Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   

Krčki pršut ovjenčan titulom Šampiona na Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu

Nakon što je na ovogodišnjem 10. Nacionalnom sajmu pršuta, krajem ožujka održanom u Sinju, Krčki pršut Mesnice Žužić zaslužio naslov Šampiona kvalitete, u ruke krčkog mesara i pršutara Vjekoslava Žužića iz Vrha, prispjela je još jedna vrijedna nagrada.

Naime, Krčki pršut, odnedavno zaštićen europskom oznakom geografskog podrijetla, na 9. izdanju Internacionalnog sajma pršuta (ISAP), 17. i 18. listopada, održanog u Tinjanu, dobivši najviše ocjene, ovjenčan je titulon Šampiona u kategoriji nedimljenih pršuta. Iako je i tijekom prijašnjih izdanjima ove znane istarske smotre bila prepoznata zavidna kvaliteta Krčkog pršuta, ovo je, nakon dva prethodno osvojena srebra i tri bronce, prvo šampionsko priznanje zasluženo u Tinjanu.

Popularni ISAP, čiju organizaciju vodi Općina Tinjan u suradnji s Udrugom proizvođača istarskog pršuta, Istarskom županijom i LAG-om Središnja Istra, ove je godine okupio više od 30 proizvođača pršuta iz različitih eurpskih zemanlja (Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine te naravno Hrvatske), a kroz dva dana trajanja smotre, Tinjan je posjetilo preko 25.000 ljubitelja ove slane delicije.

 

 

Ova nagrada predstavlja još jednu potvrdu visoke kvalitete naših proizvoda, posebice Krčkog pršuta koji uz domaći ovčji sir i ekstra djevičansko maslinovo ulje postaje jednim od najprepoznatljivijih simbola otoka Krka. Zanimljivo je spomenuti kako Krčki pršut možemo smatrati karakterističnim upravo po tome što se proizvodi od buta s kožom, ali bez dima, a uz sol, aromu mu daje i začinsko bilje tipično za krčko podneblje. Svježi butovi tako prolaze kroz dvotjednu fazu soljenja, nakon čega slijedi tjedan dana prešanja, pa tri mjeseca sušenja, te na kraju zrenje do isteka godine dana od ulaska svježeg buta u proizvodni proces.