Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Otok Krk prešao četiri milijuna noćenja

Nakon što je Grad Krk po prvi put zabilježio više od milijun noćenja i to prigorno obilježio, u uredu Turističke zajednice otoka Krka, 09. listopada 2015. godine, priređena je press konferencija tijekom koje je predstavljen još jedan zavidan turistički rezultat, no ovog puta na razini otoka.

O ostvarenih četiri milijuna noćenja tom su prigodom kazivali Robert Anton Kraljić, Anton Bolonić i Majda Šale, predsjednik, potpredsjednik i direktorica Turističke zajednice otoka Krka.

Važno je istaknuti, uvodi Kraljić, kako je nakon mnogo godina na otoku Krku realizirano više od četiri milijuna noćenja, što govori u prilog porastu, i to ponajviše u kategoriji privatnog smještaja iako za njom ne zaostaju niti hoteli, ni kampovi. Osim toga, moramo primijetiti da su nam se vratila neka stara tržišta, poput južnonjemačkog, austrijskog ili talijanskog, koje postaje sve aktivnije, a dobrim turističkim rezultatima sigurno je pridonijelo i povećanje zračnog prometa. Obzirom na zračnu luku koju imamo na otoku isti bismo, putem udruženog oglašavanja, trebali još više stimulirati, jer pokazalo se da gosti koji koriste avio-prijevoz troše više samim time što na otoku borave bez prometnog sredstva, pridonoseći time i smanjenju gužvi na cestama u samoj špici sezone. Htio bi, zaključuje Kraljić, ukazati na otočno zajedništvo o čemu svjedoče mnoge aktivnosti Turističke zajednice otoka Krka, jer imati 5%, a možda i 6%, od ukupnog broja noćenja u Republici Hrvatskoj, govori puno za jedan otok.  

Smatram da je ova godina rekordna kako za hrvatski, tako i za otočni turizam, nastavlja Bolonić, jer uspjeli smo, zajedničkim radom i trudom, dostići respektabilnu brojku od četiri milijuna noćenja kojoj smo se zaista dugo nadali. Takav rezultat iznova nas je potvrdio kao turističkog lidera županije, ujedno i najturističkiju otočnu destinaciju Jadrana, što prije svega trebamo zahvaliti djelatnicima u turizmu bez čijeg bi predanog angažmana situacija sigurno bila bitno drugačija. Iako smo zabilježili značajnu brojku, završava Bolonić, ono što danas u turizmu predstavlja najveći izazov svakako je produljenje turističke sezone što je moguće ostvariti inzistiranjem na selektivnim oblicima turizma, jer prošlo je vrijeme kada su turisti dolaskom u destinaciju bili prepušteni isključivo sebi. Time bi se mjesta koja nose veći dio turističkog rezultata rasteretila, i to u korist povećane aktivnosti koju bi mogla primiti danas nešto manje turistički razvijena unutrašnjost otoka. 

 

 

Izuzetni rezultati koji su ostvareni na otoku Krku, a koji se ogledaju u dostignutih četiri milijuna noćenja i 700.000 dolazaka, tumači Šale, bili su naš cilj. Iako smo se uspoređivali s rekordnom 2013. godinom, htjevši dostići njezin rezultat, nadišli smo je i ostvarili impozantnu brojku koja osim što raduje, itekako i obvezuje. Međutim takvi rezultati nisu slučajni jer jako je puno uloženo na području čitavog otoka, o čemu govore podaci kako su gotovo sve turističke destinacije ostvarile preko pola milijuna noćenja, a Grad Krk, više od milijun. Ne smijemo ovdje ne spomenuti Dobrinj koji je sa svojih 300.000 noćenja došao do zaista izuzetnog rezultata, ali i Vrbnik, koji unatoč skromnim smještajnim kapacitetima, iz godine u godinu bilježi samo povećanja. I dok gospodarstvo ulaže u kvalitetu smještajnih kapaciteta, lokalne turističke zajednice svu svoju snagu usmjeravaju prema aktivnostima vezanim uz oglašavanje, ali i promociju najrazličitijih događanja koja se odvijaju ne samo tijekom ljeta već u periodu pred i posezone, što predstavlja dio aktivnosti obuhvaćenih projektom Hrvatska 365. Da bismo održali ovakva ostvarenja, zaključuje Šale, već se rade programi za narednu godinu, odnosno nastavak ove započetih aktivnosti, a iako nam nije primarno povećanje broja noćenja već ulaganje u kvalitetu, to nam omogućuju kapaciteti kojima Krk danas raspolaže.