom je simpatičnom samjenom događanju prvom udahnut život.

O konceptu buvljaka i nekolicini budućih planova kazivali su članovi Savjeta - predsjednica Maria Elena Brusić i Adrian Morić.

Zamislili smo, ističe Brusić, da ovaj mini buvljak u prostoru Društvenog centra traje tijekom jutra i ranih poslijepodnevnih sati, a njegovo prvo izdanje okupilo je osmero izlagača koji su posjetiteljima na razmjenu i/ili kupnju ponudili uistinu različite stvari, od odjeće, obuće, knjiga, raznih uporabnih predmeta i ostalih potrepština, pa sve do glazbenih instrumenata. Cilj ovog buvljaka koji promovira poticanje na razmjenu još uvijek dobrih i primijenjivih stvari jest i u praksi pružiti podršku principima reciklaže i održivosti te na taj način pridonijeti buđenju i poticanju ekološke svijesti. Tijekom zimskih mjeseci, zaključuje Brusić, sajam bi se trebao zadržati u interijeru, no već na proljeće, planiramo ga prirediti u eksterijeru, i to najvjerojatnije na krčki Kamplin, a što se dinamike održavanja tiče, zasad bi to bilo jednom mjesečno (prve ili posljednje subote).

Sljedeća inicijativa koju čeka realizacija, dodaje Morić, bio bi Street art festival, međutim prije negoli se krene s njegovom relativno zahtjevnom organizacijom u pripremi su programi profesionalne i edukacijske orjentacije namijenjeni našim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Ovom prigodom, članovi Savjeta pozivaju sve sugrađane da poprate i podrže njihove programe, pa tako i nadolazeća izdanja buvljaka, koja posjetitelje neće obvezati na razmjenu ili kupnju, ali će pružiti izvrstan poligon za druženje, i to uz, još uvijek dobrodošao, topli čaj!