Najave

 • 11. Dan turizma Grada Krka: Okupljanje svih dionika turističke ponude

  13.12.2017
  Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 11. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 13. prosinca 2017. godine, u Hotelu Marina, s početkom u 10.00 sati.
   
 • Proslava 97. obljetnice smrti biskupa Antuna Mahnića

  14.12.2017
  Svečano misno slavlje u povodu proslave 97. obljetnice smrti sluge Božjeg biskupa Antuna Mahnića koje predvodi mons. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolita đakovačko-osječki, održat će se 14. prosinca 2017. godine, u 18.00 sati, u Krčkoj katedrali.
 • Četvrto izdanje blagdanske priredbe Advent na Placi

  15.12.2017
  Na glavnom gradskom trgu, između 15. i 17., te 22. i 24. prosinca 2017. godine, bit će priređeno četvrto izdanje blagdanske sajmeno-glazbene priredbe Advent na Placi, i to u režiji Udruge Kreativni Krk kojoj i ove godine organizacijsku podršku pruža Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci, a financijsku Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.
   
 • Humanitarno-prodajna izložba krčkih srednjoškolaca

  18.12.2017
  Humanitarno-prodajna izložba fotografija i narukvica učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, između 18. i 20. prosinca 2017. godine, odvijat će se u Galeriji Decumanus, i to od 10.00 do 12.00 te od 17.00 do 19.00 sati.
   
 • Humanitarni božićno-novogodišnji koncert krčkih osnovnoškolaca

  21.12.2017
  Tradicionalni, 16. po redu, Božićno-novogodišnji koncert u izvedbi učenika s područja čitavog otoka, u organizaciji Osnovne škole Fran Krsto Frankopan i podršku osnovnih škola Malinska-Dubašnica i Omišalj, održat će se 21. prosinca 2017. godine, u velikoj sportskoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, s početkom u 17.00 sati.
   
 • Izložbeni i glazbeni sadržaji za Badnje jutro u Krku

  22.12.2017
  I ove godine, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus i na obližnjoj Veloj placi, tijekom petka 22. prosinca, odvijat će se četvrto po redu izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i koncertnih sadržaja - prigodno nazvanog Badnje jutro u Krku.
 • Slatki otok - prepoznatljiv blagdanski simbol čitavog otoka

  23.12.2017
  I ove godine, uoči Božića Humanitarna udruga Andrijana Gržetić organizira jubilarnu, 10. po redu humanitarnu izložbu kolača Slatki otok. Krčka Vela placa iznova će mirisat po domaćim kolačima, 23. prosinca od 08.30 sati, a bude li kiše prodaja prelazi u obližnju Galeriju Decumanus.
 • Božićna polnoćka

  24.12.2017
  Božićna polnoćka, koju predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, održat će se 24. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 23.00 sata.
 • Svečano božićno misno slavlje

  25.12.2017
  Svečano božićno misno slavlje, koje predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, održat će se 25. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 10.30 sati.
 • Božićni koncert župnih zborova

  26.12.2017
  Božićni koncert župnih zborova održat će se 26. prosinca 2017. godine u Krčkoj katedrali s početkom u 19.00 sati.
 • Zdravica krčkog gradonačelnika i doček Nove, 2018., godine

  31.12.2017
  Kao i dosad, Krčani, zajedno s ostalim posjetiteljima grada, 31. prosinca, Staru će godinu na Veloj placi, točno u podne, ispratiti novogodišnjom zdravicom krčkog gradonačelnika, i to uz cjelojutarnji zabavno-glazbeni program, nakon čega između 23.00 i 03.00 sata, na istome mjestu, slijedi doček Nove godine uz zajednički koncert Beatles Revival Banda i Belfastfooda. Organizacija ovog cjelodnevnog novogodišnjeg programa povjerena je Turističkoj zajednici Grada Krka i Udruzi Kreativni Krk.

37. Kolegij: Priključite se inicijativi Zelena čistka - dan za čist okoliš

U uredu gradonačeknika, 23. travnja 2014. godine, održan je 37. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića nazočili njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Od ostalih prisutni su bili Josip Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka, Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša te Mladena Cvitković, viša stručna referentica.

Na početku ovotjednog zasjedanja, rješavajući predmete zamjenika gradonačelnika, podržana je inicijativa Mjesnog odbora Poljica kojom se traži nabava LCD projektora vrijednog 6.150,00 kn za potrebe tamošnjeg društvenog doma. Nakon kraće rasprave, prihvaćen je prijedlog godišnjeg ugovora kojeg će Grad Krk potpisati sa zagrebačkom tvrtkom Metronet komunikacije d.d., a kojim je uz cijenu definirana i brzina gradskog wireless Interneta, i to od 50/50 mbps, između 01. travnja i 30. rujna te od 10/10 mbps, između 01. listopada i 31. ožujka. Nadalje, raspravljeno je i usvojeno Izvješće o izvršavanju Plana gospodarenja otpadom Grada Krka za 2013. godine, o kojem će na prvoj nadolazećoj sjednici imati prilike praspravljati i gradski vijećnici. 

