Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   

Na Svjetski dan turizma Krčani proslavili milijunto noćenje

Nedjelja ujutro, 27. rujna 2015., pokazala se izvrsnom za održavanje prigodne svečanosti kojom je, na ljudima okupanoj Veloj placi, proslavljeno milijunto noćenje, po prvi u put, u jednoj turističkoj godini, zabilježeno na području Grada Krka.

Statistika krčke Turističke zajednice ukazuje nam da je takav izniman turistički rezultat ostvaren već 24. rujna, a da je riječ, što se turističkih parametara tiče, o zaista zavidnoj godini, svjedoči i činjenica kako je tijekom čitave 2014. na našem području noćilo oko 960.000 gostiju.

Svi posjetitelji grada Krka, domaći i gosti, sunačano nedjeljno jutro tako su proveli uživajući u najfinijim krčkim delicijama, počevši od Krčkog pršuta, kao prvog hrvatskog proizvoda na razini Europske unije zaštićenog oznakom zemljopisnog porijekla, zatim rižota s plodovima mora, preko slastica - domaćih fritula, pa sve do vina otočnih vinara okupljenih u udruzi Bukaleta. Uza sve to, izvrsnu glazbenu podlogu ovoj slavljeničkoj pričili dala je krčka grupa Menage-A-Trois, izvodeći domaće i strane pop-rock uspješnice.

 

 

U kratkome obraćanju, krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, iskoristio je priliku da u ime organizatora pozdravi sve posjetitelje, Krčane i turiste, ističući kako je ovo je dobra prilika za zajedničko veselje, jer na današnji dan, kada se na globalnoj razini obilježava Svjetski dan turizma, Grad Krk slavi milijunto noćenje. Ove je godine, nastavlja Vasilić, čak milijun ljudi prenoćilo na našem području, što predstavlja rekored kojeg slavimo zajedno s još nekolicinom turističkih destinacija poput Novigrada, Opatije, Raba i drugih velikih jadranskih gradova. U proteklih dvadesetak godina od 500.000 noćenja Grad Krk narastao je na milijun, postavši, ako se vodimo turističkim rezultatima, prvom otočnom destinacijom, ali i jednom od najposjećenijih u Primorsko-goranskoj županiji. Veselimo se stoga zajedno ovogodišnjem ljetu, dobroj turističkoj sezoni, i jednako tako dobrim rezultatima koje su osigurali svi subjekti uključeni u stvaranje krčkog turističkog proizvoda, a kojima ovom prigodom od srca čestitam, zaključio je Vasilić.

Danas, po prvi put u povijesti našeg turizma, dodaje direktorica Turističkog ureda krčke Turističke zajednice Nataša Jurina, slavimo milijunto noćenje, u ovoj godini ostvareno na našem području, što predstavlja zaista veliku brojku za grad veličine Krka, a čemu je sigurno pridonijela i sve bolja turistička ponuda koja pratiti trendove i uključuje nove sadržaje. 

 

 

Program odigran na Veloj placi zajednički su organizirali Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Komunalno društvo Vecla, a u njemu su sudjelovali Hoteli Krk, Valamar Riviera, Kuća krčkog pršuta Žužić, Uduga vinara Bukaleta te grupa Menage-A-Trois.