Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

22. Kolegij: Osigurana sredstva za kupnju poklon-paketa krčkim umirovljenicima

U uredu gradonačeknika, 02. prosinca 2013. godine, održan je 22. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića nazočili njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Od ostalih prisutni su bili Josip Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka, Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti te Mladena Cvitković, viša stručna referentica.

Ovotjedni sastanak započeo je rješavanjem predmeta Odsjeka za komunalno gospodarstvo, odnosno razmatranjem ponude Uslužnog obrta Žižula iz Krka za uređenje šume ispod parkirališta Hotela Koralj o čemu će konačna odluka, nakon provjere vlasništva parcela koje ista obuhvaća, biti donesena na jednoj od narednih sjednica. Budući da Grad još uvijek nema reguliran sustav prometnog redarstva, odbijena je ponuda tvrtke RI-ING NET d.o.o. iz Rijeke za implementaciju platforme Gradsko oko koja pomaže u rješavanju problema prometnog, ali i ostalog komunalnog redastva. Uz nekolicinu izmjena prihvaćen je prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za narednu godinu, kojim su za gradnju javnih površina, nerazvrstanih cesta, groblja i javne rasvjete predviđena sredstva u iznosu od 6.810.000,00 kn. O ovome će prijedlogu na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici imati prilike svoje mišljenje iznijeti i gradski vijećnici. 

Razmatrajući predmete Imovinsko-pravne službe, radi odlaska u mirovinu, prihvaćen je sporazumni raskid ugovora za obavljanje komunalne djelatnosti - pogrebnih poslova s Marijom Turčić iz Omišlja, vlasnicom Građevinsko-komunalnog obrta Komunalac, i to s 01. siječnjem 2014. godine. Kako ugovor o koncesiji istječe tek 27. srpnja, naredne godine, njezine će poslove dotad preuzeti Obrt Usluge Cvelić u vlasništvu Josipa Cvelića iz Malinske s kojim je, kao i s Marijom Turčić, potpisan ugovor za obavljanje navedene djelatnosti.

Rješavajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, razmotreno je Izvješće o usklađenosti postupanja Grada Krka sa zakonskim propisima i drugim općim aktima Grada, a obzirom da su izdvajanjem iz Trgovačkog društva Ponikve d.o.o. osnovane dvije nove tvrtke -  Trgovačko društvo za obavljanje komunalnih i ostalih djelatnosti Ponikve eko otok Krk d.o.o. i Trgovačko društvo za obavljanje zajedničkih uslužnih djelatnosti Ponikve usluga d.o.o. - prihvaćen je prijedlog Odluke o prijenosu poslovnih udjela na nove članove društva. O potonjem uskoro će raspravljati gradski vijećnici.

Razmatrajući predmete Odsjeka za društvene djelatnosti, prihvaćene su zamolbe Udruge umirovljenika Grada Krka i Udruge umirovljenika Poljica - Šotovento za financiranje poklon-paketa koje će njihovi predstavnici, povodom nadolazećih blagdana, dijeliti najstarijim i bolesnim članovima. Iz gradskog proračuna tako je izdvojeno 120,00 kn po paketu za 89 članova obiju udruženja. Izdavačkoj kući Lukom d.o.o. iz Zagreba za tisak knjige Antologija pjesništva otoka Krka, dr. sc. prof. Katice Ivanišević, dodijeljeno je, prošle godine odobrenih, 4.000,00 kn, obzirom da je tek ove krenula realizacija te vrijedne publikacije koja će pružiti točan uvid u književne domete velikana svojim životom i stvaralaštvom vezanih uz otok Krk. Mjesnom odboru Kornić odobreno je 1.566,00 kn radi nabave opreme za stolni tenis. Neformalnoj skupini mladih Punat dodijeljeno je 1.000,00 kn za zatvaranje financijske konstrukcije vezane uz realizaciju projekta Mladi za mlade, a za koji su sredstva ostvarena prijavom na program Europske unije - Mladi na djelu. Nadalje, dogovoreno je kako će gradonačelnik krčke prvašiće posjetiti 10. prosinca, dok se druženje s krčkim stipendistima planira 27. prosinca.