Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Na Svjetski dan turizma Krčani proslavili milijunto noćenje

Nedjelja ujutro, 27. rujna 2015., pokazala se izvrsnom za održavanje prigodne svečanosti kojom je, na ljudima okupanoj Veloj placi, proslavljeno milijunto noćenje, po prvi u put, u jednoj turističkoj godini, zabilježeno na području Grada Krka.

Statistika krčke Turističke zajednice ukazuje nam da je takav izniman turistički rezultat ostvaren već 24. rujna, a da je riječ, što se turističkih parametara tiče, o zaista zavidnoj godini, svjedoči i činjenica kako je tijekom čitave 2014. na našem području noćilo oko 960.000 gostiju.

Svi posjetitelji grada Krka, domaći i gosti, sunačano nedjeljno jutro tako su proveli uživajući u najfinijim krčkim delicijama, počevši od Krčkog pršuta, kao prvog hrvatskog proizvoda na razini Europske unije zaštićenog oznakom zemljopisnog porijekla, zatim rižota s plodovima mora, preko slastica - domaćih fritula, pa sve do vina otočnih vinara okupljenih u udruzi Bukaleta. Uza sve to, izvrsnu glazbenu podlogu ovoj slavljeničkoj pričili dala je krčka grupa Menage-A-Trois, izvodeći domaće i strane pop-rock uspješnice.

 

 

U kratkome obraćanju, krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, iskoristio je priliku da u ime organizatora pozdravi sve posjetitelje, Krčane i turiste, ističući kako je ovo je dobra prilika za zajedničko veselje, jer na današnji dan, kada se na globalnoj razini obilježava Svjetski dan turizma, Grad Krk slavi milijunto noćenje. Ove je godine, nastavlja Vasilić, čak milijun ljudi prenoćilo na našem području, što predstavlja rekored kojeg slavimo zajedno s još nekolicinom turističkih destinacija poput Novigrada, Opatije, Raba i drugih velikih jadranskih gradova. U proteklih dvadesetak godina od 500.000 noćenja Grad Krk narastao je na milijun, postavši, ako se vodimo turističkim rezultatima, prvom otočnom destinacijom, ali i jednom od najposjećenijih u Primorsko-goranskoj županiji. Veselimo se stoga zajedno ovogodišnjem ljetu, dobroj turističkoj sezoni, i jednako tako dobrim rezultatima koje su osigurali svi subjekti uključeni u stvaranje krčkog turističkog proizvoda, a kojima ovom prigodom od srca čestitam, zaključio je Vasilić.

Danas, po prvi put u povijesti našeg turizma, dodaje direktorica Turističkog ureda krčke Turističke zajednice Nataša Jurina, slavimo milijunto noćenje, u ovoj godini ostvareno na našem području, što predstavlja zaista veliku brojku za grad veličine Krka, a čemu je sigurno pridonijela i sve bolja turistička ponuda koja pratiti trendove i uključuje nove sadržaje. 

 

 

Program odigran na Veloj placi zajednički su organizirali Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Komunalno društvo Vecla, a u njemu su sudjelovali Hoteli Krk, Valamar Riviera, Kuća krčkog pršuta Žužić, Uduga vinara Bukaleta te grupa Menage-A-Trois.