Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

64. Kolegij: Krčanima iznova omogućene besplatne ultrazvučne pretrage u Poliklinici Ivaniš

U uredu gradonačeknika, 08. prosinca 2014. godine, održan je 64. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Od ostalih nazočni su bili Josip Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka, Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša te Mladena Cvitković, viša stručna referentica.

Razmatrajući predmete Odsjeka za društvene djelatnosti, prihvaćen je prijedlog Hrvatske skijaške reprezentacije da im se, između 26. i 30. prosinca, ove godine, radi provođenja kondicijskih priprema, na korištenje ustupi prostor osnovnoškolske sportske dvorane, a sukladno pozitivnom očitovanju njezinog voditelja koji će pripreme odraditi volonterski. Obzirom na prijavljena oštećenja sportske opreme u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani krčko Komunalno društvo Vecla zadužuje se da prikupi, odnosno Gradu dostavi, ponude za sanaciju tamošnjih strunjača. Ukoliko to budu dopuštala sredstva planirana za ovogodišnje programe tehničke kulture Autoklubu Krk biti će dodijeljeno 8.500,00 kn, iliti 50% iznosa što ga je klub utrošio u edukaciju mladih vozača na krčkom poligonu te grobničkom automotodromu. Multimedijalnoj udruzi Krčka beseda odobreno je 1.000,00 kn s ciljem realizacije programa vezanog uz natječaj za osobu godine otoka Krk u 2014. Kako doznajemo, na natječaju koji je zaključen 07. prosinca, zaprimljene su četiri kandidature. Judo klubu Krk dodijeljeno je 5.000,00 kn za realizaciju programa u povodu obilježavanja tridesete godišnjice osnutka. Taj vrijedan jubilej članovi udruženja sljedeći će tjedan proslaviti organiziranjem judo turnira namijenjenog najmlađima, demonstracijom judo vještina te dodjelom priznanja i zahvalnica najistaknutijim predstavnicima kluba. Sukladno jednom od prethodnih zaključaka Kolegija, Grad će liječničke preglede četvorice članova Karate kluba Krk sufinancirati s 50% ukupnog troška.

Rješavajući predmete Imovinsko-prvane službe, raspravljen je i dorađen Prijedlog Plana upravljanja pomorskim dobrom za 2015. godinu. Vinku Tudoru iz Krka dana je suglasnost da (uklanjanjem makije) uredi gradsku parcelu u naselju Vrh, uzetu u jednogodišnji zakup radi odlaganja strojeva za potrebe obližnjeg gradilišta. Na inicijativu Brodogradilišta Krk d.o.o. iz Krka, Grad je iskazao interes da parcelu u krčkoj industrijskoj zoni od 1.906 m2 ponudi na prodaju te će istu dati procijeniti. Na prijedlog Ivane Ljubljanović iz Krka, odnosno Dragutina i Marije Kosić iz Krka, Grad je zainteresiran za prodaju svojih zemljišta koja se nalaze u sastavu okućnica navedenih predlagatelja, od kojih će se za provedbu procijene zatražiti predujam.

Razmatrajući predmete Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, načelno je prihvaćena inicijativa grupe građana za asfaltiranje odvojka Ulice Lokvić u naselju Kornić, što se, uz potrebnu suglasnost tamošnjeg mjesnog odbora, planira uvrstiti u Izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2015. godinu. Na inicijativu Željka Krošelja, odobreno je postavljanje jednog rasvijetnog tijela na postojeći betonski stup u dijelu Ulice Vršak u naselju Pinezići, a procijenjena vrijednost navedenog posla iznosi 813,00 kn (bez PDV-a). Na prijedlog tvrtke Degrad d.o.o. iz Krka, odobreno je postavljanje javne rasvijete, odnosno polaganje kabela i izgradnja devet betonskih temelja za stupove javne rasvjete, također u dijelu Ulice Vršak u naselju Pinezići, s time da procijenjena vrijednost monterskih radova iznosi 14.060,00 kn (bez PDV-a), a građevinskih 11.755,00 kn (bez PDV-a).

Rješavajući predmete Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Udruzi demo bendova grada Krka odobreno je korištenje javne gradske površine - Vele place, 13. prosinca, ove godine, radi organizacije cjelodnevnog programa Advent na placi. Realizaciju ove manifestacije koja sjedinjuje sajam rukotvorina i bogat glazbeni program, Grad će podržati osiguravanjem dovoljnog broja štandova, pozornice i električne energije uz napomenu kako eventualnu pripremu hrane nije dozvoljeno raditi na Veloj placi već na obližnjem prostoru ispod zidina, do terase Koktel bara Volsonis.

Razmatrajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, prihvaćen je Prijedlog Ugovora o poslovnoj suradnji s riječkom Poliklinikom Ivaniš za narednu godinu, čime se nastavlja pružanje zdravstvene zaštite, točnije ultrazvučnih pretraga (štitne žljezde, vrata, dojki, trbušnih organa, jetre, žuči, gušterače, aorte, donje šuplje vene, slezene, bubrega, prostate, mokraćnog mjehura, male zdjelice, limfnih čvorova, želuca i crijeva) za stanovnike s područja Grada Krka. Njegovim prihvaćanjem Grad se obvezao Poliklinici Ivaniš isplaćivati paušalnu mjesečnu naknadu u iznosu od 1.625,00 kn, što godišnje iznosi 19.500,00 kn. Prema statistici za 2014., u prvih jedanaest mjeseci ultrazvučni pregled iskoristile su 184 osobe, dok je ukupno izvršeno 225 zdravstvenih usluga.