Najave

  • Malinska: Radionica Sedam koraka do kredita

    17.10.2017
    Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Područni ured za Primorje i Gorski kotar, u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci, organizira radionicu na temu Sedam koraka do kredita koja će se održati u utorak, 17. listopada 2017. godine, u upravnoj zgradi Općine Malinska-Dubašnica (Lina Bolmarčića 22, Malinska), s početkom u 13.00 sati.
  • Besplatan preventivni pregled madeža

    17.10.2017
    Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, 10. i 17. listopada 2017. godine, između 17.00 i 20.00 sati, nastavlja s programom besplatnog preventivnog pregleda madeža.

Lokalni izbori: Objava biračima

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 13. travnja 2017. godine donijela je Odluku o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te Odluku o raspisivanju izbora za općinske načelnike, gradonačelnike, župane i njihove zamjenike. Integralni tekst objave preuzmite: ovdje.

Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 21. svibnja 2017. godine. Stoga, pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji, prema mjestu prebivališta, i to svakim radnim danom u redovno radno vrijeme ureda. Detaljnije obavijesti bit će objavljene na Internet stranicama nadležnih ureda. Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede 10. svibnja 2017. godine.

Ovom prilikom, podsjećaju se birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj da je uvjet za ostvarivanje prava glasovanja važeća osobna iskaznica. Također, na lokalnim izborima mogu glasovati samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, i to u mjestu svog prebivališta.