Najave

 • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

  08.04.2017
  Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
   
 • Radionica: Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

  27.04.2017
  Mjesec ženskog aktivizma predstavlja projekt riječke Udruge PaRiter, kojem je cilj povezivanje i osnaživanje žena svih generacija na području Primorsko-goranske županije, i to edukacijom o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i aktivističkom djelovanju, a ujedno i stvaranjem baze za njihovo umrežavanje i suradnju.
 • Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

  28.04.2017
  Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan održat će se 28. travnja 2017. godine u prostorijama škole, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

  29.04.2017
  Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
   

Prvi buvljak Savjeta mladih u krčkom Društvenom centru

U krčkom Društvenom centru, 07. veljače 2015. godine, održano je premjerno izdanje buvljaka Uzmi ili ostavi, čiju organizaciju potpisuje prošle godine konstituiran Savijet mladih Grada Krka. Nakon nedavno odžane uspješne prezentacije planiranih aktivnosti, ovom je simpatičnom samjenom događanju prvom udahnut život.

O konceptu buvljaka i nekolicini budućih planova kazivali su članovi Savjeta - predsjednica Maria Elena Brusić i Adrian Morić.

Zamislili smo, ističe Brusić, da ovaj mini buvljak u prostoru Društvenog centra traje tijekom jutra i ranih poslijepodnevnih sati, a njegovo prvo izdanje okupilo je osmero izlagača koji su posjetiteljima na razmjenu i/ili kupnju ponudili uistinu različite stvari, od odjeće, obuće, knjiga, raznih uporabnih predmeta i ostalih potrepština, pa sve do glazbenih instrumenata. Cilj ovog buvljaka koji promovira poticanje na razmjenu još uvijek dobrih i primijenjivih stvari jest i u praksi pružiti podršku principima reciklaže i održivosti te na taj način pridonijeti buđenju i poticanju ekološke svijesti. Tijekom zimskih mjeseci, zaključuje Brusić, sajam bi se trebao zadržati u interijeru, no već na proljeće, planiramo ga prirediti u eksterijeru, i to najvjerojatnije na krčki Kamplin, a što se dinamike održavanja tiče, zasad bi to bilo jednom mjesečno (prve ili posljednje subote).

Sljedeća inicijativa koju čeka realizacija, dodaje Morić, bio bi Street art festival, međutim prije negoli se krene s njegovom relativno zahtjevnom organizacijom u pripremi su programi profesionalne i edukacijske orjentacije namijenjeni našim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Ovom prigodom, članovi Savjeta pozivaju sve sugrađane da poprate i podrže njihove programe, pa tako i nadolazeća izdanja buvljaka, koja posjetitelje neće obvezati na razmjenu ili kupnju, ali će pružiti izvrstan poligon za druženje, i to uz, još uvijek dobrodošao, topli čaj!