Razmatrajući predmete Odsjeka za komunalno gospodarstvo, prihvaćena je ponuda Soboslikarskog obrta ARTcolor iz Vrha, u iznosu od 8.175,00 kn (s PDV-om), za uređenje fasade gradskog poslovnog prostora smještenog na adresi J. J. Strossmayera 27 u gradu Krku (prodavaonica obuće Mateo). Također, prihvaćena je ponuda Soboslikarskog obrta Art Color iz Rijeke, u iznosu od 14.355,00 kn (s PDV-om), za održavanje i farbanje stolarije Etno kuće u Korniću. Na znanje je primljen dopis Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije kojim se traži popravak gradilišne ograde uz Županijsku cestu ZC 5125, na dionici Dunat - Punat. Vezano uz to, sukladno dogovoru između Grada Krka i Općine Punat, pristupiti će se skidanju zaštitne ograde i poravnavanju partera jalovinom, ali nakon što Općina Punat dobije prethodnu suglasnost investitora i izvođača. (Iz sigurnosnih razloga biti će potrebno osigurati ograde prema moru, odnosno sanirati sve postojeće opasnosti.) Zidarskom obrtu Zidar Ivo iz Vrha produžen je rok izvođenja radova na rampi oko kućice kod krčkog groblja, i to do 01. lipnja, ove godine. Zamolbi tvrtke A.N.B. d.o.o. iz Babine Grede za postavljanje drugog stola na javnoj površini, ispred ugostiteljskog objekta smještenog u dijelu Ulice J. J. Strossmayera 18 u gradu Krku, nije moguće udovoljiti radi suženja ulice, odnosno mogućeg remećenja pješačke komunikacije.

Rješavajući predmete Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, prihvaćena je ponuda tvrtke Geoprojekt d.d. iz Opatije za dopunu GIS-a Grada Krka, odnosno uređivanje skeniranih katastarskih karata (3.000,00 kn), konverziju digitalnog katastarskog plana u ArcGIS projektu (3.500,00 kn), prikaz izdanih lokacijskih i građevinskih dozvola (8.000,00 kn) te prikaz karata namjene važećih UPU-a i DPU-a (1.500,00 kn). Nadalje, usvojena je inicijativa Zorana Morožina za postavljanje stupa javne rasvjete u odvojku Ulice Braće Juras u gradu Krku za što će Odsjek zatražiti ponudu. Uz to, prihvaćena je zamolba grupe građana za asfaltiranje dijela Ulice Bok od Brozića u naselju Vrh, što će se predvidjeti Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2015. godinu. Prihvaćena je i ponuda arhitekta Nenada Kocijana za rješavanje detalja prilikom izgradnje mrtvačnice na Mjesnom groblju Vrh, i to 2.000,00 kn (bez PDV-a) za izradu izvedbenih detalja te 875,00 kn (bez PDV-a) po koordinaciji (sastanku) radi izrade samih detalja.

Razmatarjući predmete Imovinsko-pravne službe donesena je odluka o početku postupka nabave za ustupanje radova na izradi sunčališnih platoa kupališta Dražica.

Rješavajući predmete Odsjeka za društvene djelatnosti, Klubu za sportski ribolov na moru BIG OM iz Omišlja dodijeljeno je 2.000,00 kn za organizaciju devetog po redu međunarodnog natjecanja u big game fishingu koje će se u Omišlju održati između 27. i 30. kolovoza, ove godine. Pored toga, doznajemo kako će se u nadolazeću akciju Zelena čistka - jedan dan za čisti okološ, koja predstavlja dio globalne inicijative Let's do it world, uključiti tri gradska udruženja: Plesna udruga Osjeti ritam, Klub liječenih ovisnika Gromača i Planinarsko društvo Obzova. Tom će se prigodom 26. travnja, ove godine, s ciljem podizanja svijesti građana o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada, čistiti šuma Plav i poluotok Prniba, čemu se mogu priključiti i svi ostali zainteresirani građani.

Razmatrajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, raspravljen je prijedlog Odluke o privremenim javnim parkiralištima s naplatom, kojom se određuje organizacija, način korištenja i naplate te nadzor nad parkiranjem vozila na privremenim javnim parkiralištima na području Grada Krka.