Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Savjet mladih predstavio svoje inicijative

U Maloj vijećnici Grada Krka, 23. siječnja 2015. godine, predstavnici Savjeta mladih Grada Krka okupljenoj javnosti prezentirali su program rada, odnosno aktivnosti i inicijative što ih u vrijeme svog dvogodišnjeg mandata planiraju potaknuti ili realizirati.

Podsjetimo, aktualan saziv ovog savjetodavnog tijela, pored predsjednice Marie Elene Brusić, čine Teo Marević, Luka Adžić Kapitanović, Dorotea Čeperić, Adrian Morić, Ana Šikljan i Karmen Čabraja.

Prema riječima predsjednice, jedna od primarnih zadaća Savjeta jest animirati što veći broj mladih Krčana kako bi se sadržaji definirani programom uspjeli realizirati u što većoj mjeri. Prema tome, putem buduće Internet stranice i već otvorenog Facebook profila, svi zainteresirani pojedinci i udruge moći će Savjetu proslijediti svoje ideje i prijedloge. Cilj je, zaključuje u svome uvodu Brusić, ostvariti što više kvalitetnih i zanimljivih sadržaja namijenjenih mladima, od izvannastavnih aktivnosti i radionica, preko različitih edukativnih programa pa sve do tribina i festivala.

U nastavku, članovi Savjeta zajednički su predstavili program što ga čine sljedeće inicijative: priređivanje profesionalnih orijentacija za srednjoškolce i mlade te edukacijskih orijentacija za osnovnoškolce i srednjoškolce, organiziranje predstavljanja gradskih sportskih kolektiva i dostupnih izvannastavnih aktivnosti te organiziranje glazbenih, likovnih ili sportskih radionica, festivalskih i sajmenih sadržaja, kao i eventualnih skupova predstavnika savjeta mladih s područja čitave županije.   

Od skorašnjih događanja, za kraj siječnja ili veljače, najavljen je buvljak Uzmi ili ostavi koji bi mlade trebao potaknuti na međusobno ramjenjivanje, dok bi proljeće trebalo donijeti zanimljiv program street art festivala.

 

 

Podršku mladima dali su Marinka Margan, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i gradonačelnik Darijo Vasilić koji je na kraju istaknuo kako Savjet mladih ima važnu ulogu, obzirom da na najbolji mogući način može posredovati između čitavog civilnog sektora i svih krčkih organizacija koje se, pored ostalog, bave i programima za mlade. Stoga nam, zaključuje Vasilić, kao savjetodavno tjelo možete pomoći u prepoznavanju dobrih programa za mlade, odnosno posredovati prema svima koji ih stvaraju te izdvajati one kojima bi se trebala dati veća pozornost i prioritet.