Najave

 • Vama glumimo! - nova sezona kazališnih programa za djecu i odrasle

  20.01.2017
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2017. godine, iznova započinje s realizacijom projekta Vama glumimo! kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
   
 • Rijeka 2020 - EPK: Predstavljanje sudionika programskog pravca 27 susjedstava

  24.03.2017
  Grad Krk postao je jedna od 27 zajednica koje će biti uključene u programski pravac 27 susjedstava koji se razvija u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Upravo u gradu Krku, 24. ožujka 2017. godine, bit će organizirano javno predstavljanje izabranih susjedstava iz čitave Primorsko-goranske županije.
   
 • Vozimo električne bicikle u gradu Krku!

  25.03.2017
  Prezentacija električnih bicikala s mogućnošću probne vožnje, zajedno s uvodnim predavanjem, održat će se u subotu, 25. ožujka 2017. godine, s time da će se predavanje, između 10.00 i 11.00 sati, odvijati u prostoru Velike gradske vijećnice, nakon čega na Rivi slijedi prezentacija.
   
 • Podržite globalni prosvjed Sat za planet Zemlju!

  25.03.2017
  Svjetski fond za prirodu (World Wildlife Fund) već desetu godinu za redom organizira najveću svjetsku akciju, ujedno i univerzalnu platformu za susret i razvoj ekološki osviještenih nastojanja, u nas znanu kao Sat za planet Zemlju (Earth Hour).
 • Proglašenje najboljih otočnih sportaša i sportskih ekipa u 2016. godini

  30.03.2017
  Svečanost proglašenja najboljih otočnih sportaša i sportskih ekipa u 2016. godini održat će se u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine, u prostoru Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, s početkom u 19.00 sati, a nakon protokolarnog dijela sve ondje okupljene očekuje i zakuska.
   

Savjet mladih predstavio svoje inicijative

U Maloj vijećnici Grada Krka, 23. siječnja 2015. godine, predstavnici Savjeta mladih Grada Krka okupljenoj javnosti prezentirali su program rada, odnosno aktivnosti i inicijative što ih u vrijeme svog dvogodišnjeg mandata planiraju potaknuti ili realizirati.

Podsjetimo, aktualan saziv ovog savjetodavnog tijela, pored predsjednice Marie Elene Brusić, čine Teo Marević, Luka Adžić Kapitanović, Dorotea Čeperić, Adrian Morić, Ana Šikljan i Karmen Čabraja.

Prema riječima predsjednice, jedna od primarnih zadaća Savjeta jest animirati što veći broj mladih Krčana kako bi se sadržaji definirani programom uspjeli realizirati u što većoj mjeri. Prema tome, putem buduće Internet stranice i već otvorenog Facebook profila, svi zainteresirani pojedinci i udruge moći će Savjetu proslijediti svoje ideje i prijedloge. Cilj je, zaključuje u svome uvodu Brusić, ostvariti što više kvalitetnih i zanimljivih sadržaja namijenjenih mladima, od izvannastavnih aktivnosti i radionica, preko različitih edukativnih programa pa sve do tribina i festivala.

U nastavku, članovi Savjeta zajednički su predstavili program što ga čine sljedeće inicijative: priređivanje profesionalnih orijentacija za srednjoškolce i mlade te edukacijskih orijentacija za osnovnoškolce i srednjoškolce, organiziranje predstavljanja gradskih sportskih kolektiva i dostupnih izvannastavnih aktivnosti te organiziranje glazbenih, likovnih ili sportskih radionica, festivalskih i sajmenih sadržaja, kao i eventualnih skupova predstavnika savjeta mladih s područja čitave županije.   

Od skorašnjih događanja, za kraj siječnja ili veljače, najavljen je buvljak Uzmi ili ostavi koji bi mlade trebao potaknuti na međusobno ramjenjivanje, dok bi proljeće trebalo donijeti zanimljiv program street art festivala.

 

 

Podršku mladima dali su Marinka Margan, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i gradonačelnik Darijo Vasilić koji je na kraju istaknuo kako Savjet mladih ima važnu ulogu, obzirom da na najbolji mogući način može posredovati između čitavog civilnog sektora i svih krčkih organizacija koje se, pored ostalog, bave i programima za mlade. Stoga nam, zaključuje Vasilić, kao savjetodavno tjelo možete pomoći u prepoznavanju dobrih programa za mlade, odnosno posredovati prema svima koji ih stvaraju te izdvajati one kojima bi se trebala dati veća pozornost i prioritet.